Dodaj do ulubionych

Superkonto a Inteligo -pytanie

08.12.05, 13:15
Witajcie. Moze ktoś mi odpowie..
Otóż mam w PKO Superkonto. Chciałabym je skasować i w zamian otworzyć konto w Inteligo.
Czy możliwe jest zostawienie tego samego numeru konta? (przy przekształcaniu Superkonta Student w Superkonto nie zmieniano mi numeru konta)
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Superkonto a Inteligo -pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:56
      Niestety nie. Musiałam zlikwidować konto w PKO BP i w Inteligo złożyć wniosek o
      otwarcie nowego rachunku. Też chciałam zostać przy starym numerze ale tak nie
      dało rady :(. Co prawda to było 2 lata temu, ale nie sądzę żeby się coś
      zmieniło. A najlepiej to zapytaj o to w którejkolwiek placówce PKO.
    • czuk1 Re: Superkonto a Inteligo -pytanie 08.12.05, 21:09
      Po co masz likwidować Superkonto Student. Prosisz do tego SS pakiet internetowy
      PKO Inteligo i masz dwa w jednym. Bez zmiany swojego konta osobistego i jego
      numeru. Kontem zarządzasz zlecając czynności bankowi bądź wykonując je sememu
      (przy pomocy internetu lub telefonu komórkowego).
      m
      • konopielka80 Re: Superkonto a Inteligo -pytanie 08.12.05, 22:07
        Nie mam Superkonta Student tylko zwykłe Superkonto.
        A likwidowac chce, bo nie mam zamiaru wpłacić im po 5,40 miesiecznie za prowadzenie rachunku!
    • Gość: Ania Re: Superkonto a Inteligo -pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:39
      Ja też zastanawiam się nada takima rozwiązaniem bo płacenie prowizji 5,40zł mi
      się nie uśmiecha. Sądzeże to przesadzona podwyżka.Zwłaszcza że nie odwiedzam
      tego banku tylko bankomat.Mam ich dość po podwyższce.Wyższy standart,ciekawe
      czego.
      Konopielko jak będziesz wiedzieć jak z tym przejściem do Inteligo,daj znać.
    • gatta13 Re: Superkonto a Inteligo -pytanie 09.12.05, 13:12
      Numer konta nie może zostać taki sam, przekształcenie studenta na zwykłe konto oznaczało pozostawienie tego samego rachunku w tym samym oddziale, zmieniał się jedynie status konta.
      Jeśli chcesz mieć konto w Inteligo, musisz zamknąć Superkonto i złożyc (przez internet lub w oddziale) wniosek. Rachunki w PKO BP prowadzone są w innym systemie informatycznym niż Inteligo. Musisz więc także liczyć się z tym, że w oddziale banku nie można zrobić nic związanego z tym kontem - pracownicy nie mają dostępu do kont Inteligo.
      Poza tym Inteligo ma inny numer Oddziału, bodajże 10205558.
      • Gość: anka Re: Superkonto a Inteligo -pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 13:53
        Konopielko pytałam się dzisiaj w PKO BP i jest tak jak napisałam ci wcześniej.
        Musisz zamknąć konto w PKO i otworzyć Inteligo. Najlepiej zrób to jak
        najszybciej bo ja na pakiet aktywacyjny czekałam ponad 3 tygodnie. Za to
        przyjechał kurier z paczuszką prosto do pracy (wcześniej się ze mną umówił
        telefonicznie), przy nim podpisałam umowę, od razu była karta płatnicza. Potem
        aktywacja wszystkiego zajęła mi kilka minut, a wszystkie instrukcje do
        aktywacji są załączone i dokładnie opisany jest każdy krok.
        • konopielka80 Re: Superkonto a Inteligo -pytanie 09.12.05, 15:42
          W poniedziałek wybieram się do banku i porozmawiam o tym. Dziękuję za wszytskie informacje.
    • Gość: Ania Re: Superkonto a Inteligo -pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 19:22
      Wpływ na rachunek w ramach Konta Inteligo za pośrednictwem systemu SWIFT,
      SORBNET-EURO, EuroElixir-11,99zł.Co to oznacza dla ososby indywidualnej.
      • gatta13 Re: Superkonto a Inteligo -pytanie 09.12.05, 19:26
        To znaczy, że jak ktoś Ci przeleje pieniądze przy użyciu jednego z tych systemów, zapłacisz 11,99. Chodzi o przelewy zagraniczne.
    • Gość: pan k Re: Superkonto a Inteligo -pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 01:09
      przy zmianie z superkonta student na zwykle oczywiscie numer pozostaje bez
      zmian tylko umowa sie zmienia...co do inteligo to mamy dwa rodzaje: 1.do
      superkonta zaklada sie pko inteligo i masz 2 w 1!ale oplata wzrasta(obecnie 4zl
      (5.40 od nowego roku) za superkonto + 2 zl za pakiet internetowy - 6 zl razem
      miesiecznie)a drugi rodzaj to inteligo ktore nalezy do PKOBP SA ale dziala
      samodzielnie i mozesz dokonywac tylko opercji internetowych, ewentualnie
      wplacac w PKO BP SA kase na swoje konto ale wyplaty tylko karta z bankomatu i
      platnosci karta w sklepach!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka