Dodaj do ulubionych

SOCJOLOGIA

07.07.09, 11:47
Jestem tegoroczną maturzystką, socjologię wybrałam jkao kierunek 1go wyboru. Czy są na forum przyszli socjologowie? :)
Chciałabym, żeby starsi koledzy również podzielili się ciekawymi uwagami na temat tego kierunku :)
Obserwuj wątek
    • koralgol90 Re: SOCJOLOGIA 07.07.09, 14:25
      Był nie dawno podobny temat na forum;) Trzeba dokładniej czytać to co koledzy
      napisali już wcześniej;) pozdrawiam
      • forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 07.07.09, 14:58
        tak, wiem :) ale temat, tak jak napisales byl PODOBNY...
        • koralgol90 Re: SOCJOLOGIA 08.07.09, 08:17
          ok ok:D podobny czy nie dyskusja również była o socjologii
          • forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 08.07.09, 12:52
            Masz rację, dyskusja miała być o socjologii, ale zeszła na filologię polską... O socjologii można wyczytać dosłownie kilka zdań. Stąd mój nowy wątek i nadzieja, że może uzyskam odpowiedzi na temat interesującego mnie tematu :)
            • paulaaa90 Re: SOCJOLOGIA 09.07.09, 12:36
              heej, no ktoś z mojego tematu o socjologii zrobił filologie.. yh... tak to jest.
              ja też na socjologie złozyłam na pierwszym miejscu. no i okaze saie jutro co i jak.
              • forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 10.07.09, 19:35
                paulaaa90 i jak, udalo sie? :) ja niestety sie nie dostalam... ciekawa jestem ile potrzeba bylo punktow. a Ty ile mialas, jesli to nie tajemnica :)
                • socjologgg Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 08:32
                  Hej:)
                  ja mialem 261:)
                  witam w studentów socjologii ;D
                  • forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 10:59
                    maksymalna ilość punktów to 100...
                    w rekrutacji brany jest pod uwagę tylko przedmiot dodatkowy :]
                    • mmma-ciek Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 14:37
                      tudia stacjonarne I stopnia
                      Konkurs świadectw dojrzałości - punktowane wyniki z następujących
                      przedmiotów:
                      geografia lub historia, lub matematyka, lub wiedza o społeczeństwie
                      (50% wyniku końcowego). Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden
                      spośród wymienionych przedmiotów, punktuje się ten, z którego
                      uzyskał najlepszy wynik;
                      język polski (25% wyniku końcowego);
                      język obcy nowożytny (25% wyniku końcowego).

tak na stronie uczelni przynajmniej podawali.
                      Pozdr dla wszystkich studentów. :))
                      • forgetmenot90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 22:27
                        Socjologia

Studia na Wydziale Nauk Społecznych w Lublinie

Nowa matura

Studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia
                        Konkurs świadectw dojrzałości - punktowany wynik z jednego przedmiotu, którego zaliczenie jest wymagane: geografia, historia, matematyka, wiedza o społeczeństwie.
                        Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden spośród wymienionych przedmiotów, punktuje się ten, z którego uzyskał najlepszy wynik.
                        Kryterium pomocniczym przy równej liczbie punktów stanowią wyniki egzaminu maturalnego z języka polskiego i języka obcego nowożytnego.

tak też podawali :) przynajmniej jeśli chodzi o socjologię.
                • paulaaa90 Re: SOCJOLOGIA 12.07.09, 22:34
                  hej! dostałam sie!:) a punkty..? nie wiem ile miałam. nie wiem jak to liczycc..:/
                  • marcinirafal91 Re: SOCJOLOGIA 24.08.09, 15:55
                    mam pytanie : czy na kulu studiując socjologie trzeba uczyc sie
                    laciny bibli i angielskiego czy zamiast angola mozna wybrac inny
                    jezyk?
                    • socjooo Re: SOCJOLOGIA 31.08.09, 11:39
                      Można sobie wybrać inny język :) dlatego możesz pisać test z
                      któregokolwiek języka tam podanego. A słyszałam, że jeśli ktoś w
                      szkole miał łacine to przepisywana jest mu ocena.. Ktoś coś wie o
                      tym?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka