Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

budowa domu

IP: *.toya.net.pl 22.02.02, 22:56
    Czy ktoś mógłby polecić dobrą i sprawdzoną firmę,która zbudowałaby mi dom pod
    klucz do końca tego roku? Budowa w Łodzi, jest projekt, na działce wszystkie
    media. Będe wdzięczna ogromnie i zapraszam z góry na parapetówę!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ktos Re: budowa domu IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 23.02.02, 16:04
        a z czego budujesz?
        • Gość: luska Re: budowa domu IP: *.toya.net.pl 23.02.02, 21:55
          tradycyjnie - pewno pustaki
      • buleczka_77 Re: budowa domu 25.02.02, 06:54
        przejrzyj forum na www.murator.com.pl
        tam na pewno ktoś Ci pomoze lub sama cos znajdziesz w postach
        pozdr
        Buła
        • Gość: Szymon Re: budowa domu IP: 217.96.28.* 25.02.02, 09:00
          Myślę,że jestem w stanie pomóc. Proszę o telefon 602618686
          • Gość: Luska Re: budowa domu IP: *.toya.net.pl 25.02.02, 22:41
            Dzięki, odezwę się
        • Gość: Luska Re: budowa domu IP: *.toya.net.pl 25.02.02, 22:37
          Dzieki, byłam tam, ale jakoś bez echa - przynajmniej na razie. Są silne grupy,
          ale nie z Łodzi.
          Pozdrowienia
      • Gość: Patyk Re: budowa domu IP: *.camden.tds.net 25.02.02, 13:23

Bezrobocie 18%. Zapasc w budownictwie, slyszymy to ciagle a Ty masz problem
        ze znalezieniem firmy do budowy domu. Ja jednak jestem "szczesciazem".Firme
        znalazlem i to wlasnie z Lodzi a beda budowac pod Warszawa moj dom.(firmy
        warszawskie o 30 - 50% drozsze) Namiarow na ta firme nie podaje, obawiam sie ze
        w tej dziwnej sytuacji na rynku pracy mogliby zrezygnowac z budowy mojego
        domu.Z drugiej strony szkoda parapetowki.
        Zycze powodzenia
        • Gość: Luska Re: budowa domu IP: *.toya.net.pl 25.02.02, 22:39
          Rozumiem, pewno zrobiłabym tak samo. No i życzę własnej udanej parapetówy!
          • Gość: Patyk Re: budowa domu IP: *.camden.tds.net 26.02.02, 13:14

Luska zapraszam Cie na moja parapetowe ktora odbedzie sie w pazdzierniku a
            moze juz we wrzesniu. Zapraszam rowniez pozostalych gosci tego watku tzn.
            Ktosia,Buleczke i Szymona. Nie moge zaprosic Jacka. On prowadzi raklame na
            Forum a to jest niezgodne z regulaminem.
            Pozdr.
            • Gość: Luska Re: budowa domu IP: *.toya.net.pl 26.02.02, 19:46
              dzięki Patyk za zaproszenie, chętnie wpadne, jeśli to w Łodzi lub okolicach. A
              tak przy okazji - ile czasu się budujesz, bo patrzą na mnie z powątpiewaniem,
              kiedy mówię, że chcę to zrobić w rok. Czy naprawdę jest to mało realne? Wiem,
              żeto pewno sprawa kasy, ale ja nie planuję marmurów i pałacu, tylko przyzwoicie
              zbudowany dom z powszechnie dostępnych materiałów.
              • Gość: Patyk Re: budowa domu IP: *.camden.tds.net 27.02.02, 14:15

Ja jeszcze nie buduje, jestem na etapie gromadzenia kasy. Sprzedaje swoje
                mieszkanie w bloku a to sie przeciaga, nie jest latwo. Umowe mam ze swoja firma
                na wybudowanie domu w ciagu 5 miesiecy. Musze Cie powiedziec ze bedzie to dom
                wykonany w technologi mieszanej - mieszanka kanadyjczyka z tradycyjnym. Takie
                rozwiazanie przyjalem bo jest taniej,szybciej i zdrowiej. Takie sa opinie
                wlascicieli-uzytkownikow. Dzieki uprzejmosci znajomego mialem mozliwosc
                pomieszkac przez tydzien w takim domu mieszance i zadecydowalem. Klamka zapadla.
                Chce jeszcze dodac ze budujac w ten sposob zyskuje na powierzchni uzytkowej
                okolo 15% dzieki mniejszym grubosciom scian zewnetrznych i wewnetrznych (
                wyliczyl mi to architekt) I te 15% daje mi jeden pokoj dodatkowo, moza
                powiedziec ze za darmo.
                Ja mysle ze rok czasu na wybudowanie domu jest wystarczajace w kazdej
                technologi. Potrzebna jest tylko do tego dobra firma budowlana a nie firma
                budowlanych politykow.
                Pzdr.
            • buleczka_77 Re: budowa domu 27.02.02, 06:58
              Patyczku, bardzo dziękuje za zaproszenie. Czuję się zaszczycona !! ;o))))
              PS Jak tak dalej będzie z pogodą to u mnie będzie parapetówka, ale ....w
              przyszłym roku ;o(, ale ja i tak Was zapraszam już teraz !!!!
      • Gość: Jacek Re: Buduj z Praefa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 13:29
        Poleca naszą technologię.Nasza technologia jest nie tylko sprawdzona i szybka,
        ale przede wszystkim bardzo elastyczna - budujemy bez jakichkolwiek ograniczeń
        modułowych. Od domków jednorodzinnych poprzez budynki wielorodzinne,
        przemysłowe po wielokondygnacyjne biurowce. Każdy element jest do wykonania i
        jest niezwykle lekki dzięki keramzytowi. Łuki, skosy, otwory, bruzdy, a nawet
        elementy wypukłe lub zaokrąglone. Przy komputerowym projektowaniu elementów w
        pracowni potrzebujemy jedynie planów architektonicznych budynku, oraz na
        życzenie klienta planów instalacji elektrycznej, grzewczej i kanalizacyjnej,
        celem naniesienia puszek i rurek elektrycznych oraz wszelkich innych otworów i
        bruzd. Transport i montaż są wliczone w cenę produktu. W ten sposób oszczędzamy
        naszym klientom nerwów z przeciągającym się w nieskończoność postawieniem stanu
        surowego. W przeciągu tygodnia od złożenia zamówienia możliwe jest zmontowanie
        budynku na placu budowy. Odpadają przy tym automatycznie tynki wewnętrzne -
        elementy są całkowicie gładkie, tak że można od razu kłaść na nie tapety lub
        malować. Elementy mogą być wykonywane z dodatkiem różnych barwników
        naturalnych. Najczęściej, obok jasnoszarych elementów PRAEFA® można spotkać
        miłą, ceglastą barwę.
        • Gość: Jola Re: Buduj z Praefa IP: 158.66.46.* 01.03.02, 09:53
          Jacku, zainteresowała mnie ta technologia.
          Czy w Warszawie lub bliskiej okolicy jest już jakiś dom zbudowany w tej
          technologii? Czy można go obejrzeć? Od jak dawna jest stosowana ta technologia
          w Polsce? Jak takie domy się sprawdzają w naszych warunkach klimatycznych? Czy
          tylko budowane są domy "pod koucz", czy do dowolnego etapu (mam na względzie
          możliwości finansowe inwestora, a raczej brak finansów)?
          Jutro wybieramy się z mężem na Bartycką.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka