Dodaj do ulubionych

Skoda Fabia i dwa rowery

08.06.25, 11:17
Witajcie,
kiedyś już tutaj świetnie mi doradzono, wracam więc z kolejnym pytaniem i prośbą o radę. Jaki wybrać bagaznik rowerowy do Skody Fabii hatchback, model z 2017 roku? Potrzebuję przewozić dwa rowery, obawiam się, że razem ważą nieco ponad 30 kg. Jestem niewielką kobietą, bagażnik na dach raczej się nie sprawdzi. Na klapę? Na hak? Haka nie mam, musiałabym zamontować. W tym rozwiąznaiu martwi mnie nie tylko kłopot z załatwianiem tablic, przeglądu rejestracyjnego itp., ale kwestia czujnika cofania - mam czujnik niefirmowy i nie wiem, czy da się go wyłączać.
Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 18:09
      Zapytaj AI?
      • qqbek Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 19:19
        Ta twoja AI to tak nienachalnie inteligentna jest.
        Na zdjęciu Fabia I, autorka pyta o Fabię III generacji.

W wynikach wyszukiwania dla Fabiedy 3 wyskakuje mi tylko jeden Thule na tylną klapę.
        Ale to by się musieli używający takich bagażników koledzy już wypowiedzieć - ja rowery wożę od kilku lat inaczej (a wcześniej, do Golfa, pożyczałem bagażnik na hak).
    • bywalec.hoteli Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 18:36
      zajrzyj do wątku Thule
      • trypel Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 18:38
        Przeciez nie ma haka
        • jeste_m_sobie Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 20:24
          No mogę zamontować hak, nie napisalam, że to wykluczone.
          • engine8t Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 17:25
            jeste_m_sobie napisał(a):

> No mogę zamontować hak, nie napisalam, że to wykluczone.
            Wymien auto bo wyglada ze masz niewlasciwe do tego do czego jest ci potrzebne
            K ludzi najpierw kupuja auto a potem sie zastanawiaj do czego beda go uzywac albo oczekuja ze kazde auto powinno sie nadawc do wszystkiego.
      • waga170 Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 21:11
        Bywalec, zostales pobity i to sromotnie, w dodatku przez jak to kiedys mowili bialoglowe.
        Klucz do swiec kupowales dwa lata i kupiles, a ona bagaznik kupuje czery lata i jeszcze nie kupila. Powinienes poczuc sie lepiej :))))
        • jeste_m_sobie Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 21:17
          I co wniosła Twoja odpowiedź?
          • qqbek Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 21:26

> I co wniosła Twoja odpowiedź?

Nic poza tym, że niektórzy nadal wypominają bywalcowi to, że dwa lata kupował klucz do świec za kilkadziesiąt złotych, bo się zdecydować nie mógł.
            Teraz, po wyciągnięciu twojego wątku sprzed 4 lat, może się czuć dwa razy lepiej, punktowany "po kumplowsku" przez Wagę.

Jak mam coś od siebie dodać, to jak przez 4 lata nie kupiłaś bagażnika, to i tak go już nie kupisz.
            Jak się już masz, po 4 latach, przekonać do tego, że "rower na wyjazdach to jednak nie dla ciebie", to po prostu znajdź najbliższą wypożyczalnię, pożycz ten bagażnik Thule i... przekonaj się.
          • waga170 Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 21:33

> I co wniosła Twoja odpowiedź?

Wniosla dowod ze ja sie starzeje i trace forme bo nie napisalem Wypierdalaj babo na forum Rowery albo Bagazniki.
            • jeste_m_sobie Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 07:20
              Jasne. Dzięki za uprzejmość.
    • hrasier_2 Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 19:39

> Witajcie,
      > kiedyś już tutaj świetnie mi doradzono, wracam więc z kolejnym pytaniem i prośb
      > ą o radę. Jaki wybrać bagaznik rowerowy do Skody Fabii hatchback, model z 2017
      > roku? Potrzebuję przewozić dwa rowery, obawiam się, że razem ważą nieco ponad 3
      > 0 kg. Jestem niewielką kobietą, bagażnik na dach raczej się nie sprawdzi. Na kl
      > apę? Na hak? Haka nie mam, musiałabym zamontować. W tym rozwiąznaiu martwi mnie
      > nie tylko kłopot z załatwianiem tablic, przeglądu rejestracyjnego itp., ale kw
      > estia czujnika cofania - mam czujnik niefirmowy i nie wiem, czy da się go wyłąc
      > zać.
      > Z góry dziękuję za pomoc!
      Może tu 😁www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,20,171654967,171654967,Skoda_fabia_co_z_rowerami_.html&ved=2ahUKEwik1vOJruKNAxV6SPEDHVJ2G0AQFnoFCIMBEAE&usg=AOvVaw2ddFC1FTuFIKh4GTzPSt0i
      • jeste_m_sobie Re: Skoda Fabia i dwa rowery 08.06.25, 20:26
        Masz rację, to mój wątek, ale wtedy jednak nie kupiłam żadnego bagażnika - z różnych przyczyn, pozamotoryzacyjnych, że tak to ujmę. Ciągle pojawiają się nowe modele, więc po paru latach spytałam jeszcze raz.
    • ktos_z_kosmosu Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 11:35
      Cholera wie, szanowna pani, ale też wiedzą fachowcy z dobrego polecanego warsztatu.
      Jedynie co mogę doradzić, to to, że nie stać nas na rzeczy tanie. Czyli kup dobrej marki, dobre i łatwo demontowalne (kwestia czujników) oprzyrządowanie, takie, którego nie zgubisz podczas jazdy.
      Szerokiej drogi i nóżka z gazu.
      • trypel Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 11:55
        Przeciez jal zdejmie nogę z gazu to nigdzie nie pojedzie
        To wtedy ani bagaznik ani samochód niepotrzebny
        • ktos_z_kosmosu Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 16:30
          trypel napisał:

> Przeciez jal zdejmie nogę z gazu to nigdzie nie pojedzie

Nie apelują by zdjęła. Apeluję by nieco tylko nóżkę uniosła, po to by niczym sienkiewiczowski Roch Kowalski, nie obudziła się w momencie gdy zderza się swą, jak sadzę, kształtną piersią z wrogiem.

• trypel Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 17:31
            Napisales - noga z gazu. Co to jest jak nie apelowanie o zdjęcie nogi z gazu?
            • waga170 Re: Skoda Fabia i dwa rowery 09.06.25, 23:00
              trypel napisał:

> Napisales - noga z gazu.

To ten system ze dyktujesz a on pisze. Powiedzial baba z wozu a system rozpoznal to jako noa z gazu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka