Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

żarowki halogenowe G9

07.11.11, 11:46
    Witam.Zakupiłam sobie lampkę do pokoju na 2 żarówki halogenowe G9.W ciagu dwóch tygoni najpierw spaliła się jedna, wczoraj druga.Co moze być powodem.Zarówki kupiłam na allegro po 1,80 za szt.Wczoraj wymieniłam na żarówkę Kanlux- tez podobno chińszczyzna(i jeszcze do tego wyczytałam dzisiaj że wybuchają).Jakie zarówki kupić żeby paliły sie dłuzej, czy moze z tą lampką jest coś nie tak.Patrzyłam na zarówki firmy osram, moze one posłużyłyby dłuzej. Podpowiedzcie kochani.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacek Re: żarowki halogenowe G9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 08:18
        Kilka czynnikow moze miec wplyw na przepalanie sie żarówek:
        - wahania napięcia,
        - dotknięcie przetluszczonymi palcami,
        - słaba jakość.

Jeśli którykolwiek z tych punktów ma miejsce, to tu leży "pies pogrzebany".

Na dzień dobry wymieniłbym żarówkę na "firmową": Osram, Philips i uważał przy jej mocowaniu (najlepiej przez jakąś szmatkę by nie jej nie zabrudzić).
      • Gość: Ela Re: żarowki halogenowe G9 IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 14:23
        U mnie za kazdym razem wubucha.Żarówka na maczek Wczoraj mąż wszedł do łazienki zapalajac światło tylko usłyszałam przekleństwa i głos moje oczy.W strachu wyskoczyłam z pokoju a wszedzie ciemno bo wybiło bezpieczniki.Nie jest to pierwszy taki przypadek jeszcze nie mielismy normalnej wymiany.Dobrze ze nic się nie stało.Muszę wymienic te oświetlenie.Zarówki zawsze kupuję w sklepie.Teraz tez byłam oglądnac kinkietyZapytałam nawet sprzedawcę dlaczego tak sie dzieje ale jego zinteresowanie przeszło moje oczekiwania.Odpowiedż że tak czasem bywa.To ,to nawet ja wiem bo doświadczyłam.Na 100% rezygnuje z tego typu zarówek.
      • Gość: Łukasz Re: żarowki halogenowe G9 IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 09:42
        Na pewno nie polecam żarówek G9 firmy Apollo Electronics Sp. z o. o. Poleczki 13, 02-822 Warszawa www.apollo.eu Żarówka wystrzeliła nad stołem kuchennym przy którym siedziało nasze dziecko. Na szczęście największy fragment żarówki (ten czubek) poleciał w inna stronę. Żarówka rozprysła w proszek. Nie polecam i stanowczo odradzam!
        • Gość: Wacenty Re: żarowki halogenowe G9 IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 15:13
          Z czego wy macie te żarówki?
          Moja jeszcze ani razu nie wybuchła, porostu strzela od przepalenia i tyle.
          Dziś jadę kupić energooszczędne dam znak kiedy się przepalą i jak sie sprawują ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka