Dodaj do ulubionych

Poszukuję - studia Kraków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 10:41
Witam!

Moje szacowane wyniki z matury to:
matematyka rozszerzona 30-40%
angielski rozszerzony 60-65%
polski podstawowy 50-60%

Interesują mnie bezpłatne studia dzienne w Krakowie. Na jakie kierunki i jakie uczelnie miałbym szansę się dostać?

Kierunek, który mnie interesował to Zarządzanie, ale przez moje wyniki mogę raczej o nim zapomnieć.
Chyba, że Zarządzanie i inżynieria produkcji na Politechnice Krakowskiej. Słyszałem, że na tą uczelnię nie wymagają wiele.

Proszę o poważne potraktowanie mnie. Nie sądziłem, że moje wyniki z matur okażą się tak słabe.

Z góry dziękuję za pomoc. To dla mnie bardzo ważne.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: flying_olczis Re: Poszukuję - studia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:02
      hm, i chcesz studiować w Krakowie?. . . no na UJ, AGH czy UEk będzie ciężko, jedyną nadzieję ta politechnika, taka jest prawda ; ]
      • Gość: JimKing Re: Poszukuję - studia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:18
        Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.

Uek odpada na pewno. Na najłatwiejszy (rekrutacyjnie) kierunek potrzeba mieć 120% łącznie z ang i mat rozszerzonych. Ja będę miał maksymalnie 100.

AGH - może jakieś słabo oblegane i niezbyt perspektywiczne kierunki?

Politechnika - dobrze w takim razie, że tu mi pozostaje jakaś nadzieja. Na jakie kierunki mógłbym mieć szansę?
    • kofein_na Re: Poszukuję - studia Kraków 15.06.09, 21:01
      Haha padłam:)Może i się na Politechnikę Krakowską dostaniesz-dużo osób przyjmują dla kasy-ale niestety nauki tu jest stokroć więcej niż na UE UJ oraz AGH -z wyjątkiem kilku kierunków.Hmm nawet bym i AGH odpuściła.Nie porównywalny jest poziom na UE a uczelni technicznej.Szacujesz 30-40% z matematyki i sie zamierzasz się na Politechnikę bądź AGH?Albo naiwny jesteś albo chcesz pół roku "pobyć" w mieście Kraków.Nie chodzi chyba by sie dostać ale także się utrzymać a na Politechnice są ciężkie studia-nawet najbardziej lajtowe kierunki dla studentów UE i innych uczelni są niewyobrażalnie trudne.Pomyśl czy chcesz się dostać, czy chcesz studiować.Pozdrawiam;)
      • ziemia.ognista Re: Poszukuję - studia Kraków 15.06.09, 21:39
        > Nie chodzi chyba by sie dostać ale także się utrzymać a na Poli
        > technice są ciężkie studia-nawet najbardziej lajtowe kierunki dla studentów UE
        > i innych uczelni są niewyobrażalnie trudne.

Chyba za wysoko się oceniasz :]
        • adziunia Re: Poszukuję - studia Kraków 15.06.09, 21:53
          rok temu był dodatkowy nabór na Zarządzanie w sektorze publicznym na
          UJ, zarządzanie jest chyba jeszcze na UR.
      • Gość: flying_olczis Re: Poszukuję - studia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:46
        >na Politechnice są ciężkie studia-nawet najbardziej lajtowe kierunki dla studentów UE
        > i innych uczelni są niewyobrażalnie trudne.Pomyśl czy chcesz się dostać, czy chcesz studiować.Pozdrawiam;)

no bez przesadyyy. . .
      • dystansownik Re: Poszukuję - studia Kraków 15.06.09, 23:15
        Przesadzasz trochę. Poza kilkoma obleganymi kierunkami, gdzie poziom jest dość
        wysoki (np. budowlanka na WILu, informatyka, architektura) na większości
        utrzymanie się to kwestia tylko chęci i pracowitości.
        Dla przykładu, na budowlance na WIŚu poziom i podejście wykładowców są takie, że
        odpadają tylko ludzie, którzy ewidentnie się do zawodu nie nadają.
        Z kierunków na które łatwo się dostać i stosunkowo łatwo się utrzymać mogę
        doradzić wszystkie na WIŚu. Na mechaniczny też łatwo się dostać na niektóre
        kierunki, ale tam ponoć trudniej się utrzymać. Reszta kierunków poza wszystkimi,
        które dotychczas wymieniłem, ma raczej średni poziom. Tzn. średnio trudno się
        dostać (raczej masz marne szanse) i raczej średnio trudno się utrzymać.
      • Gość: JimKing Re: Poszukuję - studia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 05:43
        > Pomyśl czy chcesz się dostać, czy ch
        > cesz studiować.Pozdrawiam;)

Na początek chciałbym się gdziekolwiek dostać. Wymieniłem studia powiązane z matematyką, gdyż jedynym moim dobrym osiągnięciem jest angielski, który bez dodatkowego przedmiotu niczego nie gwarantuje. Matematyka jest przedmiotem, na który porywa się niewielu, więc może w niej tkwi jakaś szansa...

Jak pisałem: na razie chciałbym dostać się na jakieś dzienne studia bezpłatne. Kierunek jest bez znaczenia, ważne by w ogóle mieć jakąś możliwość.
        • Gość: autorzyna Re: Poszukuję - studia Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 09:46
          ale czemu planujesz tylko dostanie sie? zeby miec znizki na pociag?
        • kofein_na Re: Poszukuję - studia Kraków 16.06.09, 10:38
          Porwałam się:)
          • sandflower5 Re: Poszukuję - studia Kraków 03.07.16, 13:05
            JAkby kto miał podobny dylemat, to warto rozważyć te studia www.wse.krakow.pl/pl/studia w Krakowie
    • znawca-ks Re: Poszukuję - studia Kraków 12.07.16, 10:36
      Cześć! Studiowałam psychologię na WSE (licencjat i magister) i naprawdę nie mogę powiedzieć złego słowa o tej uczelni, także może warto rozejrzeć się również tam za swoim wymarzonym kierunkiem :)
      tutaj jest rozpiska ich oferty: www.wse.krakow.pl/pl/studia
    • weronika_o7 Re: Poszukuję - studia Kraków 26.10.16, 14:36
      Ja właśnie zaczęłam zarządzanie i nowe technologie w sferze publicznej (dlugie nazwy XD) na Akademii Ignatianum i jest super, serio polecam. Ignatianum ginie gdzieś wśród ujotów agehów itd a szkoda bo to bardzo dobra uczelnia z podejściem do studenta i stawiająca na praktyke. Więcej info kierunki itp na stronie www.ignatianum.edu.pl/ :)
      • akzseinga0 Re: Poszukuję - studia Kraków 02.07.17, 18:53
        Jestem zainteresowana tym kierunkiem. Jakie były tam progi punktowe w 2016 roku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka