Dodaj do ulubionych

dwa kierunki naraz

IP: *.acn.waw.pl 14.02.09, 21:24
Czy studiowaliście kiedyś dwa kierunki naraz? Jak trudno było Wam je pogodzić i jakie to były kierunki. Ja zastanawiałam się nad prawem i FiR na UW.
Obserwuj wątek
    • paulinaa Re: dwa kierunki naraz 14.02.09, 21:39
      nie jest łatwo ale da się;]
      • Gość: olo Re: dwa kierunki naraz IP: 91.192.77.* 14.02.09, 22:13
        weż 3 kierunek , bo 2 to za mało
        • Gość: Kaja Re: dwa kierunki naraz IP: 85.14.84.* 14.02.09, 22:14
          3 to tez za mało.
    • Gość: M. Re: dwa kierunki naraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 01:44
      1) szukaj, była już masa tematów o dwóch kierunkach
      2) pozastanawiaj się jeszcze trochę - głównie skup się nad studiowaniem dwóch od razu. jak to będzie na jednym, tego nie wie nikt. a co do dwóch...
      • Gość: google Re: dwa kierunki naraz IP: 150.254.107.* 15.02.09, 04:08
        Najpierw nie daj się wyrzucić z jednego, a potem zaczynaj myśleć o drugim. Żeby
        się nie okazało, że po roku nie masz żadnego. Zwłaszcza, że na początku nawet
        nie będziesz dobrze wiedział, gdzie na wydziale jest WC, a co tu mówić o
        zgrywaniu planów w pierwszym tygodniu.
    • gdabski Re: dwa kierunki naraz 15.02.09, 09:58
      Niedługo pani minister ci rozwiąże problem :>

/Gdabski
      • paulinaa Re: dwa kierunki naraz 15.02.09, 11:24
        niedlugo to znaczy kiedy? 2010?
        • Gość: hyat Re: dwa kierunki naraz IP: *.acn.waw.pl 15.02.09, 13:54
          Myślałam, żeby zacząć jeden kierunek i po roku drugi.
          • Gość: google Re: dwa kierunki naraz IP: 150.254.107.* 15.02.09, 14:23
            To w takim układzie chyba sam po roku będziesz wiedział czy dasz radę, nie?
            Jedni łączą dwa trudne i jest OK, a inni z jednym banalnym nie dają sobie rady.
            A i ocena stopnia trudności jest subiektywna.
          • Gość: wredniaczka Re: dwa kierunki naraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 22:24
            hmm może najpierw niech Cie przyjmą na pierwszy,a potem /po 2
            semestrach zaliczonych/zastanawisz się czy sobie dobrać coś
            jeszcze...:
            • eda-mg Re: dwa kierunki naraz 23.02.09, 21:35
              jestem na 4 roku. od roku noszę się z zamiarem podjęcia studiów na 2
              kierunku. sposoby są dwa z podania i z rekrutacji. z podania już w
              wakacje probówałam, ale uczelnia nie przewidziała miejsc dla
              studentów drugiego kierunku. w tym roku chcę probować z rekrutacji.
              czy prawnie jeszcze mogę? czy nie jestem "za stara":) i czy wtedy
              dziekan może nie wyrazić zgody?
              • Gość: Aga Re: dwa kierunki naraz IP: *.chello.pl 23.02.09, 22:17
                O ile tym drugim kierunkiem nie jest aktorstwo, nie możesz być "za
                stara", nie ma ograniczeń wiekowych.
              • Gość: ja Re: dwa kierunki naraz IP: *.ghnet.pl 24.02.09, 21:50
                tez jestem na 4 roku i chcialabym studiowac drugi kierunek ale jednak jestem "za
                stara" pod tym wzgledem ze kolejne studia to ograniczenia w poszukiwaniu pracy
                dlatego chyba zdecyduje sie na zaoczne
                • eda-mg Re: dwa kierunki naraz 24.02.09, 22:52
                  myślałam o licencjacie a magisterce jeśli już to zaocznie:)w końcu
                  planuję założyć tez rodzine:) zaoczne wejdą w grę tylko jeśli znajdę
                  prace i bedę mogła je sfinansować. chodzi mi po głowie też takie
                  wyjście by ograniczyc koszty- na 5 roku zaczać właśnie dziennie, a
                  potem na kolejne lata przenieść się na zaoczne
                  • Gość: izabelajagiellonka Re: dwa kierunki naraz IP: *.chello.pl 28.02.09, 14:45
                    Jeśli się nie ma doświadczenia w studiowaniu,to na razie lepiej jest
                    pomyśleć o tym,żeby dostać i utrzymać się na jednym z nich.Ja owego
                    czasu,na pierwszym roczku studiów, byłam studentką dwóch kierunków,
                    ale dość szybko okazało się,że jedne studia są ważniejsze i teraz je
                    wybrałam.Możesz zawsze spróbować pochodzić tu i tu, jednak chyba
                    lepiej jest skupić się na jednym niż na dziesięciu rzeczach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka