Dodaj do ulubionych

co wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 01:39
który kierunek wybralibyście na moim miejscu? technologię żywności i żywienia
człowieka (na wydziale WNoŻCiK SGGW) czy analitykę medyczną (UM w
Białymstoku)? po ukończeniu którego kierunku wydają się być lepsze perspektywy
pracy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Oops Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:35
      to zalezy, czy wolisz sie zajmowac jedzeniem, czy odchodami ;)
      • Gość: Dugo Re: co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:41
        Zdecydowanie analityka -> jeśli oczywiście interesuje Cie w jakimś stopniu
        medycyna: onkologia, hematologia, biochemia, zgodności tkankowe, medycyna
        sądowa, farmakologia. Po analityce masz uprawnienia diagnosty laboratoryjnego.
        Dla mnie wybór były prosty. Na pewno trudniejsza analityka (na wydziale
        farmaceutycznym jest, samo mówi za siebie) i większa odpowiedzialność zawodowa i
        większe szanse na prace, ale musisz pomyśleć co Cie bardziej interesuje :)
        • Gość: asiuunia Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:33
          jestem w takim etapie życia, że ciężko mi jeszcze podjąć decyzję, od której
          będzie zależało moje dalsze życie. moim wymarzonym kierunkiem była farmacja.
          była-bo nie mam już złudzeń, że się dostanę. wybierając jeden z tych dwóch
          kierunków staram się przemyśleć który z tych zawodów umożliwi mi zapewnienie
          bytu rodzinie i w ogóle otrzymanie posady
      • Gość: annka Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:52
        też mam problem z wyborem uczelni:/ UWM czy SGGW?
        • Gość: Beta Re: co wybrać? IP: *.aster.pl 15.07.08, 16:06
          I po jednym i po drugim w przyszłości będzie praca:) Jeśli lubisz
          ludzi to SGGW jesli wolisz prace w labolatorium to analityka.
          Białystok nie ma najlepszego poziomu. Ja bym wybrała SGGW To bardzo
          bogata uczelnia, jest duzo możliwości wyjazdów, wymiany itd.Zywienie
          to na pewno przyszłościowy kierunek. Poz
          • Gość: Dugo Re: co wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 17:51
            Beta, po technologii żywienia nie jesteś dietetykiem, a Ty chyba mylisz te 2
            zawody.

Po analityce są większe szanse na dobrą prace, tylko trzeba się liczyc z tym że
            po studiach trzeba robić specjalizacje 4-5 letnią żeby zostać specjalistą i
            kierownikiem labu.

Po prostu jeśli bardziej interesuje Cie medycyna, nowotwory to analityka, jeśli
            technologia mięsa, mleka, zbóż, owoców i warzyw to technologia żyw. To dwa
            zupełnie inne kierunki, do któregoś na pewno Ci bliżej :)

Ja skończylem farmacje, ale też zastanawialem się nad analityką wlaśnie, padło
            na farme ale niedosyt pozostaje :) Zycze dobre wyboru
        • Gość: asiuunia Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 17:40
          ja gdybym miała do wyboru uwm i sggw wybrałabym sggw. a na jaki kierunek się
          annka wybierasz?
          • Gość: annka Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:00
            dostalam sie na technologie zywienia na noz na sggw, a na uwm
            zlozylam tez na technologie i na biotechnologie, jak sie dostane to
            bede sie starala o mozliwosc studiowania dwoch kierunkow, chociaz
            nie wiem czy jeden kierunek na sggw nie byl by lepszy...
            • Gość: asiuunia Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 23:21
              annka też kiedyś myślałam o biotechnologii na uwm, ale jednak tam nie złożyłam.
              techologia żywienia, na która się dostałam ma specjalności:
              -jakość żywności i żywienia
              -rynek żywności i konsument
              -żywienie człowieka i dietetyka
              myślę, że gdybym poszła na technologię, to wybrałabym pierwszą opcję.
              czy jest tu może jakiś student albo absolwent tego kierunku, żeby mnie
              uświadomić jakie są te studia? bo o analityce słyszałam parę opinii i ten temat
              jest mi troszkę bardziej znajomy. dziękuję za wcześniejsze wypowiedzi i mam
              nadzieję,że znajdzie się ktoś jeszcze by mnie uświadomił;)
              • Gość: asiuunia Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 19:04
                może jeszcze wypowie się ktoś na temat tych kierunków? byłabym wdzięczna
    • Gość: ala Re: co wybrać? IP: 193.120.116.* 19.07.08, 16:29
      technologia zywienia wydaje sie lepszym wyborem! Ja studiuje w Olsztynie i
      jestem zadowolona no i perspektywy po studiach wydaja sie lepsze. Takze ja bym
      Ci radzila jednak postawic na zywienie:)
      • Gość: asiuu Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 22:42
        i właśnie po przemyśleniach zdecydowałam się na ten kierunek. też wydaje mi
        się,że jest więcej możliwości po tym. parę osób radziło mi analitykę, ale wydaje
        mi się, że to raczej nie dla mnie. zwalniam więc miejsce na analityce
      • Gość: retertertert Re: co wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 22:51
        a ta znowu swoje, technologie zywienia tez studiujesz? podziwiam,
        tak 6 kierunkow naraz na jednej uczelni to musi byc cos

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka