Dodaj do ulubionych

logika - dlaczego sprawia tyle trudności?

IP: *.chello.pl 28.09.03, 11:10
Na moim wydziale podobno 400 osób z 1200 jej nie zdaje (WPIA UW). Co jest w
niej takiego trudnego? Macie jakiś sposób na nauczenie się logiki?
Wyjaśnijcie mi proszę ten "fenomen".
Obserwuj wątek
    • hernandez Re: logika - dlaczego sprawia tyle trudności? 28.09.03, 12:04
      Bo zawsze musi byc egzamin na ktorym ludzie polegna!Podobnie jest z Prawem
      Rzymskim.Co do samego egz z logiki trzeba chodzic na cwiczenia do dobrego
      cwiczeniowca i sie naprawde uczyc.Mozna tez zdac fartem (mi sie tak udalo) ale
      to trzeba miec duzego farta.Zasadniczo wszyscy prawie sie z tym ważą.
      • Gość: niezorientowana a co sądzicie o Petzlu? IP: *.chello.pl 28.09.03, 13:05
        co sądzicie o Petzlu i Machińskiej? Słyszałam, że Petzel kiepsko uczy, ale to
        mówił mi koleś którego Petzel wywalił z dużuru, bo go wkurwiał, więc nie wiem
        czy wierzyć.
        • hernandez Re: a co sądzicie o Petzlu? 28.09.03, 14:51
          Z Dr Petzlem bedziesz miala doczynienia az do 5 roku bo to dziekan ds
          studenckich a wiec NAJWAZNIEJSZA osoba na wydziale z punktu widzenia studneta
          i moze dlatego wypadaloby pochodzic na kilka cw/wykladow by zobacyc kto to
          jest. Ja polecam MACHINSKA.Trzeba sie uczyc ale zdanie egz nie powinno byc
          problemem (tak bylo u mnie ale watpie by obnizyla znaczaco poziom).
    • Gość: laura Re: logika - dlaczego sprawia tyle trudności? IP: *.pop.e-wro.net.pl 28.09.03, 13:01
      studiuję na stosunkach międzynarodowych i w zeszłym semestrze miałam logikę i
      skończyłam spokojnie z 5. Była bardzo prosta, ale o logica na praiwe też
      słyszałam mrożące krew w żyłach historie. Może to zależy od prowadzących albo
      faktycznie na praiwe walą kupę materiału i jakieś najgorsze do zrozumienia
      rzczy tylko p oto żeby oblać jak najwięcej osób? W sumie to bym się nie
      zdziwiła!
    • elzunia7 Re: logika - dlaczego sprawia tyle trudności? 28.09.03, 14:53
      Jestem na II roku prawa na UW i mam logike za soba.Zdalam ja w I
      terminie,dostalam 5.Wcale nie jestem kujonem i nie chce sie tu chwalic ze tak
      mi dobrze poszlo.Logika to przedmiot,ktorego trzeba sie systematycznie
      uczyc,rozwiazywac zadania,testy itd.Trzeba sie uczyc samemu teorii i troszke
      trenowac a pozniej najlepiej spotkac sie ze znajomymi i razem rozwiazywac
      zadania.To bardzo pomaga.Moja jedyna 5 na studiach jest wlasnie z logiki:))Co
      do Petzla to uwazam ze jest sredni,nawet bardzo.Ja chodzilam do Pelki-mlody
      magister,na ktorego wiele osob narzeka,ale ja i moi znajomi bylismy bardzo
      zadowoleni.Jemu zalezy na tym,aby nauczyc.Tlumaczy,mozna sie Go o wszystko
      spytac.Milion razy lepiej nic u Petzla.Bylam u niego tylko raz na dyzurze(w
      ogole z logiki bylam raz na dyzurze)ale bylo bardzo ok.Gdyby nie kilka mega
      przemadrzalych i popisujacuch sie dziewczyn to taki duzur duzo by dal.On
      naprawde z checia tlumaczy.Logika nie jest trudna.Jest to po prostu
      przedmiot,ktorego nie zakujesz w tydzien.Przynajmniej tak sadze.Powodzenia
      zycze:))
      • Gość: asia a kacprzak? IP: *.chello.pl 28.09.03, 19:54
        słyszałaś może coś o Pani Kacprzak i Paszkowskiej?
        • elzunia7 Re: a kacprzak? 28.09.03, 23:28
          Paszkowska ok,nawet bardzo ok.Nie robi krzywdy a ponadto mozna u niej zdac
          zerowke bez problemow(podobno:)) )
          Kacprzak nie wiem,ale chyba nie jest to tragedia wiec nie musisz panikowac.
          • Gość: rafal Re: a kacprzak? IP: *.chello.pl 29.09.03, 00:35
            lol, to moze sie znamy :-)
            tez chodzilem do Pelki - fajny koles ale nieraz sie miotal i sam nie wiedzial
            co i jak...
            najlepszy jest Lewandowski... ale zdarza mu sie wywalac ludzi z nie swojej grupy
            Paszkowska polecam - zdawalem zerowke bez problemowo i bez stresowo (nooo na
            tyle na ile to bylo mozliwe ;-)

pzdr
    • Gość: pola Re: logika - dlaczego sprawia tyle trudności? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 23:40
      logika logice nierowna...
      na WPiA jest to rzeczywiscie dosc trudny egzamin,zwlaszcza ze pierwszy jaki w
      ogole sie zdaje,ale,bez przesady,niektore legendy i atmosfera obrosla wokol
      tego przedmiotu sa absurdalne...wystarczy uczyc sie w miare systematycznie,
      chodzic na cwiczenia(ja polecam Lewandowskiego),no i nie poddac sie corocznej
      schizie panujacej przed tym egzaminem(typu korepetycje...)
      jesli chodzi o same przygotowania polecam glownie rozwiazywanie testow,nawet
      tych samych po pare razy-zadania sie zmieniaja,ale schematy sa juz dosyc
      wtorne,bo w koncu ile mozna wymyslic na kilka grup co roku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka