Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Domofon - dziwna sprawa

10.11.17, 15:28
    Dzień dobry!
    Od jakiegoś czasu zauważyłem u siebie w bloku dziwne zachowanie. Wejście jest zabezpieczone kodami, można też oczywiście otwierać kluczem. Gdy ktoś dzwoni, słychać długi dzwonek. Gdy ktoś wchodzi do mieszkania kodem, słychać krótki dzwonek. Standardowo zawsze sygnał słychać tylko w tym mieszkaniu, do którego przypisany jest kod - logiczne. Od kilku dni jednak za każdym razem słychać u mnie sygnał, kiedy syn sąsiada wchodzi do bloku. Czy możliwe, że coś się zepsuło? Używa mojego kodu? Raz, po co, dwa, skąd by go miał? Początkowo myślałem, że przypadkiem, będąc w łazience, usłyszałem dzwonek u sąsiada zza ściany, ale teraz już jestem pewien, że nie ma szans. Co to za czary?
    Obserwuj wątek
      • olaxolenka Re: Domofon - dziwna sprawa 13.11.17, 09:25
        Rzeczywiście, jest to dziwna sprawa. Gdybym była na Twoim miejscu, to po prostu zgłosiłabym sprawę do osoby, która zajmuje się naprawami albo do spółdzielni. Wydaje mi się, że nie ma na co czekać. Trzeba jak najszybciej wyjaśnić tę sprawę. Być może rzeczywiście syn sąsiada ma twój kod, ale rzeczywiście brakuje trochę sensu po co w ogóle miałby go używać, bo przecież i tak nie wejdzie do twojego domu. Niemniej jednak dobrze jest wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi. Prawdopodobnie coś się zepsuło. Elektronika bardzo ułatwia nam życie, ale generalnie jest podatna na rozmaite uszkodzenia. Najlepiej zatem sprawdzić to i mieć po prostu święty spokój
      • ikasz2 Re: Domofon - dziwna sprawa 20.09.18, 14:08
        Czasami się tak dzieje w systemach cyfrowych - jeśli jest źle adresowany sygnał. Trzeba to zgłosić do administracji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka