Gość: andy IP: *.rybnik.vectranet.pl 16.02.11, 20:58 Poszukuję dobrego czujnika czadu z możlowością wyprowadzenia sygnału alarmowego na zewnątrz. Co możecie polecić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graiyetea Re: czujnik czadu 17.02.11, 15:50 Ja mam czujnik tlenku węgla zakupiony w Leroyu. Nie jestem pewna czy da się wyprowadzić syrenę na zewnątrz, ale chyba się da. Musisz o specyfikację spytać w sklepie, gdyż w tej chwili nie mogę znaleźć instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
machwiej Re: czujnik czadu 29.04.16, 13:55 O funkcjach czujnika czadu najlepiej poczytać na stronach sklepów budowlanych co mają w ofercie i dopytać sprzedawcy o szczegóły (tutaj link do jednego ze znanych sklepów www.leroymerlin.pl/porady/technika/zabezpieczenie-domu/czujnik-czadu-co-warto-wiedziec-przed-zakupem,e8163,l1434.html ) Kupiony w sklepie " czujnik czadu " jest wprowadzony do obrotu i spełnia normy.Warto wziąć rachunek imienny bo nie wyblaknie jak to jest w przypadku paragonu i z gwarancją nie będzie problemu a w razie czego (i) z ubezpieczycielem.Na allegro jest mnóstwo takich różnych niekiedy nawet "zabawek?" i szkoda w nie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
paula_god Re: czujnik czadu 23.02.16, 12:54 Podpinam się - może ktoś mi wyjaśni jak krowie na rowie jaki czujnik czadu kupić rodzicom do chatki? przeczytałam już chyba o wszystkich, mam swoje typy ale potrzebuję rady. Domek niewielki, trzy pokoje, kuchnia, łazienka, generalnie z instalacją nie ma problemów, sprawdzana na bieżąco, wentylacja jest, ale wiadomo... boję się tego dziadostwa, zwłaszcza że rodzice już nie młodzi itd. Czy jest taka opcja, żeby czujnik nie tylko w domu alarmował ale np i mnie na odległość? Pomóżta.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamsz0 Re: czujnik czadu 25.04.16, 16:06 Nie spotkałam się jeszcze z czujnikiem, który powiadamia na odległość;/ Ale gdyby ktoś coś takiego znalazł to też byłabym zainteresowana. Póki co mam taki czujnik pearl24.pl/pl/p/Czujnik-dymu-GS508/1585. Odpowiedz Link Zgłoś