Gość: mała IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 15:25 Prosze o opinie dotyczące użytkowania takiego wc. Czy lepiej zwykły kompakt czy taki? Jak Wam się sprawuje system spłukiwania wody firmy Geberit? Czy nie jest awaryjny? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.horizon.net.pl 22.04.02, 15:53 Ja nie używałam wc tej firmy wieć się nie wypowadam, ale co do twojego pytania - kibelek podwieszany a kompakt z chęcią się ustosunkuję. Uważam, że oba warianty są dobre ale u siebie zrobię kibelek podwieszany, bo: 1. latwiej zachować czystość w lazienece - mogę swobodnie umyć cala podlogę, niema sytuacji że zbiera mi się kurz za kibelkiem 2. będę miala spłuczkę w ścianie - calość wygląda delikatniej i nowocześniej, przy tym zajmuje mniej miejsca 3. niby taniej. Chociaż dochodzi koszt stelaża - może i nie taniej? Kompakt wygląda "dostojnie";-) Wszystko rzecz gustu, choć przy podwieszanym latwiej o zachowanie czystości - tak mi się wydaje. Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.digest.com.pl 22.04.02, 17:04 Polecam podwieszany ze wszech miar. Mam go od dwoch lat, spisuje sie swietnie. Stelaz jest firmy Geberit. Nic sie na razie nie zepsulo, a gdyby sie zepsulo to zdejmuje sie przycisk i zaglada do srodka. W ten sposob nie tylko latwiej sie sprzata: my chcielismy, zeby nic nie stalo na podlodze, bo lazienka jest malutka a dzieki temu wydaje sie wieksza. Nie ma nawet typowego brodzika, dzieki czemu cala podloga, lacznie z brodzikiem, jest wylozona plytkami. Kosztuje takie cudo wiecej niz zwykly kibelek, ale cos za cos. Gr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjw_k Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 22.04.02, 17:12 A czy ktoś zna innych producentów tego typu stelaży do podwiszania wc (Sanit Eisenberg, Grohe)? Jak się sprawują? Pozdr,Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 22:29 Gość portalu: kjw_k napisał(a): > A czy ktoś zna innych producentów tego typu stelaży do podwiszania wc (Sanit > Eisenberg, Grohe)? Jak się sprawują? > Pozdr,Kasia Ja założyłem Sanit Eisenberg, ma dwa miesiące i na razie działa bez zarzutu. Jest to taki prymityw, że nie wiem co by się mogło zepsuć, natomiast: 1. Połączenie ścianka-podłoga zrobić silikonem, bo u nas zrobili zwykłą fugą i jednak pęka (stelaż jest jednak trochę podatny) 2. półeczka na górze jest b. praktyczna 3. Teraz są modele z przyciskiem małym z przodu, lub z góry, ale to z góry to bez sansu (patrz pkt.1) 4. Ja kupiłem mój komplet w Nomi za 540 kplt (stelaż+przycisk+muszla, ino biała). Deska kosztuje ok. 50. pzdr, Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjw Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 23.04.02, 17:25 Serdeczne dzieki za informacje. Wlasnie o takie informacje mi chodzilo, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 11:09 Dziękuję Wam za spostrzeżenia.Mi też właśnie chodzi o to,że przy takim podwieszanym łatwiej jest utrzymać porządek wokół niego.No i zajmuje trochę mnie miejsca. Cieszę się również, że nie macie żadnych problemów z tym systemem do spłukiwania.Jeszcze jedno, na ile jest gwarancja na taki system? Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okęciak Re: podwieszane wc + GEBERIT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 13:52 Ja mam Geberita prawie od pieciu lat i dziala bez zarzutu.Goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś