Gość: Adam IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 09:49 Chciałbym zaciagnac kredyt mieszkaniowy. Czy ktos z Państwa brał kredyt w GE? Jak oceniacie Państwo ich ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 157.25.126.* 04.03.02, 10:41 kilka dni temu podpisalam z nimi umowe - jesli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec - moj noumer gadu gadu 1671967 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 62.148.94.* 04.03.02, 17:38 WItam, Ostatnio brałem u nich kredyt i wszystko wydaje się być w porządku. Wszystko też zależy od człowieka z którym rozmawiasz. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 04.03.02, 18:50 25 lutego złożyłem dokumenty, a 28 miałem już decyzję sprawę prowadził Doradca Remigiusz Chmielewski 0 502 50 60 39 Szybko i sprawnie, polecam GE z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 217.97.246.* 05.03.02, 12:17 Ja brałem u nich kredyt w połowie zeszłego roku i jak na razie (odpukać) nie mam co narzekać. Gdy robiłem wcześniej rozeznanie, to na koniec pod uwagę brałem jeszcze PKO S.A. Ale PKO to moloch, pracują chyba tylko do 15.30, wiecznie kolejki itd, a ofertę mieli porównywalną do GE. Nie wiem jak jest teraz. Z tego co słyszałem to GE zrezygnował z prowizji i z opłaty za rozpatrzenie wniosku. W GE zachęciła mnie, oprócz oczywiście stawki oprocentowania, możliwość wcześniejszej spłaty kredytu bez żadnych dodatkowych opłat. Można im spłacać np. 100 zł więcej niż chcą i spłacić kredyt wcześniej. Obsługa była super (mowa o Gdyni). Pani wszystko mi wyliczyła, co chciałem. GE daje również możliwość przewalutowania kredytu (pierwszy raz chyba jest za darmo). Co prawda, jak przyszło do podpisywania umowy, to o przewalutowaniu nie było żadnego punktu, ale po mojej interwencji po dwóch dniach nadesłali nową umowę i wszystko było jak trzeba. Podsumowując: POLECAM i życzę szybkiej spłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: *.netia.pl 05.03.02, 13:45 Ja bym sie jednak zastanowil. Wzialem kredyt w GE Bank Mieszkaniowy w zeszlym roku (glownie dlatego ze nie wymagali wkladu wlasnego). Po podpisaniu umowy zaczely sie schody. Czlowiek ktory prowadzil moja sprawe zawalil terminy, wprowadzil mnie w blad w kilku kwestiach, itd. Skonczylo sie tym, ze GE nie przelalo w terminie srodkow do spoldzielni a ja mam do zaplacenia odsetki karne. Oficjalna skarga do kierownictwa zostala oczywiscie rozpatrzona na moja niekorzysc. Uznali, ze pracownik banku mowi prawde a ja nie - bez zadnej kofrontacji i pytan. Druga rzecz: przed umowa sa b. mili. Po jej podpisaniu, stosunek GE do klienta troche sie zmienia. No i zycze powodzenia w kontaktach z obsluga klienta, a raczej z sekretarkami automatycznymi. Moj rekord to trzy dni !!! - doslownie. Probowalem nawet jezdzic do centrali na ul. Poleczki w W-wie ale odnosi sie wrazenie, ze nie jest sie tam mile widzianym. Zycze powodzenia w wyborze wlasciwego banku, Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 217.153.117.* 05.03.02, 14:35 Ja nie mam najlepszych doświadczeń. Wszystko było super, spełniałam wszystkie wymagania (dochód itp.) więc podpisałam umowę z developerem - współpracującym zresztą z bankiem. I nagle po tygodniu okazało się że kredytu nie dostanę, a pani z którą rozmawiałam nagle przestała być miła. A najgorsze było to, że do dziś nie wiem dlaczego. Mimo tego że rozmawiałam z szefową działu kredytów i próbowałam dowiedzieć się czegoś przez znajomych znajomych pracujących w banku. Już miałam czarną wizję, że kiedyś ktoś podszywając się pode mnie strasznie okradł GE, bo nikt nie chciał ze mną rozmawiać a w sprawę podobno włączyli się pracownicy bardzo wysokiego szczebla GE. Także nie polecam, bo w razie odmowy zostaje spory niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Do Myszaka IP: 212.244.182.* 05.03.02, 16:25 A z którym developerem podpisałaś umowę? Może wiedzieli coś o developerze, czego nie wiedziałaś Ty, a czego nie mogli otwarcie powiedzieć? Gość portalu: Myszak napisał(a): > Ja nie mam najlepszych doświadczeń. Wszystko było super, spełniałam wszystkie > wymagania (dochód itp.) więc podpisałam umowę z developerem - współpracującym > zresztą z bankiem. I nagle po tygodniu okazało się że kredytu nie dostanę, a > pani z którą rozmawiałam nagle przestała być miła. A najgorsze było to, że do > dziś nie wiem dlaczego. Mimo tego że rozmawiałam z szefową działu kredytów i > próbowałam dowiedzieć się czegoś przez znajomych znajomych pracujących w banku. > > Już miałam czarną wizję, że kiedyś ktoś podszywając się pode mnie strasznie > okradł GE, bo nikt nie chciał ze mną rozmawiać a w sprawę podobno włączyli się > pracownicy bardzo wysokiego szczebla GE. Także nie polecam, bo w razie odmowy > zostaje spory niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszak Re: Do G IP: 217.153.117.* 05.03.02, 18:09 Wersal Podlaski - nie chodziło o developera - akurat temu skredytowali połowę mieszkań. Raczej mieli jakieś wątpliwośi co do mojej osoby. Szkoda tylko że nie wiem jakie. Ale czytałam na forum "Nie daj się developerowi" kilka innych postów na ten temat. Nie byłam wyjątkowym przypadkiem. W każdym razie mam kredyt w BOŚ w CHF i płacę połowę mniejszą ratę niż wyliczyło mi GE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 212.244.106.* 05.03.02, 16:05 U mnie też nie było najlepiej. Obiecali kredyt, więc wpłaciłam zaliczkę deweloperowi i wtedy okazało się, że wysłali rzeczoznawcę, który wycenił moje mieszkanie na znacznie mniejszą kwotę, a tym samym okazało się,że dostanę mniejszy kredyt. Absurd polegał na tym, że mieszkanie było z rynku pierwotnego i nie było jakoś specjalnie różne cenowo od innych ofert. Szczęśliwie dostałam kredyt w innym banku. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym IP: 2.4.STABLE* / 10.201.54.* 06.03.02, 09:25 niewiem, czy to jest prawda, ale słyszałem, że oprocentowanie kredytu ustala Zarzad Banku. Co może prowadzić do tego, że Bank może sobie ustalać dowolnie oprocentowanie w oderwaniu od rzeczywistości. W innych bankach jest scisła procedura ustalania oprocentowania: np. wskaznik WIBOR + prowizja 1.5%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 212.244.51.* 07.03.02, 11:06 Ja rowniez bralem kredyt w GE i jestem zadowolony. Nie bylo problemow, a poza tym teraz ich oferta jest jeszcze bardziej atrakcyjna. Zrobilem rozeznanie na rynku i uwierzcie mi, ze nie tylko oprocentowanie jest istotne. Diabel(koszty) tkwią w szczegółach, np kursie po jakim wyplaty/wplaty, oplaty za przewalutowanie i wczesniejsza splate. Jak sie uwzgledni wszystkie za i przeciw kredyt w GE bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 158.66.113.* 07.03.02, 11:21 co Wy tak z tym korzystnym oprocentowaniem, maja jedno z najwyzszych na rynku!! Euro na 7,90 to rozboj w bialy dzien, a zlotowka - prawie tyle co kredyty komercyjne w innych bankach! Poza tym, wysoka oplata (nienormalnie wysoka, bo wyzsze o 2% oprocentowanie!)za ubezpieczenie kredytu i te ich raty stale - generalnie sa mniej korzystne niz malejace. Maja tez plusy - mnie zalatwili to szybko, sprawnie, i plusem duzym jest ten sredni kurs, to na pewno. Ja wezme kredyt refinansowy w WBK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 212.244.51.* 08.03.02, 11:44 widzisz, ja tez na poczatku patrzylem na oprocentowanie ale okazało się ze inne banki obijają ci d... na -prowizji za kredyt - kursie kupna/sprzedazy (obydwa najbardziej niekorzystne) - oplatach za wczesniejsza splate warunki dodatkowe powodują, że w gruncie rzeczy koszt całkowity kredytu w GE jest do przezycia Zreszta kazdy niech wybiera jak chce, dla mnie liczy sie mila obsluga i szybkosc a ubezpiecznie GE pobiera do chwili wpisu do hipoteki, inne banki biora z gory za 2 lata ( a co jesli uda ci sie wpisac wczesniej?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flora Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 158.66.113.* 08.03.02, 12:02 GE ma bardzo wysokie oplaty - za kazdy aneks do umowy placisz 150 zl jakby to byla nowa umowa, za wydrukowanie harmonogramu splat jakies 100 - podaje ceny uslug, z ktorych skorzystalam. Ja mam kredyt wyplacany w transzach i jesli kurs euro jest akurat nizszy niz ten, bo ktorym byl przeliczony kredyt (na marginesie, do tej pory ani nie udalo mi sie uzyskac informacji, ani samej dosjc do tego, po jakim kursie ten kredyt przeliczyli - wychodzi mi kurs, jakiego w tym czasie po prostu nie bylo), dostaje w dupe czasem kilka tysiecy zl (bo umowa z developerem jest w PLN i jak trace na kursie, sama musze doplacac), ale jak kurs jest wyzszy, o wyrownanie musisz PISAC PODANIE i PROSIC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: *.pse.pl 14.03.02, 01:10 Generalnie jednak jest to korzystny kredyt, np. jeśli chodzi o raty równe to jest to zaletą, ponieważ gdybyś miała raty malejące to na początku byłyby one znacznie wyższe, a jeżeli chcesz spłacać więcej to nie ma problemu bank nie pobiera od tego żadnych opłat. Również forma opłaty za ubezpieczenie jest dla mnie zaletą, ponieważ nie muszę tak jak w innych bankach z góry wyłożyć na to niezłą sumkę tylko doliczone to jest do raty kredytu. Naprawdę wolę płacić po trochu (zwiększone oprocentowanie o 2%) niż z góry. Natomiast oprocentowanie wcale nie jest takie wysokie, są banki o wyższym oprocentowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogaczka Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: *.chello.pl 14.03.02, 15:18 Wyplate transzy rzeczywiscie GE realizuje po srednim kursie NBP z dnia wyplaty transzy. przy spdajacym kursie można dostać w tyłek, gdyz róznice należy dopłacic spóldzielni/developerowi z własnej kieszenie. Ale w przypadku gdy kurs rośnie można uzyskac nadplate. W moim przypadku kurs wyplaty transzy byl wyzszy niz z dnia podpisywania umowy.W efekcie uzyskalam nadplatę, ktora pokryła mi najbliższa indeksację kosztów i starczyła na zapłatę dwoch kolejnych opłat do banku (oddałam im w ten sposób ich własne pieniądze). Znajomi brali kredyt w innym banku, który przy zwyżkującym kursie wypłaca tylko tą wartośc jaka należy się inwestorowi, a przy kursie spadającym musisz człowieku dopłacać. Ponadto w GE funkcjonuje program PARTNER dzieki któremu oprocentowanie z tytułu ubezpieczenia kredytu do czasu utworzenia hipoteki wynosi +1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 158.66.113.* 14.03.02, 15:32 Nie ja jestem strona programu Partner i nie ode mnie zalezy wziecie w nim udzialu, wiec po co o tym pisac? Niewielu pracodawcow ma podpisane umowy w GE. Jak zapytalam, czy wyrownaja mi kurs, powiedzieli, ze mam: 1. zalaczyc pismo od developera, ze zgadza sie na przesuniecie platnosci tej czesci raty, ktora wynikla z niedoplaty 2. wystapic z pismem do banku 3. "cierpliwie czekac", moze sie zgodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Kredyt w GE Banku Mieszkaniowym -pozytywnie IP: 158.66.113.* 14.03.02, 15:39 Nie ja jestem strona programu Partner i nie ode mnie zalezy wziecie w nim udzialu, wiec po co o tym pisac? Niewielu pracodawcow ma podpisane umowy w GE. Jak zapytalam, czy wyrownaja mi kurs, powiedzieli, ze mam: 1. zalaczyc pismo od developera, ze zgadza sie na przesuniecie platnosci tej czesci raty, ktora wynikla z niedoplaty 2. wystapic z pismem do banku 3. "cierpliwie czekac", moze sie zgodza Odpowiedz Link Zgłoś