Gość: Studentka IP: 217.173.199.* 26.10.03, 17:18 płacz i rozpacz ! :( "studenci rozparcelowani" jak to pięknie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pars Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.03, 20:38 No właśnie. Niech mnie rozparcelują do np. Trójmiasta. Za co będę tam żyła i się uczyła? Władze uczelni zawaliły, a cierpieć muszą studenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.ffzg.hr 27.10.03, 09:47 Cierp ofiaro i dziekuj wladzom UO ze tak cie wrobily. Z drugiej strony tak bardzo nie narzekalbym na Trojmiasto, zawszec to morze, a nie ten ksenofobiczny opolski grajdol... Odpowiedz Link Zgłoś
fifi496 Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo 27.10.03, 13:40 Władze uczelni nic nie mogą poradzić na to, że paru profesorów dostało bardzo intratną ofertę od WSPS. Uczelnie państwowe nie są w stanie takiej oferty przebić. Jeżeli nie zmieni się system finansowania wyższych uczelni, to przewiduję, że za kilka lat psychologii nie będzie na żadnej uczelni państwowej, za to będzie kilkanaście filii WSPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athom Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uni.opole.pl 27.10.03, 15:41 SWPS a nie WSPS. Ale to malo wazne. Jeszcze prosba do GW - zlitujcie sie, siedemnasty raz juz chyba piszecie "Krystyna Bochenska". Danuta, Danuta Bochenska. To naprawde niezbyt trudno sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Km Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.net 27.10.03, 19:07 Studenci powinni się cieszyć,że zostaną rozparcelowani do porządnych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Psychologia psychologia IP: 217.173.199.* 27.10.03, 19:23 Nie wiem, kim jestes Kolego, ale ciesz sie sam! Jesli studiujesz psychologie, to, jak widac, poprostu byles za glupi, by dostac sie na, jak twierdzisz, "porzadna uczelnie" !! Ja zdawalam na psychologie do Opola, wlasnie po to, by tu studiowac. Gdybym chciala uczyc sie np. we Wroclawiu, to tam bym sie starała o przyjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi496 Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo 28.10.03, 10:48 Nie ma w Polsce dobrych uczelni. W każdej uczelni są lepsze i gorsze instytuty. Psychologia opolska była w ścisłej czołówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychol Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.rtk.net.pl 30.10.03, 22:14 "Psychologia opolska była w ścisłej czołówce." pierwsze słyszę. zlikwidowano w polsce inne wydziały psychologii na uniwerkach? bo tylko pod takim warunkiem "psychologia opolska" znalazłaby się w "ścisłej czołówce". ta czołówka jest tak "ścisła" - że jak sie opolska psychologia próbowała tam wepchnąć - to zdechła w tym "ścisku" ale grunt to dobre samopoczucie (nieboszczyka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA! Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.citysat.com.pl / 172.16.1.* 20.11.03, 20:21 owszem,była w czołówce.a skoro pierwsze słyszysz,to widać jesteś świetnie zorientowany w temacie. żeby nie było, że jestem stronnicza: studiuję psychologię na UJ, ale mam koleżanki na UO i uważam, że opolski Instytut Psy jest dużo lepszy od krakowskiego. po odejściu naukowców z pewnością stracił, ale da sobie radę. przecież to,czego Ci ludzi nauczyli pozostałą kadrę nie poszło w las. a ja sama żałuję, że studiuję psychologię na UJ, a nie na UO. niestety, moją prośbę o przeniesienie odrzucono :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uz.zgora.pl 21.11.03, 14:25 W Instytucie Psychologii UJ jest tylko jeden profesor z tytułem (tzw. "belwederski"). Co łatwo sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA! Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.citysat.com.pl / 172.16.1.* 21.11.03, 19:43 no to przeciez napisalam, ze psychologia na UJ jest slabiutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.cn.net.pl 27.11.03, 20:52 ale skoro tak, to ktory uniwerek jest najlepszy? ja sama wybieram sie na psychologie i do tej pory myslalam o UJ, ale po wielu niechlubnych opiniach.. sama juz nie wiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.uni.opole.pl 03.12.03, 17:55 Najlepszą kadrę ma SWPS. Z państwowych dobre opinie słyszałem o psychologii poznańskiej i bydgoskiej. Ale zaznaczam: są to opinie z drugiej ręki. Nie jestem psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: Rozpoczyna się kontrola w Instytucie Psycholo IP: *.rtk.net.pl 05.12.03, 22:30 a ja jestem psychologiem i powiem ci: spokojnie możesz obstawiać Poznań. sam tam nie studiowałem (UŚ) - ale pracując trochę już w tym zawodzie moge powiedzieć jedno: Poznań jest "osobnym" uniwerkiem w Polsce. "Osobnym" tzn. niepowtarzalnym jakościowo. Sprawdza się to na filologiach zwłaszcza, zprawdza się tez na psychologii. Ci ludzie (po UAMie) są świetnie wykształceni, nauczeni precyzyjnej pracy, a nie bylejaczenia. Zresztą zobaczcie, gdzie powstaja najlepsze polskie podręzniki z psychologii? Na UAMie. Bez ściemy: POznań w psychologii jest na topie. jesli chodzi o SWPS - spokojnie. znam jedna absolwentke, praca na celujący - ale cienuchno z wiedzą praktyczną (co nie dziwi, jeśli się pozna tamtejszy program). Wprawdzie to tylko jedna absolwentka, więc nie można generalizoewac - ale "celująca". A podstawowych testów nie zna. Więc może teoretycznie są tam oni dobrzy, ale w pracy trzeba mieć warsztat... Odpowiedz Link Zgłoś