Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rzeczoznawca

IP: *.sierp.anax.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:39
    gdzie szukac rzeczoznawcy,w jaki sposob ustalana jest oplata za jego prace?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Inka Re: rzeczoznawca IP: *.zamek.net.pl 10.06.04, 10:36
        Witam!
        Sposobów na znalezienie rzeczoznawcy jest wiele np. wejdz na stronkę www.wycena-nieruchomosci.pl lub www.rzeczoznawcy.pl
        Opłata za zlecenie to jest % od wartości nieruchomości, więc w zależności co chcesz wycenić... Najlepiej podzwonić i ustalić cenę przed wykonaniem zlecenia.
      • Gość: Maria Re: rzeczoznawca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 18:44
        Ja za pracę rzeczoznawcy, który obejrzał moje mieszkanie (116 m) przed odbiorem
        od developera (trwało to ok. 3 h) miałam zapłacić 300 zł. Ponieważ umówiłam się
        z nim jeszcze po usunięciu usterek, więc za każde spotkanie zapłaciłam 250 zł.
        Adres zdobyłam w redakcji "Muratora".
        • mamaestery Re: rzeczoznawca 11.06.04, 14:34
          tak sie sklada ze moje mieszkanie ma 34 metry mam okazje zamienic sie na
          wieksze, a ze to jest mieszkanie spoldzielcze lokatorskie ,spoldzielnia
          zazyczyla sobie rzeczoznawcy ,my mamy go oplacic,a mieszkanie ma dopiero rok
          czasu,ewentualnie na konto spoldzielni mamy wplacic 800 (!!) zl a
          oni "swojego"rzeczoznawce przyprowadza,a mi cos tu nie gra...
      • Gość: Ewa Re: rzeczoznawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 18:55
        Ja ostatnio bralam rzeczoznawce, 2 lata temu placilam 300,zl+22%VAT, pare
        tygodni temu uaktualniaj mi wycene wziąl 100zl+22%. Zrobil operatyw z plusami i
        minusami mieszkania. Popytaj w innych spoldzielniach, czy maja i weź nr
        telefonu, sama sie z nim skontaktuj i ustal cene. Mieszkam w woj. slaskim
        • Gość: radio Re: rzeczoznawca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 09:12
          operat Ewo..., operat a nie operatyw (?). Uwzględnil cechy rynkowe z wagami tych
          cen w podejściu porównawczym gdzie faktycznie przy konkretnych liczbach są
          krzyżyki i kreski
          • Gość: radio Re: rzeczoznawca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.04, 09:28
            miałć "wagami tych cech" oczywista
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka