forgetmenot90 07.07.09, 11:47 Jestem tegoroczną maturzystką, socjologię wybrałam jkao kierunek 1go wyboru. Czy są na forum przyszli socjologowie? :) Chciałabym, żeby starsi koledzy również podzielili się ciekawymi uwagami na temat tego kierunku :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralgol90 Re: SOCJOLOGIA 07.07.09, 14:25 Był nie dawno podobny temat na forum;) Trzeba dokładniej czytać to co koledzy napisali już wcześniej;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 07.07.09, 14:58 tak, wiem :) ale temat, tak jak napisales byl PODOBNY... Odpowiedz Link Zgłoś
koralgol90 Re: SOCJOLOGIA 08.07.09, 08:17 ok ok:D podobny czy nie dyskusja również była o socjologii Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 08.07.09, 12:52 Masz rację, dyskusja miała być o socjologii, ale zeszła na filologię polską... O socjologii można wyczytać dosłownie kilka zdań. Stąd mój nowy wątek i nadzieja, że może uzyskam odpowiedzi na temat interesującego mnie tematu :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulaaa90 Re: SOCJOLOGIA 09.07.09, 12:36 heej, no ktoś z mojego tematu o socjologii zrobił filologie.. yh... tak to jest. ja też na socjologie złozyłam na pierwszym miejscu. no i okaze saie jutro co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 10.07.09, 19:35 paulaaa90 i jak, udalo sie? :) ja niestety sie nie dostalam... ciekawa jestem ile potrzeba bylo punktow. a Ty ile mialas, jesli to nie tajemnica :) Odpowiedz Link Zgłoś
socjologgg Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 08:32 Hej:) ja mialem 261:) witam w studentów socjologii ;D Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 10:59 maksymalna ilość punktów to 100... w rekrutacji brany jest pod uwagę tylko przedmiot dodatkowy :] Odpowiedz Link Zgłoś
mmma-ciek Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 14:37 tudia stacjonarne I stopnia Konkurs świadectw dojrzałości - punktowane wyniki z następujących przedmiotów: geografia lub historia, lub matematyka, lub wiedza o społeczeństwie (50% wyniku końcowego). Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden spośród wymienionych przedmiotów, punktuje się ten, z którego uzyskał najlepszy wynik; język polski (25% wyniku końcowego); język obcy nowożytny (25% wyniku końcowego). tak na stronie uczelni przynajmniej podawali. Pozdr dla wszystkich studentów. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 22:27 Socjologia Studia na Wydziale Nauk Społecznych w Lublinie Nowa matura Studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia Konkurs świadectw dojrzałości - punktowany wynik z jednego przedmiotu, którego zaliczenie jest wymagane: geografia, historia, matematyka, wiedza o społeczeństwie. Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden spośród wymienionych przedmiotów, punktuje się ten, z którego uzyskał najlepszy wynik. Kryterium pomocniczym przy równej liczbie punktów stanowią wyniki egzaminu maturalnego z języka polskiego i języka obcego nowożytnego. tak też podawali :) przynajmniej jeśli chodzi o socjologię. Odpowiedz Link Zgłoś
paulaaa90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 22:34 hej! dostałam sie!:) a punkty..? nie wiem ile miałam. nie wiem jak to liczycc..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
marcinirafal91 Re: SOCJOLOGIA 24.08.09, 15:55 mam pytanie : czy na kulu studiując socjologie trzeba uczyc sie laciny bibli i angielskiego czy zamiast angola mozna wybrac inny jezyk? Odpowiedz Link Zgłoś
socjooo Re: SOCJOLOGIA 31.08.09, 11:39 Można sobie wybrać inny język :) dlatego możesz pisać test z któregokolwiek języka tam podanego. A słyszałam, że jeśli ktoś w szkole miał łacine to przepisywana jest mu ocena.. Ktoś coś wie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś