Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

panele, schody pomocy

24.02.11, 20:01
    Witam, niedługo powinniśmy zamówić jakieś panele i schody ale pojawia się problem
    ponieważ schody chciałabym miec w kolorze drzwi wewnętrznych kolor teak wpadadający w
    czerwony ale do schodów znów trzeba dopasować panele a te z drzwiami wenętrznymi
    uważam że się zleją poza tym podłoga w takim kolorze moim zdaniem bedzie za ciemna
    mamy salon 5 na 8 metrów ale niski i małe okno 120/150 , dlatego czy nie lepiej schody
    zamówić w dębie i polakierować a podłogę też w tym odcieniu dębowym?choć ta druga
    opcja mniej mi się podoba ale nie wiem czy nie będzie lepiej pasować sama nie wiem:
    (( myśleliśmy również o białym wypoczynku skórzanym ale tu znów dylemat bo ładny ale czy
    praktyczny? czy ktoś ma kilka lat i jest zadowolony??
    Obserwuj wątek
      • aekilor Re: panele, schody pomocy 28.02.11, 13:24
        Jeżeli chodzi o wypoczynek skórzany to może on być zarówno ładny jak i praktyczny. Musisz tylko zainteresować się bliżej tematem pielęgnacji naturalnej skóry, gdyż nie jest to taki łatwy temat. No i środki pielęgnacyjne do skóry nie należą do najtanszych. Nie mniej jednak jeżeli będziesz dbał o meble skórzane to będą służyć Ci wiele lat i długo będą miały świeży wygląd.
        • Gość: zbyszek Re: panele, schody pomocy IP: *.xdsl.centertel.pl 19.09.11, 21:20
          wykonuję schody panelowe AC-4 z całych płyt-stopnie klejone z 3 warstw paneli(grubość24mm) z drewnianym dębowym kapinosem(nosek z przodu stopnia)40mm do polakierowania lakierem do parkietu-drewno można barwić pod kolor paneli.
          dostępne jest ok 10 kolorów paneli.wszystkie elementy wykonuję na wymiar;
          stopnie na beton,stopnie trójkątne,stopnie na konstrukcję/o grubości 40mm/,podstopnie,wykończenia boczne,całe podesty(do wymiaru100x260 cm) elementy startowe do ułożenia podestu z paneli<z paczki> kontakt schodypanelowe@gmail.com
      • kasiak37 Re: panele, schody pomocy 05.06.11, 14:35
        zeby zachowac efekt spojnosci nie trzeba kombinacji i kladzenia podlogi na schody;)
        Wystarczy kupic schody i podloge w tym samym kolorze,u mnie orzech amerykanski schody i parkiet rowiez orzech amerykanski.Nie ma roznicy miedzy jednym i drugim.
        • Gość: lucia Re: panele, schody pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 08:49
          Miałam podobne dylematy. Podłoga jesion, w końcu schody też jesionowe /jasne, bez ciemnych fragmentów/. Drzwi merbau. I zgadzam się z przedmówcą, że nie trzeba kłaść "podłogi na schody", żeby uzyskać dobry efekt. Wystarczy ten sam rodzaj drewna, w tym samym gatunku (to ważne).
          Co do białej skóry - używam od 3lat i jest naprawdę jak nowa. Ale jest jedno "ale";) Pokój nie jest głównym salonem. Czasami oglądam tam TV, czytam lub nocują goście. Domownicy dorośli, brak zwierząt. I myślę, że to powinno być podstawowym kryterium doboru. Sposób użytkowania. Przez kilka lat miałam beżowe komplety ze skóry. Dzieciaki były młodsze (ale nie małe), był pies i wciąż te komplety pastowałam, nawilżałam, ale i tak po ok. 4 latach do wymiany. A obecny komplet przecieram tylko wilgotną szmatką (o zgrozo!) i jest jak nowy:)
          Nic nie jest wieczne, a biała skóra bardzo mi się podoba. Życzę dobrych wyborów!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka