Gość: szałowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 21:45 Jak się pozbyć kurestwa?Szału już dostaje.Nic działa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampi_r Re: Faraonki 04.09.04, 22:13 No bo nic nie działa. Niestety. Nie ma żasnego sposobu. Nie zostawiaj nawet okruszka jedzenia na wierzchu. Wszystkio chowaj do lodówki, albo do szczelnych pojemników. Faraonki znikną, jak same zdecydują, że chcą się przenieść. U mnie mrówki faraona były przez rok, aż w koću jednego dnia zniknęły. Przeprowadziły się gdzie indziej i już. Ale przez ten rok zdążyłem sie do nich przyzwyczaić - ba, nawet je polubiłem i pod koniec celowo dokarmialem. Jak se poszły, to nawet zrobiło mi się przykro.... choć na początku też mnie szlag trafiał. Czyli masz tylko jedyne wyjście, by cię w końcu szlag nie trafił - przyzwyczaić się. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Faraonki 04.09.04, 23:06 mozna dostac zele ktorych kropeliki zostawia sie w miejsach gdzie najwiecej ich widizsz. Dzialaja jak trucizna. Zarazone mrowki roznaosza ten zel do gniazda. Wszystkie gina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Faraonki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:52 one nie lubieja skorek od bananow- nie wiem czy zapachu czy smaku ale dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Faraonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 08:32 Kiedyś w aptece , a na pewno w hurtowniach z chemią powinien byc środek o nazwie FARATOX. Są to karmniki z trucizną (działa podobnie jak ww opisany żel). Roznosząc trutkę do gniazda, truje się całe gniazdo. Gdybys z tego kozystała to trzeba te karmniki powiesić na drodze ich sciezek. Tylko się nie wystrasz bo w pierwszym okresie może ich (mrówek chodzic więcej). Jeżeli mieszkasz w bloku to dobrez by było aby sasiedzi tez uzyli żelu badz karmników. Nie polecam środków zapachowych (listew czy innych). Działają rzez ok. 3 miesiące a potem mrówki wracają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Faraonki IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 05.09.04, 18:47 Ja miałem takie płytki na mrówki, nie pamiętam jak się nazywały. Miały wielkość jakieś 10 na 15 cm. Stawiało się to tam gdzie były mrówki. Po jakimś czasie mrówki zniknęły. Popytaj w sklepach chemicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Faraonki IP: *.compower.pl 05.09.04, 23:39 Jeżeli mieszkasz w bloku to się ich nie pozbędziesz ,musieliby wszyscy sąsiedzi zgodzić się na deratyzacje,a z regóły tak jest że zawsze się ktoś wyłamie i się nie zgodzi,a wtedy cały zabieg szlag trafi,wiem coś o tym bo przez 8 lat mieszkalam w takim zamrówczonym bloku,na szczęście się z niego wyprowadziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Faraonki IP: *.info.net 06.09.04, 08:38 Widziałam takie "domki" w Auchan przy Górczewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś