Gość: mat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:10 Będę wybierał z tych trzech, dokładnie na AGH, dokładnie na wydziale EAIE, jeśli informatyka to stosowana. Proszę o mądre rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: owmorde Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: 213.134.181.* 22.04.08, 23:39 nie wiem co trudnego w dowiedzeniu sie jakie masz perspektywy pracy - można poszukać na portalach o tej tematyce, nawet czytając oferty pracy, jakie wymagania, jakie obowiązki, jakie zajęcia, co dokładnie możesz robić po każdych z tych kierunków, a następnie wg tego co chcesz w życiu robić wybrać co chcesz studiować nikt Ci gotowej recepty na życie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka 23.04.08, 10:29 Mój kuzyn jest na infie na AGH,i jest bardzo ciężko,jest teraz na pierwszym roku,i wcale Krakowa nie widział,bo cały czas się uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:07 no dobrze, mnie każda praca, kierunek techniczny interesuje ale ponoć na jednych jest łatwiej, na innych trudniej np. słyszałem, że Telekomunikacja jest bardzo trudna do przebrnięcia a Informatyka stosowana już wiele mniej Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka 23.04.08, 22:20 Jeśli chcesz,to się dopytam kuzyna,na pewno coś wie.Ja wiem tylko tyle,że zawsze był mózgiem z przedmiotów ścisłych i mówi,że na infie jest strasznie ciężko.pisz na gazetowego,jak by co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 23:35 jeśli wszystkie te kierunki cię interesują to ja bym wybrał infe. z niej będzie najłatwiej przestawić się na których z pozostałych, gdyby okazało się, że cię nudzi;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 15:04 fakt, wiele osób mówi, że informatyka ich męczy, ale jeśli się przestawiać, to może z robotyki, no bo w tym i fizyka i programowanie jest, a infa dosyć jednostronna Czy EiT jest dużo trudniejsza od AiR? Porównując plan studiów, to EiT ma kilkaset godzin mniej zajęć w przeciągu 5 lat, to wychodziło parenaście procent mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 17:48 no jest programowanie na robotyce. ale tylko ten wycinek, który jest potrzebny do zaprogramowania robota, sensorów, jakiegoś mikrokontrolera...;] zresztą na AiR jest zdecydowanie więcej automatyki niż robotyki, a na EiT elektroniki;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk_18 Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: 82.160.202.* 28.04.08, 00:35 a myslicie że da radę jednocześnie pracować i uczyć się np. na elektrotechnice, automatyce czy robotyce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 28.04.08, 10:07 To są bardzo wymagające studia... zapewniam Cie ze taki pomysł szybko zostanie ci wybity z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athena Re: Robotyka, Telekomunikacja, czy Informatyka IP: *.skawsoft.com.pl 28.04.08, 11:18 Ja waham się między Telekomunikacją a Informatyką na agh... Jak myślicie, które studia są ciekawsze, dają więcej różnych możliwości? Bo moim największym problemem w życiu jest zmienność i szybkie znudzenie rutyną ;) Odpowiedz Link Zgłoś