Dodaj do ulubionych

lektoraty UJ - help!!

07.10.08, 18:05
cześć:) błagam niech mnie ktoś oświeci jak to jest z tymi lektoratami...
Jestem na wydziale filologicznym, II rok Kultury Rosji. W tym roku mam sie
zapisać na lektorat jezyka zachodniego, w moim instytucie jest tylko angielski
, więc zapisałam się na międzywydziałowy niemiecki , ale. jeśli Ci którzy mają
angielski mają go 60 godzin w semestrze a ja 30 to czy oni będą mieć go przez
rok a ja przez dwa, czy ja w ogóle tak nie mogę? Proszę o radę zwłaszzca
starszych studentów którzy już przez ten bałagan przebrnęli. Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Igor Re: lektoraty UJ - help!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 19:54
      Studiuję prawo ale po tym co usłyszałem od studentów o zachowaniu tego pana to prostu włosy mi z głowy wychodzą i skóra cierpnie. To jakiś koszmar i horror. Uniwersytet Jagielloński po prostu zszedł na psy. Słyszałem jak studenci na I roku administracji niestacjonarnej na WPiA na UJ narzekali między sobą na karygodne zachowanie jakiegoś młodego doktoranta z Katedry Teorii i Filozofii Prawa UJ, który wyżywał się na studentach kiedy robił im kartkówki na ćwiczeniach z Podstaw prawoznawstwa i tracił czas na takie tematy jak prawa zwierząt, aborcja czy eutanazja.Raz przyszedł do nich na ćwiczenia chwiejnym krokiem i czuć było od niego alkohol. Podobno był bardzo wstawiony(pijany), wręcz nie mógł ustać. I to ma być porządny wykładowca.
    • Gość: batman Re: lektoraty UJ - help!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.08, 21:50
      Sprawa jest bardzo prosta. Najpierw musisz sprawdzić w planie studiów ile godzin
      lektoratu musisz zaliczyć i jakiego (czy jest dowolny zachodni czy też
      angielski) oraz do którego roku studiów. Na swoim koncie w USOS masz odpowiednią
      ilość żetonów. Musisz je rozdysponowywać tak (= zapisać się na zajęcia), aby
      zrealizować swój plan studiów. Jak coś zostanie (= wątpliwe), to wykorzystujesz
      to jak ci się podoba. Nie musisz koniecznie chodzić na zajęcia na swoim wydziale.
    • plecionka Re: lektoraty UJ - help!! 12.10.08, 14:29
      Sprawdz ile masz czasu na zrobienie lektoratu. Z tego, ze dla Twojego kierunku przewidziane jest 60h/sem, wynika, ze rok, ale moze da sie to jakos ominac. Albo mozesz zapisac sie na 2 lektoraty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka