Dodaj do ulubionych

Kto do Bielska-białej?

03.07.08, 14:51
Wybieram się na studia do Bielska, oczywiście o ile mnie przyjmą. Chcę
zamieszkać w akademiku. Jest tutaj ktoś z podobną sytuacją??;)
Obserwuj wątek
    • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 20:44
      Ja rowniez sie wybieram.dzisiaj zawiozlam papiery,na co skladasz.ja na filologie
      hiszpanska
      • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 04.07.08, 22:38
        A już myślałam, że na filologie angielską :) ja właśnie na angielską składam.
        Skąd jesteś? zamierzasz zamieszkać w akademiku? ciekawe wogóle czy się dostanę :)
        • anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 02:22
          Mniemam, że składacie na ATH. Ja tez jak się nie dostanę do Krk, Katowic, czy
          Lublina to złoże na anglistykę na tejże uczelni (dobrze, że rekrutacja jest do
          18, a mnie listy na innych uczelniach podają najpóźniej do 11)

Dostać, na pewno się dostaniesz:)
          • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 11:48
            Czyli tak jak ja. Filologia angielska :) Dlaczego jesteś tego taka pewna, że się
            dostanę? Pozdrawiam
            • anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 05.07.08, 14:32
              No to może się spotkamy:)

Napisałam, że się dostaniesz bo po 1. zawsze jestem dobrej myśli, a po 2. tam na
              prawdę nie jest się trudno dostać:)

Pozdrawiam
              • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 23:06
                chcę mieszkać w akademiku.o ile mnie przyjma i wtedy o ile będzie miejsce bo z
                tego co czytalam to maja tylko dwa budynki czyli pewnie nie wszyscy dostaną
                przydział.jesli nie to bede musiala znaleźć jakies mieszkanie
                • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 06.07.08, 11:18
                  tak, są dwa budynki. Panie z rekrutacji mówiły, że jeszcze nigdy nie zdarzyło
                  się tak żeby zabrakło miejsc. Tylko ciekawe jak to tam wszystko wygląda w tych
                  akademikach...
                  • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 20:29
                    z innego forum "W Bielsku są 2 akademiki. 1 na os Wojska Polskiego a 2 na
                    Złotych Łanach. Ten na Złotych jest mniejszy i mieszka tam kierowniczka ale jest
                    calkiem fajnie:) Lazienki i kuchnie sa w segmentach tak dla okolo 7 osob. W 2
                    akademiku lazienki i kuchnie sa na korytarzach ale da sie do tego przyzwyczaic
                    :)w tym akademiku tez jest fajnie :]"
                    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 06.07.08, 22:08
                      Hehe to chyba lepiej nie mieszkać w tym co kierowniczka :) możesz mi powiedziec
                      na jakim forum piszą na ten temat?
                      • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 10:19
                        studia.korba.pl/uczelnie/politechniki/akademia_techniczno-humanistyczna_w_bielsku-bialej/0,937,arty.html#opinie

Ale nic sensownego tam nie ma.a gdzie co czytam o tej uczelni to same złe opinie
                        (na ogol o kierunkach humanistycznych)także nie wiem jak będzie,o ile będzie:-)
                        Poczytaj jeszcze forum na www.angielski.ang.pl
                        • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 13:16
                          Faktycznie nieciekawe są opinie na temat tej szkoły, ale jak nigdzie się nie
                          dostanę tylko tam, to pójdę tam. Chcę się czegoś nauczyć i polepszyć oczywiście
                          język a jak mi to nic nie da, to bez sensu:| z drugiej strony fajnie bo jest
                          luzik z nauką więc studenci mogą balować :) ale jednak za duzo tego luzu nie
                          powinno byc.
                          • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 13:19
                            Hmm wiesz coś żeby odbywały się jakieś egzaminy wstępne?? nie stresuj mnie nawet
                            • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:00
                              eee nie. 19 lipca powiedza Ci czy jestes przyjeta czy nie i tyle:)

ja nie chce tak do konca balowac codziennie,wolalabym wynieść coś z czasu ktory
                              poswiece tamtej uczelni jak będzie same się przekonamy na wlasnej skorze,jedna
                              sprawa to uczelnia a druga własna chęć nauczenia się czegoś
                              • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 07.07.08, 22:50
                                Oczywiście masz rację. Ja równiez nie chcę balować codziennie, bo jednak
                                poświęcam ten czas na naukę i chce się czegoś nauczyć. Z drugiej strony czasem
                                trzeba zabalować :) To dobrze mam nadzieję, że masz rację. Zatem teraz to już
                                tylko pozostało czekanie. Pewnie i tak się nie dostanę, mam za słabe wyniki.
                                • Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 07.07.08, 23:10
                                  Za słabe??? Tzn. jakie??? Ja słyszałm o ludziach co mieli bardzo słabe, a się
                                  tam dostawali:D

Głowa do góry!
                                  • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 09:27
                                    A jak nie akademik to chyba jest juz nas trójka na mieszkanko:D
                                    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 12:48
                                      Słabe tzn. Polski-60%, ang-66%, wos-44% wszystko to podstawa. I co widzisz
                                      jakieś szanse? heheh no jest nas już trójka, racja :D
                                      • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 14:59
                                        ja mam po 90% z podstaw z ang.i polskiego.jestem dobrej mysli,ale jednak podobno
                                        na filo.angielska i hiszpanska idzie najwiecej ludzi tam
                                        • Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 08.07.08, 15:02
                                          Dostaniecie się:) zobaczycie.

Ja co prawda zdawałam wszystko rozszerzone, ryzykantka ze mnie:D ale nie ma zle
                                          > 80% pol 70% ang i 56% wos:D

Moze sie zobaczymy w pazdzierniku:D
                                          • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 15:32
                                            Z kim ja tu rozmawiam wogóle;D z takimi wynikami to spokojnie się dostaniecie.
                                            ja się mogę obawiać :( i wtedy zostaje prywatna...
                                            • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 16:33
                                              albo zaoczne.Co do prywatnych to wiele szkół jest bardzo dobrych,mają praktyki
                                              zagraniczne i krajowe,a wykladowcy Ci sami czy na państwowej czy na
                                              prywatnej.Tylko trzeba trafić dobrze w jedną w wieeeelu szkół.

Ale co Ty gadasz,dostaniesz się.Ja już robię kompoty do słoiczków:P
                                              • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 08.07.08, 17:54
                                                Niee na zaoczne nie chcę iść. Wiem, wiem ale jednak wolalabym pojsc do
                                                panstwowej. dlatego mam cicha nadzieje, ze mi sie uda :( a kompoty mozesz robic,
                                                beda sluzyly jako zapojka;p
                                                • Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 08.07.08, 21:09
                                                  Ja jak pojde do B-B to raczej bede dojezdzac, bo mam ok 30 km. A wolalabym
                                                  akademik, ale nie dostane raczej miejsca:)
                                                • Gość: LLL Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.centertel.pl 20.08.08, 10:41
                                                  Ja nie.
    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 13:01
      Dziewczyny słyszałyście coś o rozmowie kwalifikacyjnej?? to prawda, że trzeba
      przez nia przejsc i dopiero potem sie dostac?
      • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 17:20
        www.ath.bielsko.pl/rekrutacja_new/r_index.php?poz=177
        a pisze tu cos? - NIE

Takze zakładam że jak mi pan powiedzial składając papiery: wyniki 19 lipiec to
        oznacza to że wyniki 19 lipiec i tyle
        • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 18:06
          No tak, ale ja pisałam nawet do dziekanatu maila to mi odpisali, ze
          na studia 1 stopnia obejmuje równiez rozmowa kwalifikacyjna i wiecej
          znajduje sie w zakladce rekrutacja. Takze troche mnie to
          zdenerwowalo. Jak tak faktycznie bedzie?bez sensu
          • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 18:18
            jutro rano tam zadzwonie i dowiem się.napisze co i jak
            • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 18:24
              chociaz pisze wyraźnie:"postepowanie kwalifikacyjne zostaje zakonczone
              ogloszeniem list kandydatow przyjetych i nieprzyjetych oraz listy rezerwowej
              kandydatow na dany kierunek lub specjalnosc (dotyczy kierunku filologia)" i
              dalej ze trzeba dokonac wpisu i tyle. Tak pisze w uchwałach.

A test z tego co pisze dotyczy tylko pomostowego pielęgniarstwa
          • Gość: Kolo Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.sferanet.pl 10.07.08, 18:18
            No jak już robicie spis kto do Biela, to i ja- pol-76, ang-74, wos-
            62, wszystko na rozsz.
            Składam chyba na stosunki. Co do akademika to mnie to nie dotyczy,
            bo jestem z Bielska i mam tu fajne mieszkanie, co prawda daleko, bo
            na Piastowskiej niedaleko dworca PKS, ale jednak. Jeden akademik-
            ten na Złotych, to fajny nieduzy, w miarę nowoczesny budynek, w
            miarę w środku osiedla, ale jest też minus- brak bezpośredniego
            autobusu- trzeba jechać do miasta, tam przejść na drugą stronę ulicy
            i dopiero na ath, na błonia.Co do uczelni to mnie zalezy żeby poziom
            nie był za wysoki, bo nastawiony jestem raczej an pobawienie się a
            nei przesadne zakuwanie i mam nadzieje że ath spełni te oczekiwania.
            • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 10.07.08, 20:10
              Ok, to daj znać co i jak. Bo to jest stresujące coraz bardziej...
              • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:43
                dzwonilam.nie ma zadnych rozmów kwalifikacyjnych:)
                • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 17:31
                  ufffff to całe szczęście!:) to czemu mi tak odpisali?wprowadzaja ludzi w blad
                  • anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 17:47
                    Kurde ja sie dostalam na UJ na polonistyke i teraz nie wiem co robic, czy isc
                    tam czy do B-B na anglistyke o ktorej zawsze marzylam:(
                    • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:06
                      to zalezy od specjalizacji.... edytorstwo jest super ale jesli dostalas sie na
                      komparystyke to uciekaj i nie idz na to!co do nauczycielskiej to nie wiem jak
                      wygląda
                      • anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 18:08
                        No ja właśnie składałam na nauczycielską:) na edytorstwo bałam się ryzykować,
                        ale może było trzeba:/ już i tak za późno... I teraz pojawia się problem czy
                        Bielsko czy Krk, a może polonistyka na UŚ? Tam specjalizacje wybiera się po
                        pierwszym semestrze, z tym że nie wiem czy mnie do K-ic przyjmą:D nie ma jeszcze
                        wyników
                    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 11.07.08, 18:30
                      Wybierz lepiej coś innego niż bielsko skoro ma takie opinie ta uczelnia. Zrobisz
                      co zechcesz, ale takie moje zdanie :)
    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 16.07.08, 16:57
      I jak tam dziewczyny? ja się nie dostałam do dwóch uczelni, zostało Bielsko.
      Stresuję się coraz bardziej i jestem już prawie przekonana, że i tam się nie uda :(
      • Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 16.07.08, 17:03
        No ja jednak wybrałam UJ [polonistykę], chociaż marzyłam o jakiejś filologii
        obcej... No cóż najwyżej będę ciągła dwa fakultety;)

A Ty Cabincrew19, bądź dobrej myśli, zobaczysz uda się. Trzymam mocno kciuki:)
        • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 21:04
          ja tez sie dostałam jeszcze na 2 uczelnie.... ale nadal chce do Bielska.chyba.
          • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 16.07.08, 22:51
            dziękuję. Kurcze boję się coraz bardziej, teraz już po prostu pragnę się tam
            dostać. zobaczymy...
            • Gość: anusienkaw Re: Kto do Bielska-białej? IP: 88.220.76.* 16.07.08, 23:32
              Ja tam wszystkim życzę jak najlepiej:D

Ja pewnie za rok albo za 2 będę robić w Bielsku albo anglistykę, albo iberystykę
              zaocznie:) Zawsze mnie ciągnęło do języków, a z sama polonistyką to perspektyw
              raczej nie ma:)

Trzymam moooocno kciuki:)
    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 13:47
      Dzisiaj wchodzac na strone ath przeczytalam informacje, ze sa jeszcze miejsca na
      studia. Hmm moze to zwieksza szanse?
      • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 21:20
        gdzie Ci to pisze?
        • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 22:53
          juz nie pisze, ale pisalo.
    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 18.07.08, 22:56
      juz sa wyniki!!!nie przyjeli mnie na filologie ale na socjologie jako
      alternatywny...:((((((((((
    • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 19.07.08, 11:20
      jest tam cos takiego jak listy przyjetych?;/
      • Gość: rrr Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 20:35
        masz na glownej stronie.a mnie przyjeli ale chyba nie ide:D
        • cabincrew19 Re: Kto do Bielska-białej? 19.07.08, 21:20
          Ja idę ale na socjologie :/ nie mam juz nawet wyjscia. A Ty dlaczego nie?
    • Gość: Kasia Re: Kto do Bielska-białej? IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.20, 12:02
      Słyszeliście o uczelni WSEH? Ja jestem bardzo zadowlona. Polecam w 100%. Mają wiele ciekawych kierunków :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka