Dodaj do ulubionych

Ekonomia w Warszawie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:18
Witam,
chciałbym studiować ekonomie, jaką uczelnie polecacie?
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 23:56
      W Warszawie powiadasz... Łazarskiego na przykład (stypendia przyzwoite i
      uczelnia też).
      • Gość: aj Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:24
        Jeśli chodzi o uczelnie prywatne, to od Łazarakiego lepszy będzie
        Koźmiński. Z uczelni państwowych SGH.
        • Gość: dominika Re: Ekonomia w Warszawie? IP: 83.1.81.* 22.07.09, 13:54
          Studiuje w Łazarskim. Jestem zadowolona z uczelni i poziomu nauczania. Jeśli masz wątpliwości, to zajrzyj do kampusu i sam się przekonaj :)
          • Gość: kiler Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 21:41
            co prawda nie studiuję w Łazarskim, ale słyszałem że mają dobry poziom.
            najlepiej jakbyś tam wybrał studia w języku obcym. poza tym jeszcze uw,ale
            atmosfera tutaj taka średnia
            • Gość: maciek Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.cebit.com.pl 23.07.09, 23:10
              Trzeba jeszcze dobrze znać angielski, ale z tego, co słyszałem, to wykładają
              ekonomię też w języku polskim. Ale, co fakt, to fakt, Łazarski to niezła
              uczelnia, od kilku lat zajmująca wysokie miejsca w różnych rankingach. Co do
              tego, co piszesz o UW, to też moi ziomkowie, którzy tam studiują, mówili, że
              atmosfera jest straszna - taki wyścig szczurów, że ho, ho, aż się za nimi kurzy:)
              • Gość: dominika Re: Ekonomia w Warszawie? IP: 83.1.81.* 24.07.09, 10:36
                Wiele osób robi licencjata po polsku, a potem idzie na angielską
                magisterkę. I co jest w tym najlepsze, zdobywa się jednocześnie dwa
                dyplomy, tzn. Łazarskiego i Uniwersytetu Walijskiego.
                • Gość: herkules Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:03
                  Łazarski współpracuje jakoś z tym Uniwersytetem ?
                  • kaaarina Re: Ekonomia w Warszawie? 26.07.09, 21:02
                    Na UW przede wszystkim wszyscy poczynając od sprzątających przez
                    sekretariat do wykładowców mają cię głęboko gdzieś. Łazarski ma
                    dobrą opinię i pod względem poziomu nauczania i atmosfery no i
                    wlasnie pomocy studentom- czy to z kasą, czy z praktykami/stażem.
                    Więc ogólnie jest bardzo w porządku.
                  • Gość: dominika Re: Ekonomia w Warszawie? IP: 83.1.81.* 11.08.09, 13:30
                    Nie jest to współpraca polegająca na wymianie studenckiej jak w przypadku Erasmusa. Studia w języku angielskim są walidowane przez Uniwersytet Walijski, czyli są uznawane równorzędne dyplomowi jaki uzyskuje się kończąc studia na ich uczelni. Program nauki w Łazarskim jest monitorowany przez władze University of Wales. Wszystkie zajęcia są w języku angielskim. Pracę dyplomową pisze się jedną i jest ona sprawdzana przez polskich i brytyjskich metodyków.
                    • agul86 Re: Ekonomia w Warszawie? 11.08.09, 15:58
                      z państwowych tylko chyba SGH trzyma jakiś poziom, jeśli lubisz duuuużo matematyki to WNE UW.
                      • Gość: miki Re: Ekonomia w Warszawie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:20
                        Witam. Ja jestem studentem WNE UW (po IV roku) i nie mogę się zgodzić z
                        niektórymi postami:
                        1. Niefajna atmosfera - to jest chyba jakaś pomyłka. Atmosfera jest na wypasie.
                        Teraz, gdy już zna się wszystkich ziomków i wykładowców. Zdarza się, że były
                        ćwiczeniowiec podejdzie i zagada. A wszyscy studenci są naprawdę dowcipni i
                        towarzyscy. Browar podczas okienka to częsta praktyka. Czasem się chce aż pójść
                        na wydział:)
                        2. Wyścig szczurów - ja nie wiem jak w młodszych rocznikach, ale u mnie nie było
                        żadnego wyścigu. Oczywiście wszyscy się starają, ale nigdy nikomu nie podkładają
                        nóg i są 100% pomocni. A żeby pożyczyć notatki to nigdy nie miałem problemów. A
                        co najśmieszniejsze, największe kujonki są najbardziej pomocne
                        3. duuużo matematyki - to jest akurat prawda. Ale jak można studiować ekonomię
                        bez matematyki??? To tak jakbyście uczyli się języka obcego nie potrafiąc pisać
                        i czytać. Na starszych latach jest nawet tak, że nie skumasz żadnej teorii bez
                        gruntowej analizy matematycznej. Naprawdę, jeśli ktoś ma problemy z matematyką,
                        nie lubi tego, lub po prostu tego nie czuje, nie powinien zabierać się za
                        ekonomię. Szkoda najlepszych lat i zdrowia
                        4. WNE UW co prawda nie pomaga w znalezieniu praktyk/stażu/pracy, ale jeśli ktoś
                        napiszę CV, że studiuje na WNE UW naprawdę nie powinien mieć problemów z ich
                        uzyskaniem. WNE UW jest szczególnie cenione w NBP, administracji publicznej i
                        wszędzie tam, gdzie potrzebne są umiejętności analityczne i ilościowe.
                        Wszystkich ambitnych zapraszam na WNE UW! Pozdro i powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka