Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odbarwiona fuga.

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 23:29
    Czy ktoś może zna sposób na nadania barwy fudze, którą fachowiec-idiota położył
    zanim wysechł klej do płytek, w związku z czym jest szara, a nie ciemnobrązowa?
    Czy są jakieś środki barwiące taką fugę trwale w masie, bo malowanie fugi wg
    mnie nie jest pełnowartościowe. Proszę o pomysły. Może ktoś kiedyś już walczył
    z takim problemem?
    Obserwuj wątek
      • Gość: misia Re: Odbarwiona fuga. IP: *.astercity.net / 10.129.131.* 05.03.02, 08:44
        A może szara fuga jest ładniejsza niż ciemnobrązowa i praktyczna.Ma neutralny
        kolor.Zależy jaki kolor mają kafelki i czy fuga jest bardzo szeroka?Raz mi
        położył fugę ceglastą zamiast jasno beżowej i musielśmy się
        przyzwyczaić.Powiedział,że nie było innej.Pzdr.
      • agnesp76 Re: Odbarwiona fuga. 05.03.02, 09:53
        Spróbuj poszukać w NOMI. Kiedyś (w zeszłym roku) widziałam tam preparaty do
        odnawiania, czyszczenia starych fug - jedne były tylko czyszczące, a inne były
        z barwnikiem (ale nie pamiętam dokładnie). To były takie flakoniki zakończone u
        góry gąbką - coś podobnego do pasty do butów w płynie. :-))
        Pozdrawiam
        • Gość: Wojciech Re: Odbarwiona fuga. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 20:57
          Sprawdzę w Nomi. Może pamiętasz nazwę tego środka?
          Niestety, szara fuga nie jest ładniejsza od brązowej, bo nie dość że nie pasuje
          kolorem do płytek, to jest niejednolita i wygląda po prostu jak brudna.
          • agnesp76 Re: Odbarwiona fuga. 06.03.02, 10:02
            Niestety nie pamiętam. Wiem, że się zdziwiłam, gdyż wcześniej słyszałam i
            czytałam w różnych pismach, że jeśli się chce zmienić kolor albo wyczyścić, to
            trzeba starą fugę delikatnie wydłubać i położyć nową. Ale widać ktoś już coś
            wymyślił :-))
            Głowy nie daję czy to będzie to o co Ci chodzi (moja pamięć płata czasem
            niewiarygodne figle). Jak będę w najbliższym czasie w NOMI to sprawdzę. Kojarzę
            tylko, że te środki stały w jakimś dziwnym miejscu, zdaję mi się, że koło
            środków do czyszczenia drewna, podłóg i innych (typu Pronto, Sidolux, czy
            Ajax...)
            :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka