Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Liczniki wody

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.01, 21:39
    Ostatnio spółdzielnia przysłała mi pismo, w którym
    żąda legalizacji lub wymiany liczników wody na mój
    koszt. Nie neguję potrzeby legalizacji, ale dlaczego
    ja mam za to płacić, a nie np wodociągi czy
    spółdzielnia. Przecież wszystkie pozostałe liczniki
    mnie nie interesują.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Az Re: Liczniki wody IP: *.kato.gazeta.pl 08.03.01, 09:40
        Mnie wymieniono licznik na koszt spoldzielni (w koncu to sa koszty remontu i to
        kawalka ktory nalezy nie do mnie !!!).
        • Gość: Krystyna Re: Liczniki wody IP: *.paa.gov.pl 27.03.01, 11:44
          A mnie Spółdzielnia Stokłosy wymieniła nie pytając, wystawiła rachunek do
          zapłacenia (chociaż mamy fundusz remontowy). Zaczęliśmy interweniować, odgrażać
          się, że nie zaaapłacimy, no to policzyli, wymyślili kwotę i potrącają przy
          komornym. Chcieliśmy kapitalizmu to go mamy. Cieszmy się, że idziemy
          do "EUROPY" i opłaty mamy takie jak oni. Pensje nie. Płaczmy i płaćmy.
      • Gość: piorun Re: Liczniki wody IP: *.208.66.106.Chicago1.Level3.net 08.03.01, 19:36
        Placic ,chcesz wode ? w kapitalizmie placi sie za
        wszystko .
        • Gość: Adam Re: Liczniki wody IP: 212.244.196.* 04.04.01, 12:45
          Gość portalu: piorun napisał(a):

&#62 Placic ,chcesz wode ? w kapitalizmie placi sie za
          &#62 wszystko .
          Wszystko OK,a le przecież już raz zapłaciłeś za podłączenie wody, była w tym
          opłata za licznik, dlaczego więc nie był on odrazu legalny? Poza tym w opłatach
          za wodę pewno są i opłaty remontowe i za przesył itp. Czy w takim razie w
          tzw. "zdrowym kapitaliźmie" trzeba płacić za wszystko dwa razy?

• maniana Re: Liczniki wody 10.04.01, 14:41
            W moim przypadku ja placilam za liczniki a spoldzielnia (z mojego czynszu)
            za przylaczenie.Liczniki odliczylam od podatku.Po 5 miesiacach zorientowalam
            sie ze rachunki za wode sa olbrzymie i wrocilam na rozliczenie ryczaltowe.
        • twardyo Re: do Pioruna 15.04.01, 15:48
          Myśl! Piorun - nim coś napiszesz

- prosił o rozwiązanie jego problemu - jakieś przykłady z życia - jak komuś udało się już

rozwiązać ten problem -

a nie zastanawiał się czy wybrać życie w socjalizmie czy w kapitalizmie !!!
      • Gość: juliusz Re: Liczniki wody IP: *.proxy.aol.com 12.04.01, 23:21
        Kapitalizm miastko pod Paryzem woda koszt 1mkub.1000l 22fr okolo 10zl licznik
        wodomierz wlasnosc companie des eaux' (wodociagi) jakosc wody bez przesady jak
        mineralna
      • Gość: MS Re: Liczniki wody IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.06.01, 15:53
        licznik energi elektrycznej jest energetyki, gazu gazowni , a czyj jes licznik
        wody ??????
        • Gość: jarerkM Re: Liczniki wody IP: 195.205.213.* 01.06.01, 22:38
          W spółdzielni to nie jest licznik ale podzielnik kosztów i jest juz po stronie
          odbiorcy wody tj poza przyłączem a więc stanowi własnośc odbiorcy jakim jest sp-
          nia. W związku z tym sp-nia nie powinna nic żądać ale sama pokrywac koszty,
          oczywiście z tego co sie wpłaca za mieszkanie.
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka