Gość: pitt IP: *.61.245.132.host.de.colt.net 11.03.10, 10:27 Witam, ktory z tych regionow polecacie?? wilder kaiser + region(kitzbühler alpen)- kwatera w scheffau czy sölden?? termin przyszly tydzien, w wiekszosci srednio-dobrze jezdzacy narciarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agatulka Re: Wikder Kaiser czy Sölden IP: *.180-80-r.retail.telecomitalia.it 16.03.10, 15:40 Ski Welt jest strasznie niski, nie wiem jak tam obecnie z warunkami narciarskimi, tam gdzie ja jezdzilam w minionym tygodniu w Austrii (lacznie z Solden) byly bardzo dobre, ale to byly duzo wyzsze gory. Mnie osobiscie takie male gorki jak w Ski Welt jakos ostatnio nudza, chyba za duzo sie najezdzilam w tym sezonie w osrodkach powyzej 3000 m :) Mimo wszystko ja bym wybrala Kitzbuehel (Ski Welt bym sobie odpuscila), ale to tylko z tego powodu, ze to jeden ze znanych austriackich osrodkow, gdzie jeszcze nie jezdzilam. Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: Wikder Kaiser czy Sölden 16.03.10, 20:54 Byem w Kitzbuehel tydzien temu i sniegu jest dosc i starczy do kwietnia. Trasy urozmaicone mimo niskich gor - jest pare ciekawostek typu czarna Diretissima (70% nachylenia ! - stojac na gorze ma sie wrazenie skoku w przepasc) i makabryczna trasa biegu zjazdowego z Hahnekamm - to trzeba zobaczyc waska i piekielnie stroma. Dla rodziny polecam ski-safari przez trzy doliny az do Pass Thurn jakies 30 km dalej. wszysko ladnie polaczone wyciagami- w sam raz na caly dzien.Ogolnie swietny osrodek ale dosc ekskluzywny- mieszka tu np. Boris Becker Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilde Re: Wikder Kaiser czy Sölden IP: 62.22.31.* 17.03.10, 18:14 Byłem w Ski Welt w końcu lutego - obowiam się o warunki jakie tam są obecnie. Dla dobrye jezdzacych polecam Itter Odpowiedz Link Zgłoś
jabolkn Re: Wikder Kaiser czy Sölden 18.03.10, 10:45 Gość portalu: pitt napisał(a): > Witam, > > ktory z tych regionow polecacie?? wilder kaiser + region (kitzbühler > alpen)- kwatera w scheffau czy sölden?? termin przyszly tydzien, w > wiekszosci srednio-dobrze jezdzacy narciarze. to tylko Solden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Wikder Kaiser czy Sölden IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.10, 01:12 Witam. Właśnie wróciłem ze Skiweltu , mieszkałem w Soll . Rok temu o tej samej porze byłem w Solden wiec jak ktoś ma pytania co do tych ośrodków to chetnie odpowiem. Na gorąco moge tylko dodac że wyjazd bardzo udany :)Co do Skiweltu to kazdy znajdzie tam coś dla siebie . Trasy przygotowane wysmienicie nawet po dużych opadach sniegu we wtorek. Moge powiedziec jeszcze ze 2 lata temu byłem w stycznie w SHL i przygotowanie tras moim subiektywnym zdaniem było gorsze , chociaz ten ośrodek na tym forum cieszy sie wieksza renomą niż Skiwelt. Ja osobiscie byłem zaskoczony pozytywnie, chociaz przed wyjazdem miałem pewne obawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Wikder Kaiser czy Sölden 22.03.10, 12:25 W Soelden są najlepsze imprezy na górze i dole.Jeśli to ma jakies znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Wikder Kaiser czy Sölden IP: *.61.245.132.host.de.colt.net 24.03.10, 11:29 Wrocilismy w niedziele z Wilder Kaiser. Zostalem mile zaskoczone przez te "gorki" - jakos bez przekonania jechalem w tamte strony- wszystko przez pozny termin(polowa marca) i male gorki. Ale wypad okazal sie super pomyslem. Mieszkalismy w Scheffau. ok kilometr od gondolki. Trasy ok, mozna sie wyjezdic, moim zdaniem najlepsze sa w Söll-ale . WIlder Kaiser to teran do jezdzenia na 2-3 dni. 20 kilometrow od scheffau oddalone jest Kitzbühel- traski tez fajne, nic dla poczatkujacych.(trzeba kupic inny karnet, albo sie kupuje Allstar karnet). Moje spostrzezenia: -malo rodakow, tam wszedzie to widac Anglikow -niskie ceny w wypozyczalniach sprzetu- tydzien narty dla poczatkujacego to 36 euro, -piatek,sobota to duzo Austriakow i Niemcow - teren (wilder kaiser+kitzbühel) super na wypad max.4-dniowy Odpowiedz Link Zgłoś