Gość: Sroka IP: 217.153.48.* 18.03.02, 15:23 No właśnie, co wybrać szafę z drzwiami przesuwnymi firmy Indeco czy Senatora? Bedę wdzieczna za wszelkie za i przeciw. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AgaZ Re: szafy wnękowe - różnice IP: *.idea-mc.pl 19.03.02, 08:58 Ja też przyłączam się do pytania. W ciągu 2 tygodni muszę zdecydować się na szafę, a właściwie dwie. Na rynku jest kilka ofert: Newes, Stanley, Komandor, Indeco, Senator i chyba jeszcze inne. Zupełnie nie wiem jakie są między nimi różnice i na co powinnam zwracać uwagę przy wyborze. Czy macie jakieś doświadczenia z szafami? Jakie firmy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kec Re: szafy wnękowe - różnice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.02, 13:31 Ja mam ten problem za sobą W końcu po niezliczonych wizytach i telefonach doszedłem do wniosku, że jeden pies Oczywiście są drobne różnice, ale to już co kto lubi Wg mnie najważniejsza jest jakość montażu dlatego pogadajcie ze znajomymi ze swoich okolic a najlepiej zobaczcie osobiście Polecam też jak najwięcej luster w drzwiach naprawdę powiększają pomiszczenie I szczoteczki uszczelniające - chronią przed kurzeniem do środka Osobiście mam komandora i jestem zadowolony A jeśli chcecie trochę zaoszczędzić to można zrezygnować z tyłu i boków (jeśli są niewidoczne oczywiście) i np. wytapetować ściany, tak aby tapeta nie wystawała poza listwy będące ramą drzwi I w ogóle to b. dobra inwestycja Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Indeco czy Senator IP: *.waw.cdp.pl 19.03.02, 13:42 Pamiętajcie, że najważniejsze to dobry projektant szafy. Ja chciałem szafy 60 cm szer. i takie mi zrobiono i zamontowano. Ale 10 cm to szyny i teraz wnętrze szafy jest za płytki- np. na kurtki, garnituty. Projektant z Komandora nie uprzedził mnie o tym. I generalnie z jakości Komandora jestem bardzo niezadowolony. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isa Re: Indeco czy Senator IP: 193.0.117.* 19.03.02, 17:23 Dostępne na rynku systemy szaf z przesuwanymi drzwiami są b. brzydkie. Gdzie estetyka i precyzja wykonania? "Ramy" wokół drzwi nie są spasowane, tylko ordynarnie ucięte z metra. Do tego są grube. Okropność. Trzeba wymagać od fachowców profesjonalizmu, bo później trzeba na to paskudztwo patrzeć. Obejrzałam systemy chyba we wszystkich możliwych firmach i ... zdecydowałam się na artystycznego stolarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitka Re: Indeco czy Senator IP: 2.3.STABLE* 20.03.02, 09:38 A gdzie znalazlas takiego artyste? Ja tez stoje przed koniecznoscia wyboru szafy, ale to, co sobie wymyslilam, nijak sie ma do oferty rynkowej. Czy moglabys przekazac namiary na tego fachowca? I jakimi materialami on dysponuje? Dzieki! kasiak_dk@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Indeco czy Senator IP: 158.66.113.* 20.03.02, 11:16 Ja rowniez prosze - tez bede potrzebowac namiarow, a to, co obejrzala do tej pory, nie nastraja optymistycznie:( z gory dziekuje za informacje (takze odnosnie cen, materialow itp) A moze wiesz, gdzie mozna znalezc jakies ciekawe projekty do wykorzystania, aby podeprzec wlasna wyobraznie? Czasami bowiem to, co sie wymysli, jest albo niepraktyczne, albo niewygodne, albo niepasujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Indeco czy Senator IP: 158.66.113.* 20.03.02, 12:31 Ja rowniez prosze - tez bede potrzebowac namiarow, a to, co obejrzala do tej pory, nie nastraja optymistycznie:( z gory dziekuje za informacje (takze odnosnie cen, materialow itp) A moze wiesz, gdzie mozna znalezc jakies ciekawe projekty do wykorzystania, aby podeprzec wlasna wyobraznie? Czasami bowiem to, co sie wymysli, jest albo niepraktyczne, albo niewygodne, albo niepasujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AND Re: Indeco czy Senator IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 18:31 POLECAM INDECO, SZCZEGÓŁY JUTRO Odpowiedz Link Zgłoś
orlando Re: Indeco czy Senator 26.03.02, 12:21 Miałam w mieszkaniu szafę Indeco, potem (ze względów finansowych) dokupiłam Senatora. Poza designem (Indeco było troszkę starsze) szafy te nie różniły się ani jakością wykonania, ani jakością użytych materiałów. Zatem ja kierowałabym się ewent. poleceniem konkretnego fachmana i/lub stroną finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: artysta stolarz IP: 157.25.161.* 27.03.02, 09:38 Gość portalu: Isa napisał(a): >... zdecydowałam się na artystycznego stolarza. Napisz co z tego wyszło. Co jet lepiej wykonane. i dołączam sie do prośby o jego namiary. Pozdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś