Gość: adus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 09:07 ustawa o VAT w obecnym kształcie tj, z 11.03.2004 zawiera 176 artykułów, natomiast ażeby ją zrozumieć i zgodnie z nią postępować nie wiem czy starczyło by znać całą TRYLOGIĘ na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sebastian Re: Zdołowani VAT IP: *.tosa.pl 03.06.04, 06:28 Taki cyrk prawny jest tylko w Polsce, przeciez my żyjemy w kraju bezprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrozek Re: Zdołowani VAT IP: *.acn.waw.pl 03.06.04, 19:34 Wywiezc to towarzystwo z Sejmu i MinFinu 500 km za miasto z zakazem podejmowania jakiejkolwiek odpowiedzialnej pracy. Bo to sa idioci. Katalog wkurzeń: 1. Najprostsze sytuacje /np. sprzedaż licencji w branży IT !!!!!/ wymagają karkołomnych i pietrowych interpretacji 2. Ministerstwo Finansow nie raczy samo z siebie tak jak to jest w cywilizowanych krajach podac typowych i przykladowych interpretacji podatkowych. Zarowno w formie publikacji jak i w internecie. Brakuje podatkowego HOWTO w NAJBARDZIEJ TYPOWYCH sytuacjach. Innymi slowy: powinien istniec bezplatny PRAKTYCZNY PORADNIK i PRZEWODNIK PODATKOWY firmowany przez MinFin dla kazdego popularnego biznesu. 3. Zamiast tego anonimowo udziela wyjasnien i nie bierze za to odpowiedzialnosci. 4. Interpretacja moze sie w kazdej chwili zmienic a skutki tego obciazaja podatnika /zamiast zasady ze zmiana interpretacji wstecz nie moze szkodzic podatnikowi/. 5. W kazdym urzedzie i przez kazdego urzednika ta sama NAJBARDZIEJ TYPOWA sytuacja moze byc interpretowana inaczej. 6. Urzednik w kazdej chwili moze zmienic wstecz swoja wlasna lub innego urzednika interpretacje. 7. Jezeli juz zmienia sie interpretacja i inaczej wylicza podatek wstecz to NIE NAKLADA SIE KAR do cholery jezeli stosowanie dotychczasowej interpretacji mialo zaaprobowana podstawe. 8. Jedne firmy za to samo moga zostac zlikwidowane a inne twierdza ze nie ma zadnego problemu. Duze firmy maja SWOICH urzednikow skarbowych zamiast jak to jest w cywilizowanych krajach powinna istniec anonimowosc i transparentnosc urzedu. Tzn. nie ma znaczenia gdzie mam firme, nie znam swojego urzednika, nie wiem kto mnie rozlicza i sprawdza - jesli mam problem skladam skarge via wszelkie instacje, przyjeta interpretacja obowiazuje WSZYSTKIE FIRMY. Idealnie - przyjeta insterpretacja jest od razu dostepna w internecie. 9. Poslowie i MinFinowcy udaja ze nie wiedza jak powinno byc normalnie. 10. Caly obszar polityki podatkowej i przyjetych praktycznie rozwiazan KRYMINALIZUJE i sklania do oszustw wiekszosc podatnikow. 11. Do bialej goraczki doprowadzila mnie wypowiedz slodkiej idiotki z MF ksztaltujaca polityke podatkowa ze nigdy w zyciu nie byla w urzedzie skarbowym. 12. Rownie rozbrajajaca byla inna pani wiceminister MF przylapana na niezarejestrowaniu umowy najmu. 13. Idioci z MinFinu jako JEDYNI NA SWIECIE wpadli na pomysl opodatkowania darmowych programow. Po kilku latach zamieszania i zniszczeniu dziesiatek firm wycofano sie z tego ale niekonsekwentnie - groza wciaz wisi w powietrzu. itd Odpowiedz Link Zgłoś