Dodaj do ulubionych

Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psychologii

IP: 217.173.199.* 26.10.03, 17:18
płacz i rozpacz ! :(
"studenci rozparcelowani"
jak to pięknie brzmi
Obserwuj wątek
    • Gość: Pars Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 20:38
      No właśnie. Niech mnie rozparcelują do np. Trójmiasta. Za co
      będę tam żyła i się uczyła? Władze uczelni zawaliły, a cierpieć
      muszą studenci.
      • Gość: Henryk Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.ffzg.hr 27.10.03, 09:47
        Cierp ofiaro i dziekuj wladzom UO ze tak cie wrobily. Z drugiej
        strony tak bardzo nie narzekalbym na Trojmiasto, zawszec to
        morze, a nie ten ksenofobiczny opolski grajdol...
        • fifi496 Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo 27.10.03, 13:40
          Władze uczelni nic nie mogą poradzić na to, że paru profesorów dostało bardzo
          intratną ofertę od WSPS. Uczelnie państwowe nie są w stanie takiej oferty
          przebić. Jeżeli nie zmieni się system finansowania wyższych uczelni, to
          przewiduję, że za kilka lat psychologii nie będzie na żadnej uczelni
          państwowej, za to będzie kilkanaście filii WSPS.
          • Gość: athom Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uni.opole.pl 27.10.03, 15:41
            SWPS a nie WSPS. Ale to malo wazne. Jeszcze prosba do GW -
            zlitujcie sie, siedemnasty raz juz chyba piszecie "Krystyna
            Bochenska". Danuta, Danuta Bochenska. To naprawde niezbyt trudno
            sprawdzic.
            • Gość: Km Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.net 27.10.03, 19:07
              Studenci powinni się cieszyć,że zostaną rozparcelowani do porządnych uczelni.
              • Gość: Studentka Psychologia psychologia IP: 217.173.199.* 27.10.03, 19:23
                Nie wiem, kim jestes Kolego, ale ciesz sie sam!
                Jesli studiujesz psychologie, to, jak widac, poprostu byles za glupi, by dostac
                sie na, jak twierdzisz, "porzadna uczelnie" !!
                Ja zdawalam na psychologie do Opola, wlasnie po to, by tu studiowac. Gdybym
                chciala uczyc sie np. we Wroclawiu, to tam bym sie starała o przyjęcie.
              • fifi496 Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo 28.10.03, 10:48
                Nie ma w Polsce dobrych uczelni. W każdej uczelni są lepsze i gorsze instytuty.
                Psychologia opolska była w ścisłej czołówce.
                • Gość: psychol Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.rtk.net.pl 30.10.03, 22:14
                  "Psychologia opolska była w ścisłej czołówce."
                  pierwsze słyszę.
                  zlikwidowano w polsce inne wydziały psychologii na uniwerkach?
                  bo tylko pod takim warunkiem "psychologia opolska" znalazłaby się w "ścisłej
                  czołówce".
                  ta czołówka jest tak "ścisła" - że jak sie opolska psychologia próbowała tam
                  wepchnąć - to zdechła w tym "ścisku"
                  ale grunt to dobre samopoczucie (nieboszczyka)
                  • Gość: JA! Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.citysat.com.pl / 172.16.1.* 20.11.03, 20:21
                    owszem,była w czołówce.a skoro pierwsze słyszysz,to widać jesteś
                    świetnie zorientowany w temacie. żeby nie było, że jestem
                    stronnicza: studiuję psychologię na UJ, ale mam koleżanki na UO
                    i uważam, że opolski Instytut Psy jest dużo lepszy od
                    krakowskiego. po odejściu naukowców z pewnością stracił, ale da
                    sobie radę. przecież to,czego Ci ludzi nauczyli pozostałą kadrę
                    nie poszło w las. a ja sama żałuję, że studiuję psychologię na
                    UJ, a nie na UO. niestety, moją prośbę o przeniesienie
                    odrzucono :(.
                  • Gość: fifi Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uz.zgora.pl 21.11.03, 14:25
                    W Instytucie Psychologii UJ jest tylko jeden profesor z tytułem
                    (tzw. "belwederski"). Co łatwo sprawdzić.
                    • Gość: JA! Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.citysat.com.pl / 172.16.1.* 21.11.03, 19:43
                      no to przeciez napisalam, ze psychologia na UJ jest slabiutka.
                      • Gość: ewa Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.cn.net.pl 27.11.03, 20:52
                        ale skoro tak, to ktory uniwerek jest najlepszy? ja sama wybieram sie na
                        psychologie i do tej pory myslalam o UJ, ale po wielu niechlubnych opiniach..
                        sama juz nie wiem :/
                        • Gość: fifi Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uni.opole.pl 03.12.03, 17:55
                          Najlepszą kadrę ma SWPS. Z państwowych dobre opinie słyszałem o psychologii
                          poznańskiej i bydgoskiej. Ale zaznaczam: są to opinie z drugiej ręki. Nie
                          jestem psychologiem.
                          • Gość: popo Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.rtk.net.pl 05.12.03, 22:30
                            a ja jestem psychologiem i powiem ci: spokojnie możesz obstawiać Poznań.
                            sam tam nie studiowałem (UŚ) - ale pracując trochę już w tym zawodzie moge
                            powiedzieć jedno: Poznań jest "osobnym" uniwerkiem w Polsce. "Osobnym" tzn.
                            niepowtarzalnym jakościowo. Sprawdza się to na filologiach zwłaszcza, zprawdza
                            się tez na psychologii. Ci ludzie (po UAMie) są świetnie wykształceni, nauczeni
                            precyzyjnej pracy, a nie bylejaczenia. Zresztą zobaczcie, gdzie powstaja
                            najlepsze polskie podręzniki z psychologii? Na UAMie. Bez ściemy: POznań w
                            psychologii jest na topie.
                            jesli chodzi o SWPS - spokojnie. znam jedna absolwentke, praca na celujący -
                            ale cienuchno z wiedzą praktyczną (co nie dziwi, jeśli się pozna tamtejszy
                            program). Wprawdzie to tylko jedna absolwentka, więc nie można generalizoewac -
                            ale "celująca". A podstawowych testów nie zna. Więc może teoretycznie są tam
                            oni dobrzy, ale w pracy trzeba mieć warsztat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka