Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oceńcie projekty

28.06.12, 19:26
    Witajcie. Od dłuższego czasu nie mogę sie zdecydować na projekt. Mam kilka typów, ale każdy ma coś nie tak, pomóżcie mi wybrać, bo juz wariuję.
    1. to siena
    www.horyzont.com/projekt-domu/pokaz/siena_paliwo_stale/lustro/850#top
    w tym projekcie jest wszsytko super: duży salon, pokój na dole, trzy sypialnie na górze, minusy to brak spiżarki ale najbardziej boję się tych schodów w salonie, co o nich sądziecie?
    2. to altea mała
    pprojekt.pl/projekt3686-altea_mala,rzuty.html
    dom piekny ale mały , nieustawny salon, też w salonie są schody ale chyba zabiegowe muszą być, pod nimi tv, nie wiem co tam da się ustawić, na pewno tzreba zmienić okna na mniejsze, co o tym projekcie myślicie?
    Siena
    Obserwuj wątek
      • Gość: marta Re: Oceńcie projekty IP: *.pawluk.org 29.06.12, 00:10
        Witaj,

A może ten...Ja buduję lobelię 156,7m2, lustrzane odbicie:) Ta jest mniejsza...

archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-2/m4816d3b28f775
        • siena40 Re: Oceńcie projekty 29.06.12, 00:19
          Domek fajny, ale ja muszę mieć kotłownię na paliwo stałe, a w tym domku jest za mała kotłownia. Co myslisz o tych schodach w siena?

Gość portalu: marta napisał(a):

> Witaj,
          >
          > A może ten...Ja buduję lobelię 156,7m2, lustrzane odbicie:) Ta jest mniejsza...
          >
          > archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-lobeliach-2/m4816d3b28f775
          • Gość: marta Re: Oceńcie projekty IP: *.pawluk.org 29.06.12, 09:35
            Niestety ja nie preferuję schodów w salonie,chociaż często,gęsto wyglądają szałowo (zwłaszcza jak wykończenie jest piękne)
            Szukałam projektu na działkę południową,no i m/i bez schodów w salonie.
            Z racji tego że mam 2 nastolatków, a oni tabuny kolegów i koleżanek,nie uśmiecha nam ( mi i M ) siedzenie w salonie i patrzenie na korowody moich dzieci i postronnych łupłupłup z góry na dół,łupłupłup do kuchni bo pić,bo jeść ... itd itp.
            Poza tym biorę także pod uwagę nasze spotkania ze znajomymi w salonie przy wódeczce,czy winku , a wieczne kręcenie się nastolatków nie ułatwia miłej rozmowy w gronie,czy kolacji przy świecach i kominku z M ;p
            W druga stronę tez to działa...pozwolę moim nastolatka niepostrzeżenie "przemycać" dziewczyny na górę :))) Wiem co zaraz napiszą inni,że nastolatki wyprowadzą się niedługo,bo studia itp... Ale my mamy inne zamysły,nawet w przyszłości lobelię 156,7m2 można podzielić na dwie strefy od tyłu przy balkonie lub od strony garażu (mam dwustanowiskowy) można pościć farmerki i strwożyć zupełnie osobną przestrzeń i mieszkanie.Odcinając drzwiami lub ścianką wewnątrz na górze w okolicy włazu na strych.My już puściliśmy rury kanalizacyjne w pomieszczeniu nad garażem będzie można zrobić WC z łazienką (może w przyszłości będzie dla któregoś z dzieci lub na wynajem)
            Schody w salonie to także wieczny brud w salonie,zwłaszcza jak w ostatnie chwili ktoś czegoś zapomni i w buciorach wbiegnie,nie wspomnę o zimie... Ja jestem na nie.
          • Gość: marta Re: Oceńcie projekty IP: *.pawluk.org 29.06.12, 09:55
            A te projekty....? Rozumiem,że nie chcecie piwnicy,tylko dużą kotłownię?

archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-perlowce-2/m4816cc44d4757,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod-liczi/m49f84cfe03fa5,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-4-n/m4e242b291cae4,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-poziomkach-5-gn/m4e82c93850da7,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-limetkach/m4f2be5e6a2d8a,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-pieciornikach/m4f295752c685c,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zloci/m4f59d3fb601ab,2501
            archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zloci/m4f59d3fb601ab,2501
      • jeepwdyzlu Re: Oceńcie projekty 29.06.12, 13:11
        Siena lepsza, tańsza w budowie - prostszy dach. Fajny projekt. Co mi się nie podoba to pseudo ganek - wygląda to - zwłąszcza w tak małym domu - dramatycznie pretensjonalnie
        j
        • siena40 Re: Oceńcie projekty 29.06.12, 13:56
          Dziękuję Wam za wypowiedzi. Mnie oba domki podobają się no powiedzmy na równo. Nie zauwazyłam prawdę mówiąc tego daszku w sienie, ale za to martwią mnie schody w salonie. Wiem, ze mogą być proste z jednym zabiegiem, wiem, ze takie schody mogą być ozodba, ale czy nie są uciazliwe do chodzenia, sprzątania itp?
          Ma ktoś z Was w salonie schody? Jak to się sprawdza?
          • jeepwdyzlu Re: Oceńcie projekty 30.06.12, 11:17
            mam schody w salonie i sprawdzają się znakomicie.
            oddzielna klatka schodowa - dobra jest w wilanowie, nie w domach do 160m2
            Nie bój się :-)
            Pozdrawiam
            j.
            • jo-an-na-29 Re: Oceńcie projekty 30.06.12, 21:40
              Mnie też się wydaje, ze to teraz jest norma - trudno znaleźć projekt, w którym schody są w przedpokoju (one zazwyczaj są mikroskopijne), a nie w salonie własnie. Natomiast jest tyle firm, które produkują schody, ze łatwo wybrać coś gustownego.
              Druga opcja to projekt na zamówienie albo modyfikacja takiego. JAkbyś to brała pod uwagę, mogę polecić dobrych architektów - u teściów robili poprawki i wnętrza :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka