Dodaj do ulubionych

Brwi permanentne

25.03.24, 21:27
Dziewczyny, zrobiłam sobie brwi. Prosiłam , zeby nie byly czarne, bo mam jasną karnację. Jestem 3 dni po i moje brwi są okropnie czarne, az nie pasują. Ile mam czekac az się to odbarwi ? Strupki juz mam. Wygląda to strasznie jak dla mnie.
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Brwi permanentne 25.03.24, 21:30
      Nie histeryzuj, złuszczą się w ciągu kilku dni i będzie ok.🙂
      Moje świeżo po zrobieniu też były wielkie i czarne, właściwie to miałam wrażenie, że na twarzy mam wyłącznie te brwi niczym gąsienice, teraz są super, najlepsza decyzja ever.
      • hasty Re: Brwi permanentne 25.03.24, 21:56
        Strupki odpadną, odbarwią się!
        Cierpliwości trochę.
        Będzie Pani zadowolona!
    • moni_485 Re: Brwi permanentne 26.03.24, 07:51
      Tydzień od zrobienia i będzie ok. Za chwilę będziesz miała strupki, które odpadną (nie zrywaj ich). Ja zazwyczaj permanentny robię w piątek po pracy, biorę tydzień urlopu i w poniedziałek idę do pracy już z normalnymi brwiami.
      • thea19 Re: Brwi permanentne 26.03.24, 11:23
        tydzień urlopu by zrobić brwi?
        • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 06:14
          Tak, bo ja nie lubię straszyć swoim wyglądem.
          • thea19 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 08:44
            Mi ma szczęście wyrosły brwi, współczuję
            • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:10
              Nie będę dyskutować z kimś kogo życie kręci się wokół siłowni, posiadania faceta i opowiadania o swoim życiu seksualnym, bo jak czytam twoje wątki to mi żenometr wyskakuje poza skalę. A jak brwi masz tak samo przerośnięte jak resztę ciała, to też ci współczuję.
              • 152kk Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:24
                Zabawne jest to wasze przekomarzaniesmile Dla mnie silowniane rzeźbienie ciała thei i malowanie sobie sztucznych brwi to dwie strony tego samiutkiego medalusmile
                • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:28
                  Ale to ona się doczepiła do mnie, a nie ja do niej. Bo guzik mnie obchodzi co ona robi.
              • thea19 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 14:53
                A co na to psychiatra?
      • alpepe Re: Brwi permanentne 26.03.24, 12:47
        Zazwyczaj? Co ile to trzeba poprawiać?
        • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 06:16
          Zależy jaką masz skórę i jak mocny chcesz mieć makijaż. Ja ostatnio byłam dwa lata temu i nadal moje brwi wyglądają ok. Ale ja raczej wolę delikatną barwę.
      • agniesia331 Re: Brwi permanentne 26.03.24, 19:38
        Raczej 2 tyg od zrobienia,tydzień po wyglądałam jeszcze za wyraźnie, a pierwsze 5 dni straszyłam brwiami męża i sama też się przeraziłam. Mam od 2 lat i uwielbiam, więc nie bój sięsmile
        • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 06:17
          Czyli to pewnie kwestia indywidualna.
      • homohominilupus Re: Brwi permanentne 27.03.24, 09:09
        moni_485 napisała:

> Tydzień od zrobienia i będzie ok. Za chwilę będziesz miała strupki, które odpad
        > ną (nie zrywaj ich). Ja zazwyczaj permanentny robię w piątek po pracy, biorę ty
        > dzień urlopu i w poniedziałek idę do pracy już z normalnymi brwiami.

🤦‍♀️
        • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:11
          A konkretnie o co ci chodzi?
        • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:25
          Wiesz, mój urlop i moja sprawa jak go wykorzystam. Ja się twojego sposobu wykorzystania urlopu nie czepiam, dlatego odp.....l się łaskawie od mojego.
    • lukrecjatojaaa Re: Brwi permanentne 26.03.24, 13:33
      Haha pamiętam że mi się płakać chciało bo wyszłam z rudymi, ale pieknie się wygoiło i po 2 tyg. już było bardzo naturalnie
    • zerlinda Re: Brwi permanentne 26.03.24, 13:44
      Poczekaj. Na początku wygląda, że jest mocno czarne, a później jest ok.
    • ender_celebi Re: Brwi permanentne 26.03.24, 14:05
      2 tygodnie. Nie ruszaj strupków. Ja w podobnej sytuacji nosiłam duże okulary zerówki, żeby odciągnąć wzrok ludzi od brwi. Też mam jasna karnację i praktyczny brak brwi własnych
      • ender_celebi Re: Brwi permanentne 26.03.24, 14:07
        p.s. później jak strupki zaczną odchodzić, będziesz z kolei niepokoić się, że zeszło wszystko - strupek razem z barwnikiem big_grin bo to tak wygląda przy pierwszych odpadniętych strupkach. I myślisz "na co mi było to cierpienie" wink
    • takaosoba1 Re: Brwi permanentne 26.03.24, 18:40
      Dobra, pocieszyłyście mnie. Więv czekam
      • choinka35wlesie Re: Brwi permanentne 26.03.24, 21:16
        Moje wpadały w czerwień....strupków nie miałam. Dzisiaj, po roku od zrobienia, wyglądają naturalnie: są wyraźne, ale nie karykaturalne.
        • lalka.di Re: Brwi permanentne 27.03.24, 11:34
          Dziewczyny, a powiedzcie- zabieg boli? I czy trzeba robić czarne, czy są też inne farbki- szare, brązowe ? Bo ja robię w kwietniu, ale właśnie się boję tych ohydnych czarnych łopat. Co prawda już powiedziałam kosmetyczce, że takich nie chcę, ale czy one muszą być na początku czarne?
          • moni_485 Re: Brwi permanentne 27.03.24, 12:15
            Zazwyczaj brunetkom robią grafitowe. Musisz się nastawić, że będzie bolało, ale spokojnie da się wytrzymać. Przy graficie i czerni tak, i wygląda to naprawdę słabo dlatego ja zawsze biorę urlop.
            • lalka.di Re: Brwi permanentne 27.03.24, 15:45
              moni_485 napisała:

> Zazwyczaj brunetkom robią grafitowe. Musisz się nastawić, że będzie bolało, ale
              > spokojnie da się wytrzymać. Przy graficie i czerni tak, i wygląda to naprawdę
              > słabo dlatego ja zawsze biorę urlop.

Ale ja jestem farbowana na jasny blond.
      • segregatorwpaski Re: Brwi permanentne 27.03.24, 21:52
        Innego wyjścia raczej nie masz xD
    • sueellen Re: Brwi permanentne 27.03.24, 21:55
      Widziałam u koleżanek i nie pociesze. Po latach wygląda to tragicznie bo ciągle trzeba poprawiać. Może jak raz zrobiłaś da się jeszcze odkręcić?
      • waleria_bb Re: Brwi permanentne 28.03.24, 11:26
        Poprawiać lub usuwać laserem resztki pigmentu.
        Przereklamowany zabieg w moim odczuciu, lepsza jest według mnie henna, bo nie ma ryzyka związanego z dziwnym utlenianiem się pigmentu itp.
        • sueellen Re: Brwi permanentne 28.03.24, 13:23
          waleria_bb napisał(a):

> Poprawiać lub usuwać laserem resztki pigmentu.
          > Przereklamowany zabieg w moim odczuciu, lepsza jest według mnie henna, bo nie m
          > a ryzyka związanego z dziwnym utlenianiem się pigmentu itp.

Zgadza się. Widziałam efekty po 5-10 latach. Dziewczyny co rok - dwa lata poprawiają, jak zmienia salon gdzie używa się innego tuszu te brwi przybierają dziwne kolory. Widziałam już nawet niebiesko sine. Do tego po kilku zabiegach wyglądają naprawdę źle, nienaturalnie. To jest fajne tylko na rok - dwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka