Gość: Inga 2105 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 10:33 Chcę studiowac pedagogikę w tej szkole, co sądzicie o tej uczelni? Czy ktoś studiował tam pedagogikę elementarna i terapię pedagogiczną?Jakie macie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zawiedzona Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 21:19 WITAJ. Na początku, kiedy zaczęłam tam studiować uważałam, iz mój wybór był trafiony. Niestey teraz jestem na szóstym semestrze, czyli koncze tą szkołe. Uwazam, iż była to moja największa pomyłka w życiu. Wszystko wydaje sie być piękne, ale gdy zaczynasz mieć jakiekolwiek problemy wrażenie dobrze zorganizowanej uczelni okazuje sie przysłowiowym " Domkiem z kart" ... Radzę przeczytać uważnie regulamin, popytać ludzi. Osobiście nie polecam, załuje moich pieniedzy i czasu. Jesli moge tobie coś doradzić to z pewnościa bardziej skłaniam sie ku GWSH - czyli Gdańskiej Wyższej Szkole Humanistycznej, gdzie kilku moich znajomych również kończy w tym roku uczelnię. Przyznali, iż wybrali dla siebie korzystnie, czego ja nie mogę powiedzieć:(( ps. radzę się bardzo dobrze zastanowić, to trzy lata, duże pieniadze. Wydaje się, że każda uczelnia zaoczna jest sobie równa, niestety tylko sie wydaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 22:13 nie martw sie, mozesz jeszcze sprobowac zrobic mgr na lepszej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: americangirl Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 15:01 Rowniez nie polecam . Studiowałam filologie angielską i po kilku miesiącach zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chou chou Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 22:17 a kto tam jest rektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 22:25 no właśnie, jak tam jest? jaką mają kadrę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: american Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 09:13 Czesc wykładowców jest z uniwerku np od filozofii czy łaciny . Ja studiowałam filologię angielską więc tylko tu moge się wypowiedziec . Np zajecia z historii krajów anglojęzycznych mieliśmy z anglikiem , ktory słabo mówił po polsku , zajecia prowadził dosyć nudno .. Hiszpański mielismy z hiszpanem i zajecia były swietne , dobrze zorganizowane i naprawde w krótkim czasie wiele nas nauczył . Poza tym kadra nie przejawiała zadnych nadzwyczajnych umiejętności i zajecia prowadzili bez pomysłu . Poza tym organizacja ogólna zajęc była całkowitą porazką . Zajecia z gramatyki w grupie ponad 120 osób.. zajecia czesto odwoływane .. albo beznadziejne zastępstwa (ale zadko raczyli zrobic zastepstwo-raczej woleli odwołac ) . Kiedys mieliśmy chyba z 5 wykładów pod rząd z histori krajów anglojezycznych .. Osobiscie niczego się tam nie nauczyłam i nie polecam . Zalezy im tylko na kasie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga 2105 Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 12:30 Witam! czytam wątek po długim czasie i troche mnie przeraziła "Zawiedziona".Czy twoje zastrzezenia dotycza tego ze mało wiedzy przekazali wykładowcy? Za duze czy za małe wymagania? To dla mnie wazne, prosze napiszcie cos wiecej, bo jeszcze podania nie złozyłam.Jak tam wygladaja zajecia praktyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 14:20 Słowem - nie warto; czy tak? Dobrze wiedzieć. Kolejna instytucja funkcjonująca tylko dla kasy, żeby ci, którzy mają dużo, mieli jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga 2105 Re: PWSH w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 14:34 Oj nie wiem czy nie warto, ja chciałabym wiedziec dlaczego np "zawiedziona" żałuje.Co z jej punktu widzenia było nie tak. Bo nie wszyscy maja takie same oczekiwania wobec szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: PWSH w Gdyni IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.09, 20:38 Nie polecam... zapisalam sie na te uczelnie na studia zaoczne bo chcialam jednoczesnie pracowac i studiowac zeby byc w pelni samodzielna, placilam skrupulatnie raty, po czym po pol roku dostalam szanse wyjazdu za granice , zlozylam wiec rezygnacje, krotko po rozpoczeciu nowego semestru. co wtedy uslyszalam? ze musze zaplacic za caly semestr, pieniedzy nie wplacilam, wynajelam pelnomocnika po czym sprawa trafila do sadu, wygralam. Nielegalny punkt w umowie, ze w razie rezygnacji nalezy uiscic oplate za caly semestr... sama szkola nie byla zla, zajecia calkiem ciekawe, ale jednak nie warto bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: PWSH w Gdyni IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.14, 20:08 To, co dzieję się w tej szkole przerasta ludzkie pojęcie. Uwalają studentów po trzy-cztery razy na ostatnim roku przed samą obroną ( a warto dodać, że na grupę 28 osób w terminie lipcowym jest w stanie bronić się tylko 5 osób- kpina!) Takie rzeczy nie dzieją się na żadnej innej uczelni. Strzeżcie się Pani Grabowskiej- z uśmiechem na twarzy obleje Ciebie i połowę twojej grupy po kilka razy, tworząc test nie do przejścia, za każdym razem całkiem zaskakujący. Człowiek bez sumienia, nieszczęśliwy, przelewający frustrację na studentów, nie mający wiedzy, nie umiejący spojrzeć studentowi w twarz, kryjący wzrok za swoim laptopkiem a takich półprofesorków jest więcej na tej uczelni... Jeśli planujesz swoją karierę edukacyjną w tej szkole, radzę się poważnie zastanowić - serdecznie nie polecam, chyba że w Twoim życiu brakuje stresu i emocjonalnych rozterek- tutaj pomogą wypełnić Ci tę pustkę za niemałe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stydenttka Re: PWSH w Gdyni IP: *.146.11.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.16, 09:46 W 100% sie zgadzam... Na ostatniej prostej potrafią uwalić za jakas bzdurę i masz całe studia w plecy, trzeba szukac innej uczelni zeby obronić prace co wiąże sie z czekaniem około roku! Na innych uczelniach takie zachowania sa niedopuszczalne co najwyzej mega rzadkie a tutaj notorycznie sie to zdarza no chyba ze będziesz wykładowcę prosić na kolanach i kupować czekaloladki a ja bym sie nie poniżała przed kobieta w wieku 30lat Odpowiedz Link Zgłoś