Dodaj do ulubionych

Po co studiujecie?

26.07.03, 12:03
Ponieważ internet daje sporo anonimowości proszę o szczere odpowiedzi na moje
pytanie i z góry dziękuję. Nie prowadzę żadnego sondażu, nie piszę artykułu,
po prostu jestem ciekaw.
Pozdrawiam wszytkich studentów i niestudentów.
Obserwuj wątek
    • Gość: bee Re: Po co studiujecie? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.07.03, 12:10
      STEREOTYP brzmiący- "Po studiach- większe szanse na znalezienie porządnej pracy
      i dogodne życie"
    • Gość: student Re: Po co studiujecie? IP: *.toya.net.pl 26.07.03, 12:17
      Dla własnej satysfakcji.
    • Gość: a Re: Po co studiujecie? IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 26.07.03, 13:24
      Dla przedłużenia sobie młodości.
    • Gość: paulina Re: Po co studiujecie? IP: *.range81-152.btcentralplus.com 26.07.03, 13:32
      bo lubie sie uczyc i chodzic do szkoly!!a nauka daje mi satysfakcje!
    • el_presidente666 Re: Po co studiujecie? 26.07.03, 18:17
      Przede wszystkim dlatego, że interesuje mnie to, co
      studiuję. Poza tym, studiowanie to fajna sprawa ;) Po
      trzecie, nawet gdyby mnie nic nie interesowało to i tak
      bym coś studiował, bo dzisiaj każdy jest magistrem ;)

Pozdrawiam.
      • Gość: verte Re: Po co studiujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.03, 22:32
        Dla wpisania mgr.przed nazwiskiem na wizytówce.
      • vaporetto Re: Po co studiujecie? 08.09.03, 15:46
        Każdy ? A ja myślałam,że 10 % społeczeństwa ...:)
    • Gość: Richelieu* Re: Po co studiujecie? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 27.07.03, 22:55

Chciałabym powiedzieć, że studiuję z powodu ogromnego umiłowania mojego
      życiowego poletka tylko i wyłącznie. Ale nie do końca tak. Bo nie wiadomo gdzie
      u mnie jest koniec, a gdzie początek, bo może lubię moje poletko z powodu chęci
      Bycia Większym, a nie chcę być większym aby lepiej uprawiać moje poletko.
      Niskie instynkty się u mnie panoszą i mam nadzieję, że będzie to ku chwale
      Poletka, czyt. po trupach do celu i że studenci nie odkryją tej słabości. Bo im
      trzeba czystej wody w młode głowy, a nie mętnej upajającej życiowej gorzały. Na
      trucie młodzieńczej wiary student ma jeszcze czas.
      • el_presidente666 Re: Po co studiujecie? 28.07.03, 00:13
        studiujesz rolnictwo czy filozofię ;)))
        pozdr :)
      • Gość: verte Re: Po co studiujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 11:00
        Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

>
        > Chciałabym powiedzieć, że studiuję z powodu ogromnego umiłowania mojego
        > życiowego poletka tylko i wyłącznie. Ale nie do końca tak. Bo nie wiadomo
        gdzie
        >
        > u mnie jest koniec, a gdzie początek, bo może lubię moje poletko z powodu
        chęci
        >
        > Bycia Większym, a nie chcę być większym aby lepiej uprawiać moje poletko.
        > Niskie instynkty się u mnie panoszą i mam nadzieję, że będzie to ku chwale
        > Poletka, czyt. po trupach do celu i że studenci nie odkryją tej słabości. Bo
        im
        >
        > trzeba czystej wody w młode głowy, a nie mętnej upajającej życiowej gorzały.
        Na
        >
        > trucie młodzieńczej wiary student ma jeszcze czas.

Studiujesz na Akademii Rolniczej?
        • Gość: Richelieu* Re: Po co studiujecie? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 28.07.03, 17:02
          el-presidente jednak lepiej skojarzył. Nie studiuję na A.Rolniczej, ale miałam
          kilka rolniczych przedmiotów, np. gleboznawstwo, geografię rolnictwa. Nie
          studiuję też filozofii chociaż filozofia jest jednym z przedmiotów, którego
          znajomoś, możnaby powiedzieć dogłębna znajomość jest obowiązkowa. Chciałam
          nawet przepisać sobie ocenę z filozofii to mi fhggvt powiedzieli, że to 2
          poziomy niżej i mi nie przepiszą tylko muszę się znowu wgłębiać. A sama
          filozofia owszem interesująca jest, tzn. podstawy filozofii bo z całością nigdy
          przyjemności nie miałam, nieprzyjemności też nie.
    • Gość: mariusz Re: Po co studiujecie? IP: *.gdynia.mm.pl 28.07.03, 14:28
      dla kasy i dla przyjemności
      • Gość: buziaczek Re: Po co studiujecie? IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.07.03, 14:47
        bo uwielbiam nauke, ktora studiuje i zawsze chcialam jak najwiecej o niej
        wiedziec, poza tym fajnie jest sie nauczyc czegos, co sie moze przydac w
        zyciu.
        • Gość: ws_us Re: Po co studiujecie? IP: 63.172.224.* 28.07.03, 23:33
          Aby miec lepsza przyszlosc, to nie banal.
          Po rzyjezdzie do US pracowalem imajac sie "wszelkich" zajec aby sie utrzymac w
          stanowym collegu. Po roku przenioslem sie do jednego z lepiej notowanych
          uniwersytetow (Boston Univeristy), skonczylem ekonomie z $45,000 dlugiem.
          Po dziesieciu latch, dlug spacilem, mam prace jako analityk finansowy
          (Financial Analyst)z dochodem szesciocyfrowym. Jestem przekonany ze w Polsce
          mozliwosci zrobienia zawodowej kariery dopiero sie otwiaraja. Studia to nie
          tylko wiedza zawodowa, to zmiana swiatopolgodu (w wiekszosci przypadkow).
          Powodzenia dla wszystkich rodakow studentow.
          • Gość: Zuzia Re: Po co studiujecie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 09:30
            Dla siebie przede wszystkim..ale tez dla uzyskania lepszej pracy..;)
    • teodorek3 Re: Po co studiujecie? 08.09.03, 03:35
      Rok akademicki się zbliża dlatego odświeżam swój wątek. Pozdrowienia dla
      poprawkowiczów!
      • Gość: rasta Re: Po co studiujecie? IP: *.one.pl / 192.168.4.* 08.09.03, 11:49
        hmmmm jest 100 000 do n-tej potegi powodow dlaczego studiuje. A oto kika z nich:
        - bo nie lubie sie uczyc(tylko studiowac)
        - bo lubie pic (a raczej polubilem)
        - bo lubie palic (to i owo)
        - bo lubie lubic
        - bo plec pzreciwna tez mnie lubi :)
        - bo kto nie idzie do przodu ten cofa sie do tylu ;)
        - bo zdazaja sie ciekawi wykladowcy i takiez przedmioty
        - bo Cracow
        - bo posada, aczkolwiek zaszczytna, kopacza rowow tudziez zamiatacza ulic jest
        nudna :))
        - bo nie lubie nudy
        - bo nie zrobilem badan okresowych i teraz mnie scigaja :)))
        - bo lubie jak mnie scigaja
        - bo poznalem pieklo na ziemi (dziekanat)
        - bo czemu nie?
        pozdrawiam wszystkich PAA(Przyszlych Anonimowych Alkoholikow) tegorocznych
        absolwentow :)))
        • Gość: rasta Re: Po co studiujecie? IP: *.one.pl / 192.168.4.* 08.09.03, 11:54
          chcialem sie pochwalic ze kampania wrzesniowa mnie ominela YEAH
          YEAH!!!!!!!!!!!!!!
    • kociamama Re: Po co studiujecie? 08.09.03, 17:00
      Zaczelam, bo zdawalo mi sie, ze cos to wniesie do mojego zycia, ze naucze sie
      czegos nowego i ze bedzie lepiej niz w liceum, i nareszcie skupie sie na tym,
      co mnie interesuje, i nie bedzie przymusu (obowiazkowej obecnosci)

Teraz jednak juz studiuje sila rozpedu... Troche sie rozczarowalam, ale glupio
      przerywac po 4 roku (jescze nie na piatym, kampania wrzesniowa). Jak juz
      wytrzymalam te 4 lata to jescze i przez ten wrzesien, i przez ten (ostatni mam
      nadzieje) rok przebrne.

Pozdrawiam
    • Gość: vaire Re: Po co studiujecie? IP: *.globsat.com.pl 08.09.03, 20:11
      Dopiero zacznę za jakieś 3 tygodnie. Po co? Żeby mieć zawód. Po liceum
      ogólnokształcącym szans na (odpowiadającą mi) pracę nie mam. A po studiach
      może, może...?
    • Gość: m Re: Po co studiujecie? IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 08.09.03, 20:55
      Nidy nie bralem pod uwage mozliwosci niestudiowania. Bo kim mozna zostac po
      maturze? Zreszta cala rodzina to inzyniezy, wiec co mialem zrobic :)? Tak samo
      wszyscy oczekuja, ze moj mlodszy brat, ktory jest jeszcze w ostatniej klasie
      gimnazjum, tez skonczy studia. Taka rodzinna tradycja i wymagania.
    • Gość: erich Re: Po co studiujecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:37
      studiuje bo musze ... tak, wcale a wcale mi sie nie chce - przez pierwsze 3
      lata balowalem (potem rok urlopu) a teraz mam wlasna firme i inne atkrakcje :)
      i jak musze sie uczyc do egzaminow to wiem ze to strata czasu, bo i tak nie
      bede pracowal w tym zawodzie, niestety egzaminy sa ciezkie - prawo, wiec musze
      duzo czasu poswiecic zamiast zarabiac kase (nie czarujmy sie wiekszosc
      studentow liczy po prostu na konkretne pieniadze jakie da im wyksztalcenie) az
      zaluje ze jestem na dziennych ...

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka