Dodaj do ulubionych

urlop zdrowotny

IP: *.daminet.pl 31.10.07, 13:36
Rozpoczelam studia na 1 roku i chcialabym sie dowiedziec jak wyglada
w praktyce wznowienie nauki po dluzszej nieobecnosci zwiazanej z
choroba(urlop zdrowotny). Czy ktos moglby podzielic sie
doswiadczeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: pola Re: urlop zdrowotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 19:53
      ja brałam pół roczny urlop zdrowotny. do 30 sierpnia mialam złozyc podanie że
      wracam z dziekanki (taki jest zapis w regulaminie na mojej uczelni). wyznaczyli
      mi roznice jakie musze zrobic (na moim kierunku jak dotąd co roku zmieniały sie
      plany zajec;-/) i juz.
      • Gość: kasienka Re: urlop zdrowotny IP: *.daminet.pl 05.11.07, 14:25
        ale czy mozna brac krotszy niz polroczny urlop zdrowotny? i jak to
        jest ze w trakcie urlopu mozna chodzic na zajecia i przystepowac do
        egzaminow?
        • Gość: pola Re: urlop zdrowotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 20:40
          nie wiem czy mozna wziąć krótszy niż pół roczny, chyba nie mozna ale pewnosci
          nie mam. Ja byłam na połrocznej dziekance i będac na niej zaliczałam niektore
          egzaminy. A wygladało to tak ze w podaniu z prośbą o dziekanke napisałam że chce
          przystąpić do takich i takich egzaminów (napisałam jakie to są egzaminy) i jak
          przyszła sesja to miałam tylko te egzaminy które chciałam. jeśli chodzi o
          zaliczenia zajec to wydaje mi sie ze w podaniu też musisz napisac jakie to będa
          zajecia ktore chcesz zaliczac. zawsze mozesz sie umowic z wykładowca żebys np
          nie chodziła na zajecia ale pozniej je zaliczała ale wtedy tez w podaniu
          bedziesz musiała napisac ze chcesz miec zapis na te zajecia. troche to
          skomplikowane:-) bedac na urlopie jakimkolwiek czy to zdrowotny czy losowy czy
          jakis inny zachowujesz wszystkie prawa studenckie
          • Gość: kasienka Re: urlop zdrowotny IP: *.daminet.pl 07.11.07, 08:01
            Dzieki za odpowiedz, zalezy mi zeby jakos zdac i nei zaczynac od
            poczatku. Wiem ze duzo zalezy od dziekana.Boje sie ze sobie nie
            poradze i nikt nie wie co w takiej sytuacji robic. W regulaminie
            jest napisane bardzo ogólnie. W dodatku nie wiem czy lepiej brac
            dłuższy urlop-większa szansa na zaliczenie, czy dłuższy i zaliczać
            neiktóre przedmioty. Podobno takei krótkie też można. I nie wiem czy
            dają taki urlop do tyłu np.Dlatego chcialam wiedziec jak inni
            wybrneli z takiej sytuacji.Nie wiem tez czy warto meczyc sie chorym
            jak pozniej okaze sie ze nei zalicze wszystkiego w sesji, bo podobno
            urlop krotkoterminowy nie zwalnia z niczego.
            • Gość: pola Re: urlop zdrowotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 14:43
              ja w 1 semestrze mimo ze byłam chora nie wzięłam dziekanki. Oczywiscie nie
              chodziłam na zajecia bo nie moglam, pojawiłam sie dopiero na zaliczeniach.
              Niektorzy wykładowcy byli wyrozumiali i moglam zaliczac poza terminem ale
              niektorzy (to była wiekszosc niestety) nie byli za bardzi mili. no coz bywa:-)
              efekt tego byl taki ze niektore zajecia zaliczyłam a niekotre nie. ja miałam
              zaswiadczenie od lekarza ze nie moge chodzic na zajecia i ze powinnam miec
              indywidualny tok zaliczen, złozyłam to w dziekanacie, tylko to nic nie dało bo w
              dziekanacie wystawili mi (niby odp na moje podanie) zaswiadczenie w kotrym było
              napisane ze studiuje. nic nie napisali o mozliwosci indywidualnego toku zaliczania.
              na szczescie niektorzy wykładowcy u mnie na uczelni sa spoko i dlatego mimo ze
              uwaliłam egzamin w semestrze letnim to teraz mam mozliwosc to zaliczyać mimo ze
              dany wykład obowiazuje tylko w sem letnim:-)
              jesli nie jestes w stanie zaliczyc wszystkiego to nic sie nie stanie ja
              zaliczyłam niekotre zajecia i dziki temu mam teraz troche luzniej mimo roznic
              programowych i ciągłych zmian w programie mojego kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka