Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podwieszane wc + GEBERIT

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 15:25
    Prosze o opinie dotyczące użytkowania takiego wc. Czy lepiej zwykły kompakt czy
    taki? Jak Wam się sprawuje system spłukiwania wody firmy Geberit? Czy nie jest
    awaryjny?
    Dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: magda Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.horizon.net.pl 22.04.02, 15:53
        Ja nie używałam wc tej firmy wieć się nie wypowadam, ale co do twojego pytania -
        kibelek podwieszany a kompakt z chęcią się ustosunkuję. Uważam, że oba
        warianty są dobre ale u siebie zrobię kibelek podwieszany, bo:
        1. latwiej zachować czystość w lazienece - mogę swobodnie umyć cala podlogę,
        niema sytuacji że zbiera mi się kurz za kibelkiem
        2. będę miala spłuczkę w ścianie - calość wygląda delikatniej i nowocześniej,
        przy tym zajmuje mniej miejsca
        3. niby taniej. Chociaż dochodzi koszt stelaża - może i nie taniej?

Kompakt wygląda "dostojnie";-) Wszystko rzecz gustu, choć przy podwieszanym
        latwiej o zachowanie czystości - tak mi się wydaje.
        Pozdarwiam.
        • Gość: gr Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.digest.com.pl 22.04.02, 17:04
          Polecam podwieszany ze wszech miar. Mam go od dwoch lat,
          spisuje sie swietnie. Stelaz jest firmy Geberit. Nic sie
          na razie nie zepsulo, a gdyby sie zepsulo to zdejmuje
          sie przycisk i zaglada do srodka. W ten sposob nie tylko
          latwiej sie sprzata: my chcielismy, zeby nic nie stalo
          na podlodze, bo lazienka jest malutka a dzieki temu
          wydaje sie wieksza. Nie ma nawet typowego brodzika,
          dzieki czemu cala podloga, lacznie z brodzikiem, jest
          wylozona plytkami. Kosztuje takie cudo wiecej niz zwykly
          kibelek, ale cos za cos. Gr.
      • Gość: kjw_k Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 22.04.02, 17:12
        A czy ktoś zna innych producentów tego typu stelaży do podwiszania wc (Sanit
        Eisenberg, Grohe)? Jak się sprawują?
        Pozdr,Kasia
        • Gość: Slawek Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 22:29
          Gość portalu: kjw_k napisał(a):

> A czy ktoś zna innych producentów tego typu stelaży do podwiszania wc (Sanit
          > Eisenberg, Grohe)? Jak się sprawują?
          > Pozdr,Kasia

Ja założyłem Sanit Eisenberg, ma dwa miesiące i na razie działa bez zarzutu. Jest
          to taki prymityw, że nie wiem co by się mogło zepsuć, natomiast:
          1. Połączenie ścianka-podłoga zrobić silikonem, bo u nas zrobili zwykłą fugą i
          jednak pęka (stelaż jest jednak trochę podatny)
          2. półeczka na górze jest b. praktyczna
          3. Teraz są modele z przyciskiem małym z przodu, lub z góry, ale to z góry to bez
          sansu (patrz pkt.1)
          4. Ja kupiłem mój komplet w Nomi za 540 kplt (stelaż+przycisk+muszla, ino biała).
          Deska kosztuje ok. 50.
          pzdr, Slawek
          • Gość: kjw Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 23.04.02, 17:25
            Serdeczne dzieki za informacje. Wlasnie o takie informacje mi chodzilo,
            kasia
      • Gość: mała Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 11:09
        Dziękuję Wam za spostrzeżenia.Mi też właśnie chodzi o to,że przy takim
        podwieszanym łatwiej jest utrzymać porządek wokół niego.No i zajmuje trochę
        mnie miejsca. Cieszę się również, że nie macie żadnych problemów z tym systemem
        do spłukiwania.Jeszcze jedno, na ile jest gwarancja na taki system?
        Pozdrawiam gorąco
        • Gość: okęciak Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 13:52
          Ja mam Geberita prawie od pieciu lat i dziala bez zarzutu.Goraco polecam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka