Dodaj do ulubionych

Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+Fiz

23.05.08, 22:48
...
Obserwuj wątek
    • medic11 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 25.05.08, 18:06
      Jak chces zeby inni podali, najpierw podaj sam:)
      • atp88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 25.05.08, 19:14
        biologia od 82 do 92 zależy jaki klucz , chemia 83 w górę do 88, fizyka 62 może
        coś więcej nie wiem. Wybieram sie na stome.
    • medic11 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 26.05.08, 18:47
      Ja liczne na: ok 70% z bioli, 75% z chemii i 50% z fizy. Z tego co
      slyszalem od egzaminatorow matura byla o wiele ciezsza i jest
      niewiele wynikow z bioli powyzej 80% wiec mam nadzieje ze progi
      spadna, przeciez wyzej sie juz nie da:)
      Pozdro:)
      • atp88 do medic11 26.05.08, 19:10
        i takie podejście mi sie podoba ;) a powiedz mi czy to jakieś pewne wiadomości
        od tych egzaminatorów?? dodam że ja w tym roku poprawiałem maturę, w zeszłym
        roku po maturze na forach aż grzmiało od wypowiedzi będę miał po 240 pkt a w tym
        roku przyznam że cisza (czyżby przed burzą??) co do progów najbardziej mnie
        śmieszy jak ktoś pisze iż w tym roku będą startowały osoby które w zeszłym roku
        sie nie dostały z wysokimi wynikami i TU podaj próg na CMUJ ----> przecież
        ludzie składali na kilka uczelni w białym np próg spadł do 212 o ile sie nie
        mylę. Tylko nieliczni poprawiają maturę na studiach wiem to z doświadczenia, jak
        we wrześniu wszyscy mówili że poprawiają tak w maju po wykruszali się. A na samą
        maturę wiele nie przyszło (sala w której pisałem świeciła pustkami). reszta
        studiuje i nie zamierza rezygnować, przynajmniej większość. Powodzenia na
        rekrutacji ;> sory za błędy.
        • medic11 Re: do medic11 26.05.08, 19:46
          hehe to jest zdrowe podejscie:). Ludzie pisali o tych 90% a konczylo
          sie na 70%, teraz tez tak bedzie. Stresznie latwo sie mozna bylo
          wylozyc na tej maturce, nawet jak znalo sie odp. ATP ja tez jestem
          88 i poprawialem maturke. ZRok temu poszlo mi katastrofalnie i
          poprawialem wszystko. Teraz mam wrazenie ze jest duzo lepiej bo
          uczylem sie caly rok. Chemia tez byla trudniejsza wiecprogi naprawde
          do gory juz isc nie moga, przeciez ile mozna, rok temu byly
          wywindowane masakrycznie:) Ciekawy jestem jak bede wygladaly limity
          przyjec w tym roku, powinny przynajmniej troche wzrosnac:) A Ty ATP
          jakich wynikow oczekujesz?
          Pozdro:)
        • candy-datka Re: do medic11 26.05.08, 19:55
          hm, ja nie poprawiałam, ale wiem że z mojej klasy w sumie popr. 8 osób- nie
          wszyscy sie wybierają na medycynę (część na farm. ktoś wet), ale 4 tak i mimo że
          studiują różne kierunki i zdali w większości przyzwoicie- to jednak poprawiali.
          I z tego co słyszałam nikt z tych co deklarowali poprawę nie zrezygnował. Z
          medycyny nie rezygnuje się łatwo.
          • atp88 Re: do medic11 26.05.08, 21:15
            już napisałem wcześniej ale to tylko taka przymiarka z zeszłego roku z biologi
            mam 80, z chemii podobnie tylko fiza bardzo słabo. Ostatnio mi naprawdę niewiele
            zabrakło. Grunt że fizykę napisałem jako tako. Co ma być to będzie. Teraz Ten u
            Góry wszystkim pokieruje ;) powodzenia
            • skowronfurion Re: do medic11 27.05.08, 17:27
              nie ma "tego u góry". Jest za to twoja wiedza, jeśli masz na tyle wiedzy żeby
              się dostać, to się dostaniesz. Jak ci zabraknie wiedzy to nikt ci nie pomoże :)
              • atp88 skowronfurion napisał 27.05.08, 19:02
                Słuchaj nie zamierzam sie tu kłócić w kwestii wiary. Każdy ma wolną rękę i może
                robić co chce. ,,Ten u Góry'' jest czy Ci sie to podoba czy nie. A co do wiedzy
                -> gdyby ci nie była dana to byś mógł pomarzyć o medycznej. powodzenia ;)
                • medic11 Re: skowronfurion napisał 27.05.08, 22:09
                  haha jaka wiedza? Od kiedy matura sprawdza wiedze? Albo sie ma farta
                  albo nie, wiedza to najwyzej kilkanascie procet:)
                  • atp88 Re: skowronfurion napisał 28.05.08, 08:11
                    może nie wiedza książkowa ale umiejętne wykorzystanie faktów, i łączenie różnych
                    rzeczy, matura nie dla kujonów i tyle.
            • myszo-skoczek Re: do medic11 31.05.08, 18:16
              na tego u góry powołują się Ci którym nie chciało się siąść nad książkami, żeby
              nie było, że słabo się przygotowali i zamiast przyjąć odpowiedzialność, to "ten
              na górze tak chciał"

• kandydatka_na_am Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 28.05.08, 23:00
      Z fizyką w sumie coś około (po drugiej poprawie) 230, a bez fizyki
      około 156.
      • atp88 kandydatka_na_am napisała: 28.05.08, 23:08
        to mogę zapytać dlaczego w zeszłym roku sie nie dostałaś?? skoro miałas 230
        pkt?? a teraz startujesz 3 raz??
        • kandydatka_na_am Re: kandydatka_na_am napisała: 02.06.08, 14:02
          Po drugiej poprawie. W tym roku była druga i wiem (a raczej mam
          nadzieję), że chemia i fizyka mi dużo lepiej poszła:)
          Rok temu nie miałam niestety 230, a 209.
          Jak na razie przygotowuję się do sesji ;/
          Pochwalę się w lipcu jak poszło (albo nie poszło...)
    • czekolada88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 10.06.08, 15:45
      W tym roku startuje 2 raz i musi sie udać-innej opcji nie biore pod
      uwage;) Biologii nie poprawialam(na szczescie)-mam 73%, chemii
      raczej nie poprawilam w tym roku-82% a z fizy bedzie ok. 73-78% (228-
      233).

Osoby niezadowolone ze swoich wstepnych obliczen na podstwie klucze
      niech sie nie przejmuja- matura to nie koniec swiata.

"When I think that I'm over you, I'm overpowered"
      • kontento Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 11.06.08, 11:17
        Mó wynik wedle tego, co wyliczyłem powinien być w granicach 252-273 pkt.
      • dib00 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 11.06.08, 21:39
        Czemu "na szczęście" nie poprawiałaś biologii?
        > Matura to nie koniec swiata.
        Zgadzam się w 100%. Życie od czasu do czasu musi nas kopnąć w tyłek - dzięki
        temu zdobywamy doświadczenie ;)
        Ja też poprawiałam maturę w tym roku. Fizyki nie pisałam. Z biologii mam 78%
        (nie wiem czy podwyższyłam wynik, jeśli tak to o kilka procent), z chemii się
        okaże (na pewno więcej niż w zeszłym roku).
        • czekolada88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 12.06.08, 08:54
          dib00 napisała:

> Czemu "na szczęście" nie poprawiałaś biologii?

Moim zdaniem matura z bioli byla inna niz pozostale wiec pewnie
          lepiej niz w zeszlym roku bym nie napisala. Poza tym moglam si
          skupic na 2-a nie na 3 przedmiotach, a to duze udogodnienie
          (szczegolnie ze za biologia nie przepadam).

> > Matura to nie koniec swiata.
          > Zgadzam się w 100%. Życie od czasu do czasu musi nas kopnąć w
          tyłek - dzięki
          > temu zdobywamy doświadczenie ;)

.... i nastepnym razem bardziej sie postaramy zemy drugi raz nie
          dostac po tylku;)

• atp88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 12.06.08, 09:28
            mam nadzieje że jednak progi coś spadną ;> bo jak nie to nie wiem co zrobię ;/
            • czekolada88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 12.06.08, 18:26
              Ja sie modle żeby przynajmniej nie poszły w góre:|

__________________________________________________________________

• atp88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 12.06.08, 21:13
                czekolada88 daj spokój wyżej już chyba być nie może ;/
                • lost_blueberry Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 13.06.08, 09:46
                  może i bedzie niestety...rok temu tez byly glosy ze progi nie wzrosna bo "wyzej juz byc nie moze" a jednak od poczatku nowej matury na zadnej medycznej progi nie spadly, tylko wciaz rosna.a co do poprawiajacych-to nie zawsze prawda ze sie wykruszaja-w mojej szkole 39 osob(z roznych klas i rocznikow)i wszyscy licza sobie ok 240-270 punktow.jedyna nadzieja w tym ze czesc maturzystow nie zdaje fizyki wiec moze byc tak ze beda b.wysokie progi w poznaniu,katowicach i zabrzu, a nizsze tam gdzie wymagana jest fizyka(oby!)
                  • atp88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 13.06.08, 14:44
                    tak tak masz racje ja sobie naliczyłem 400 pkt i nie wiem czy sie dostane ;/ jak
                    te progi tak progi pójdą w górę. Normalnie masakra. Człowieku popatrz na
                    statystyki z CKE to zobaczysz ile osób zdaje maturę z wynikami z górnej półki.
                    Oczywiście życzę powodzenia tym którzy sobie naliczyli po 270 pkt. Trochę więcej
                    pokory ludzie ...
                  • dib00 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 16.06.08, 14:00
                    "Liczenie sobie" niestety często mija się z rzeczywistością. W zeszłym roku
                    rzeczywiście próg wzrósł i to znacznie, ale wydaje mi się, że taki boom już nie
                    nastąpi. Teraz biologia była trudniejsza (chociaż ja wolę określenie "głupsza"
                    :P). W Poznaniu progi zawsze były bardzo wysokie, dlatego nie mogą już
                    specjalnie wzrosnąć. Dzięki temu, że teraz również w Katowicach i Zabrzu nie
                    liczy się fizyka, to tam "ucieknie" część maturzystów piszących tylko biologię i
                    chemię. Co roku część maturzystów nie zdaje fizyki. W tym - ten przedmiot (na
                    poziomie rozszerzonym) pisało ponad 22 tyś uczniów (w zeszłym 25 tyś). Różnica
                    nie jest specjalnie duża...
                    • czekolada88 Re: Podajcie ile naliczyliście punktów Bio+Chem+F 16.06.08, 19:23
                      Nikt nie zspomniał o jednej zasadniczej sprawie. Rok temu poraz
                      pierwszy matura rozszerzona zawierala 30% materialu podstawowego
                      (czyli zamiast podstawowej i rozszerzonej pisalimy tylko rozszerzona
                      2,5h). Krotko mowiac-matura rok temu byla latwiejsza niz niz 2 lata
                      temu. Dlatego tez mi sie wydaje ze nawet jesli wzrosna progi to nie
                      bedzie to tak powalajaca roznica punktow jak w zeszlym roku. Amen

__________________________________________________________________

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka