jaceknowy59 30.05.16, 18:42 Pomóżcie w dobrze automatyki. Co się liczy oprócz masy bramy? Czy tylko ten parametr jest konieczny do prawidłowego dobrania napędu do bramy? (zaznaczam, że garażowej, nie wjazdowej) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ondrzejs Re: Automatyka do bram 22.07.16, 20:18 Konieczne są wymiary, wiadomo, że liczy się typ bramy. Wiele napędów może obsługiwać napędy np. segmentowe i uchylne (BFT Tiziano), więc możesz w przyszłości np. zmienić typ bramy, a pozostawić ten sam napęd. Odpowiedz Link Zgłoś
phu_bemex Re: Automatyka do bram 25.01.17, 13:35 Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą w sklepie internetowym - sklep.phubemex.pl/ Szeroki wybór asortymentu, m.in napędy do bram garażowych, dwuskrzydłowych a także przesuwnych. Sprzedaż, montaż oraz fachowe doradztwo Zapraszamy PHU BEMEX Odpowiedz Link Zgłoś
moctom Re: Automatyka do bram 09.02.17, 11:06 Przyznam szerze, że ja się na tym nie znam po prostu zaufałem fachowcą! Postal postal.pl/ montowało mi wszystko! Najpierw przyjechali i sprawdzili co gdzie i jak, a potem dobrali najlepszą opcję. Zdecydowanie znają się na rzeczy, bo wszystko śmija jak marzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
rrfraczkowski Re: Automatyka do bram 03.10.18, 14:57 Ja jestem świeżo po wymianie siłowników z bezmarkowych które miały już kilka lat i niedomagały na automatykę Beninca (garażowy i do bramy dwuskrzydłowej). Zupełnie inna jakość pracy przy Benince. Siłowniki ciche, nie trzeszczą, nie szarpią, nie ma jakiś dziwnych zawieszeń i przerw w działaniu. Generalnie polecam mimo tego, że są trochę droższe niż marketowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maja26tor Re: Automatyka do bram 15.12.19, 17:53 Ale przecież napęd do bramy nie dopierasz ty, tylko firma do , której się zgłaszasz Odpowiedz Link Zgłoś
garfielddo Re: Automatyka do bram 19.12.19, 13:47 W temacie napędów do bram jak wszędzie - wybór dostawców i rozwiązań od nich mamy spory. Dla mnie idealną proporcją są np sprawdzone przeze mnie napędy marki Maxgate - są do różnych typów bram na stronie jbpartner. Na własnym terenie też zdecydowałem się na tą firmę - mam bramę przesuwną do 1000kg - jbpartner.pl/napedy-do-bram/806-naped-do-bramy-przesuwnej-maxgate-1000kg.html Cicha praca, dobra komunikacja, jakościowe wykonanie 0 polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mangusten Re: Automatyka do bram 15.04.20, 11:37 Oprócz masy duże znaczenie ma również typ (czy jest uchylna, czy też rolowana), do tego znaczenie mają również wymiary. Ja używam BFT tizano do bram garażowych i jestem bardzo zadowolony przede wszystkim ze względu na kulturę pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiab1337 Re: Automatyka do bram 17.07.20, 12:40 mi bramy robiła firma pmserwis24.pl i szczerze polecam, jak ktoś jest z okolic mazowsza. Solidna ekipa a brama śmiga mi już od 2 lat i nic sie nie dziejepmserwis24.pl Odpowiedz Link Zgłoś