Dodaj do ulubionych

Dysleksja a przyszła praca - duży problem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:40
Ostatnio poproszono nie przy staraniu się na staż bym napisała
oświadczenei iż nie miałam i nie mam dyskelsji.

Miałam takie zaświadczenie w liceum i było brane pod uwagę podczas
matury, czy uważacie iż jeżeli skłamałam to może to wyjść? Czy jest
to gdzieś odnotowane w papierach?
Obserwuj wątek
    • Gość: sisiaaa Re: Dysleksja a przyszła praca - duży problem IP: *.zamosc.mm.pl 04.09.07, 08:49
      Jeżeli jestes dysklektykiem i nie zaznaczyłes na maturze to wyjdzie na twoja nie korzysc poprostu stracisz na tym, bo komisja wypapie twoje błędy. a co do pracy czy stażu to, zalezy w jakiej branży i na jakim stanowisku
    • Gość: qwerty Re: Dysleksja a przyszła praca - duży problem IP: *.chello.pl 04.09.07, 20:21
      Podejrzewam, że na stażu będzie Ci potrzebna umiejętność poprawnego pisania.
      Jeżeli sobie z tym radzisz, to nie powinno być problemów.
    • Gość: Dyslektyk Re: Dysleksja a przyszła praca - duży problem IP: *.84.202.84.customer.cdi.no 13.05.14, 21:34
      Co za porazka! To dopiero naciagniecie!!!! W ogole to im tak wolno? Apytali cie tez czy jestes w ciazy albo zamierzasz zajsc? Albo czy ty albo ktos w twojej rodzinie cierpi na alergie, choroby psychiczne albo wady serca???!!!! Co za paranoja!!! Jak wystepujesz o starz to znaczy ze wiesz z czym chcesz pracowac i uwazasz ze sobie poradzisz, jak sobie nie poradzisz to cie moga zwolnic, ale takie pytania na rozmowie wstepnej to przestepstwo!!!! Do sadu bym ich podala o dyskryminacje na twoim miejscu. Tak sie nie robi to jest bezprawne i nie etyczne!!!
      • learning-to-fly Re: Dysleksja a przyszła praca - duży problem 13.05.14, 22:02
        Jeśli stanowisko stażysty wymaga prowadzenia korespondencji w imieniu firmy, to firma może wymagać umiejętności pisania bez błędów. Skoro decydujesz się na zaświadczenie o dysleksji żeby dostać ułatwienia w x (tu matura) to musisz się liczyć z konsekwencjami tego w y (ew. praca). Jeśli piszesz bez błędów, to po co zaświadczenie? Z lenistwa i cwaniactwa? Średnio pożądane z punktu widzenia pracodawcy. Jak to mówią, albo rybka, albo akwarium.
        • Gość: portalu Re: Dysleksja a przyszła praca - duży problem IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.05.14, 20:59
          To wątek z 2007 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka