Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    30.01.05, 23:20
    planuje zakup lozka a teraz przede mna wybor - jaki materac?
    moze ktos ma juz doswiadczenie i umie mi wyjasnic czy sie miedzy soba roznia
    te materace, jakie sa ich zalety i wady, ktory wybrac a moze gdzie w w-wie
    mozna jakis niedrogi znalezc?
    dzieki za info
    malena
    Obserwuj wątek
      • Gość: z_agatka Re: materac IP: *.se.com.pl 01.02.05, 13:25
        Czesc, ja wlasnie wczoraj zamowilam materac. Mnie interesowal materc 160 cm x
        200 cm. Pochodzilam po sklepach i oto czego sie dowiedzialam. Sa materace
        gabkowe - taki zwykly kawal gabki)
        bonelowe - sprezyny polaczone ze soba, ktore po jakims czasie moga sie
        odksztalcic (moj pozapadal sie po 2 latach uzytkowania, kosztowal ok. 800 zl,
        kupilam go w ikei), sa roznej twardosci i o roznym wypelnieniu wierzchnim, np. z
        jednej strony welna - na zime, z drugie bawelna - na lato. Maja pokrowce ktore
        mozna sciagac do prania itp.
        kieszeniowe - te maja kazda sprezynke osobno, w takiej kieszonce. Maja rozne
        strefy nacisku i twardosc jak rowniez grubosc. Jak sie na takim polozysz na
        boku, to powinnas miec prosty kregoslup. Tez maja rozne powloki i pokrowce jak
        bonellowe.
        lateksowe - te sa najlepsze, i niestety najdrozsze. Sa najzdrowsze, najmniej sie
        odksztalcaja, tez maja kilka stref nacisku itp.
        Ja w koncu zamowilam kieszeniowy, ale taki juz najbardziej wypasiony. Kosztuje
        prawie 2 tysiace.
        Poszukaj sobie pewnych informacji na stronie sembella.pl lub com nie pamietam.
        Jest jeszcze firma: relaks, m&k kolo i jakies jeszcze ale nazw nie pamietam.
        Jest chyba jeszcze strona www.dobrysen.com czy jakos tak, i cos jak
        www.wyspijsie.pl oba sklepy znajduja sie w jupiterze. sklepy selene
        (www.selene.pl) - tych sklepow jest kilka w w-wie. A najpierw to idz do sklepu
        na ostrobramskiej, zaraz za promenada, jest taki salon materacy. Nawet jak tam
        nie kupisz i nie zamowisz, to sprzedawca ci wszystko wytlumaczy, o co w tym
        wszystkim chodzi. My najpierw poszlismy tam, a potem odwiedzalam inne sklepy. I
        niestety w innych sklepach Ci ludzie nie mieli pojecia co sprzedaja. I
        stwierdzilam ze zamowie materac tam, chociaz byl pare zloty drozszy niz np. w
        jupiterze. A ten materac co mam z ikei jest dosc sredni, ale ja sie na nim
        wysypiam, wiec nie jest taki zly. Ale mysle ze w tych sklepach z materacami
        znajdziesz cos w podobnej cenie, a lepszej jakosci. To tyle co mi teraz przyszlo
        do glowy, jak bedziesz miala jakies pytania to pisz tutaj. Pozdrawiam
        z_agatka
        • malen_a Re: materac 02.02.05, 13:16
          dziekuje Ci bardzo
          zaraz przejrze podane strony i udam sie do tych sklepow
          pozdrawiam :)))
      • Gość: dorota_ok Re: materac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 09:09
        Materaca najlepiej poszukaj w internecie. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona, zajrzyj na lozka-materace.pl/ tam jaką prządne materace w rozsądnych cenach.
      • Gość: edek Re: materac IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.13, 11:19
        Jednym z podstawowych błędów jest bagatelizowanie tego, na czym śpimy, a skupianie się na ilości snu. Na to, czy obudzimy się wyspani i zrelaksowani ma jednak wpływ nie tylko ilość przespanych godzin, ale również jakość materaca. Jeśli jest odpowiednio dopasowany do naszych potrzeb, tzn. ma właściwy stopień twardości, dopasowuje się do kręgosłupa, nie zawiera alergizujących surowców, to nasz sen będzie o wiele bardziej wartościowy niż w momencie, kiedy spalibyśmy na słabej jakości materacu lub, co gorsza, na rozkładanej kanapie.

WIęcej porad TUTAJ
      • Gość: ulenka Re: materac IP: *.czart.pl 08.08.13, 14:05
        ja przy wyborze materaca korzystałam z tego kanału www.youtube.com/channel/UCMutTLeIHosZb0NVcSJvnYA, szczególnie film "jaką twardość materaca wybrać" był bardzo przydatny przy moim zakupie
        • Gość: andzia Re: materac IP: *.play-internet.pl 02.09.13, 15:07
          warto poczytać o tych materacach - futon, ja zakupiłam w sklepie www.slodkichsnow.com
          materace dla alergików i osób z problemami zdrowotnymi, z naturalnych surowców - takiego właśnie szukaliśmy bo mąż jest alergikiem a mnie często bolały placy!
          aktualnie moja cała rodzina wymieniła materace na futona i są zadowoleni
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka