Dodaj do ulubionych

Mgr w Uk czy w Polsce ...

IP: *.cable.ubr07.smal.blueyonder.co.uk 07.08.08, 01:27
Studia dzienne magisterskie w Szkole Głównej Handlowej + ew Socrates etc. (2
lata) czy masters z IT na przeciętnej angielskiej uczlenii (1 rok)

Stoję właśnie przed takich wyborem - SGH vs UK ? Kierunki są co prawda trochę
odmienne ale kto mówił że trzeba mieć wąskie horyzonty - mam już inżyniera z
IT z dobrej polskiej uczelnii.

Jakieś pomysły ??
Obserwuj wątek
    • Gość: mmaupa Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... IP: 163.1.80.* 07.08.08, 11:16
      A masz stypendium w UK?
      • Gość: Tomek Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... IP: *.cable.ubr07.smal.blueyonder.co.uk 07.08.08, 11:40
        chyba nie ma styp na masters albo o nie nie tak łatwo bo to professional studies
        ..., zresztą powiedzmy że zarobiłem na te studia ...
        • Gość: mmaupa Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... IP: 163.1.80.* 07.08.08, 12:00
          Czyli fundusze nie sa problemem...

A ktora to uczelnia, jesli mozna spytac?

Chyba musisz sie zastanowic, gdzie chcesz pozniej pracowac - i jako kto.
    • alex_koz Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... 07.08.08, 11:32
      jezeli skonczyles juz w Polsce studia informatyczne i dorobiles sie mgr (dobrze rozumiem?????) to lepszy roczny Masters w Anglii, ale na lepszej uczelni niz przecietna. nie tracilabym kolejnych lat na studia dziennie mgr na SGH.
      • Gość: Tomek Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... IP: *.cable.ubr07.smal.blueyonder.co.uk 07.08.08, 11:39
        mam tytuł inżyniera (NIE mgr), Stoję przed wyborem uczelni na studia magisterskie.

Tutaj zostałem przyjęty :
        a) Uk - 1 rok masters z IT
        b) SGH - 2 lata mgr z finansów
        • Gość: suzi_ Re: Mgr w Uk czy w Polsce ... IP: 87.192.56.* 08.08.08, 19:29
          osobiscie wybralabym SGH. na pewno nie musialbys sie martwic o prace w
          przyszlosci i zaoszczedzilbys kase z utrzymania i czesnego w UK. wydaje mi sie,
          ze studiowanie na przecietnej uczelni niewiele, procz doskonalej znajomosci
          ang., daje. a SGH to klasa sama w sobie. w Wawie nie mialbys po studiach z praca
          zadnych problemow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka