Dodaj do ulubionych

praca z pedagogiki

11.04.08, 21:41
moze ktos ma jakies wiadomosci ktore pomoga mi w napisaniu pracy licencjackiej
nt. "kształtowanie pojęć literackich w nauczaniu zintegrowanym na wybranych
przykładach"
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: praca z pedagogiki 11.04.08, 22:39
      Jakieś wiadomości? Jakieś to pewnie mam...
      Polecam wyprawę do biblioteki albo wybór tematu, o którym mamy jakieś pojęcie...
      Bo na tak postawione pytanie naprawdę nie da się udzielić lepszej odpowiedzi...
      • michasia24 Re: praca z pedagogiki 14.04.08, 19:54
        to moze lepiej sie nie wypowiadac jak sie nie rozumie zadanego pytania
        • Gość: Tawananna* Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:16
          > to moze lepiej sie nie wypowiadac jak sie nie rozumie zadanego
          > pytania

Pytanie zrozumiałam, tylko poraziła mnie ogólność Twojego sformułowania...
          "Jakieś wiadomości" z dość szerokiego tematu nie brzmi zbyt precyzyjnie, sama
          przyznasz. Im bardziej precyzyjne pytania, tym zazwyczaj bardziej przydatne są
          odpowiedzi.

Nie wiem, czy znasz tę książkę, ale przydatna byłaby "Lektura i poetyka. Zarys
          problematyki kształtowania pojęć literackich w szkole podstawowej"
          Chrząstowskiej. Punktem ciężkości są w niej - z tego, co kojarzę - raczej klasy
          4-8 (pozycja z czasów dość zamierzchłych), niemniej sporo informacji można
          odnieść także do lat wcześniejszych.

• Gość: marika Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 21:00
      Ja studiuje polonistyke,Wytłumacz bardziej o co chodzi z tymi
      pojeciami i ogolnie cos o temacie
      • michasia24 Re: praca z pedagogiki 16.04.08, 10:58
        chodzi mi w szczególności o redukcyjna oraz projekcyjna koncepcje kształtowania
        pojęć, oraz przykłady zajęć wprowadzających wybrane zagadnienia literackie
      • Gość: dd Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:22
        nie zaczyna sie zdania od "ja" polonistko
        • Gość: Tawananna* Re: praca z pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:12
          Jak najbardziej można zaczynać zdanie od "ja"; wszystko zależy od kontekstu i od
          tego, co chcemy podkreślić w zdaniu. We wskazanej wypowiedzi użycie "ja" dla
          mnie nie jest rażące - wręcz przeciwnie, zaakcentowana zostaje informacja, że
          autorka wypowiedzi studiuje inny kierunek (a przynajmniej tak sądzi).

Zanim skrytykuje się polszczyznę innych (choćby i wyraźnie nielubiących
          interpunkcji), warto przypomnieć sobie, gdzie jest shift, kropka i przecinek na
          klawiaturze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka