Dodaj do ulubionych

informatyka i ekonometria vs informatyka

07.08.07, 10:13
Witam!!!
Dostalem sie na te dwa kierunki nz uniwersytecie zielonogórskim i
mam taki metlik w glowie ze nie wiem ktory kierunek wybrac :( Juz
slyszalem rozne opinie o informatyce i ekonometri np. ze po tym
kierunku nie jest ani ekonomista ani informatykiem, ze wszystko jest
omawiane tylko po łebkach. Z drugiej strony ze pracodawcy lepiej
patrza bo to tak jak by dwa kierunki. Z kolei na czystej informatyce
jest wiecej praktyki no i mgr. inz a po ekonometri tylko mgr. wiec
juz kompletnie nie wiem. Najlepiej jak by sie wypowiedzieli studenci
tych kierunków ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymon- Re: informatyka i ekonometria vs informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 11:57
      Jesli kreca Ciebie jezyki programowania, jesli lubisz siedziec nad matma - wybierz informatyke. Polecam Politechnike, bo na uniwerkach to ponoc sama matma, 0 praktyki

Jesli natomiast lubisz ogolnie informatyke, ale tez i ekonomie - wybierz informatyke i ekonometrie. Mniej matmy, mniej programowania, ale za to przedmioty ekonomiczne, sporo statystyki szeroko pojetek. "Ani nie bedziesz informatykiem, ani ekonomista" - zgadzam sie, bedziesz przystosowany do informatyki ekonomicznej - czyli do pracy w bankach, do tworzenia baz danych etc

Ja osobiscie studiuje informatyke i ekonometrie (tryb inzynierski) - od pazdziernika zaczynam II rok i nie zaluje... na poczatku tez chcialem isc na zwykla infe, ale dobrze, ze los sie tak potoczyl, mnie ekonomia kreci i chetnie sie tego ucze ;-)
      • Gość: mgelka Re: informatyka i ekonometria vs informatyka IP: *.eranet.pl 07.08.07, 13:07
        a jak sobie dziewczyny radza na IiE ?? Bo slyszalam ze to kierunek
        glownie dla plci meskiej. Choc sama sie tam wybieram ;]
        • Gość: mister Re: informatyka i ekonometria vs informatyka IP: 212.160.111.* 07.08.07, 18:27
          obronilem kilka tygodni temu lic. IiE i spec. sieci komputerowe i powiem ze mieszane uczucia co do sprecozowania zawodu jaki daja te studia. bo niby mowia 'on po informatyce" ale przedmiotow informatycznych jest tyle samo co ekonomiczno-pochodnych.
          mnie do pracy trzebabylo papier bo juz mgr mialem wczesniej wiec rozwiazaniem najkrotszym byl lic. z IiE. blisko domu i tanio. zwolennikiem programowania nie jestem a baz danych uczyli mnie duzo takze mialem dosc powiem szczerze. osobiscie wolalbym miec mgr inz. informatyk ale to jzu za pozni dla mnie. ogolnie nie odradzam IiE bo mnie j matmy a dla mnie to zaleta. na infie duzo teorii obwodow i podobnych bezuzytecznych rzeczy. ale zalezy co kto lubi i z czego jest sie orlem. podsumowujac nie odradzam IiE ale wyboru za Ciebie nie dokonam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka