Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

które pietro 8 czy 4

15.02.05, 11:42
    prosze o porade do jutra mam sie zdecydowac ktore mam wybrac pietro w nowym
    budownictwie 4 lub 8 - ostatnie, jest tylko jedna winda. Na 8 piętrze
    mieszkanie jest o 20 cm wyższe od innych i przede wszystkim nie ma sasiadów
    nad głową, ale jednak to troche wysoko. cena obu jest taka sama.
    czekam na porady
    Obserwuj wątek
      • librero Re: które pietro 8 czy 4 15.02.05, 13:51
        ja bym pewnie wziela 8, bo zalete nie posiadania sasiadow nad glowa uwazam za
        decydującą :) No i widok.

Ale - jesli bedziesz chcial pozniej sprzedawac to mieszkanie, to wysokie pietra
        czesto 'obnizaja' cenę. Przynajmniej to wynika z moich obserwacji przy szukaniu
        mieszkania i rozmow z rzeczoznawcą. Najbardziej cenione sa pietra 1 - 5,
        pozniej im wyzej, tym podobno gorzej. Chociaz to kwestia gustu...
        • babeczkaa Re: które pietro 8 czy 4 15.02.05, 14:44
          ja tylko 8!!!
          zakładam, że skoro kupujesz nowiutkie mieszkanko to szybko sie nie bedziesz chciala wyprowadzić?
          Więc nie ma się cobać, że wysokie piętro obniży poitem cene tego mieszkania przy ewentualnej sprzedaży, kochana, pomyśl jakie bedziesz mieć piękne widoki, mniam, tylko 8 piętro,pozdrawiam
          B.
          • jurlas2 Re: które pietro 8 czy 4 15.02.05, 16:55
            dziękuje wam bardzo za porady my tez raczej skłaniamy sie ku 8 chociaż rozsądek
            i wszyscy dookoła podpowiadają ze 4
      • grzywkaromana Re: które pietro 8 czy 4 15.02.05, 18:36
        Ja wybrałabym 4. Na 8 bałabym się umyć okna, a po drugie pod samym dachem latem
        zawsze trochę cieplej a zimą zimniej.
        • babeczkaa Re: które pietro 8 czy 4 15.02.05, 21:26
          okna się przeważnie otwierają do środka :)
          • librero Re: które pietro 8 czy 4 16.02.05, 10:14
            :)
            a tak szczerze- mysle, ze upadek z 4 czy z 8 to juz niewielka roznica.
            • agnesta Re: które pietro 8 czy 4 16.02.05, 11:34
              Wybrałabym 8 ! Nie jest to jeszcze tak wysoko i żadnych sąsiadów nad głową.
              Mieszkania w nowych blokach są bardzo akustyczne więc im mniej sąsiadów tym
              lepiej.
              • Gość: kixx Re: które pietro 8 czy 4 IP: *.acn.waw.pl 16.02.05, 11:49
                sa tez wady
                -gdzies na tym forum niedawno byl watek o glosnej wentylacji,ktora wlasnie
                najbardziej byla slyszalna na ostatnim pietrze
                -kiedys moj znajomy mial mnostwo problemow z zagrzybionymi scianami przez zle
                zaprojektowane odplywy z dachu,walka o remont trwala pare lat
                -wlamania przez okna najczesciej sie zdarzaja na parterze,pierwszym i wlasnie
                ostatnim pietrze
                ja osobiscie wybralbym 4
                • majka301 Re: które pietro 8 czy 4 17.02.05, 20:49
                  O tych wentylatorach to prawda, ja mieszkam w nowym bloku, gdzie na parterze są lokale usługowe. Niestety spółdzielnia zgodziła się na lokal gastronomiczny. Mieszkańcy ostatniego pietra skarżyli się, że huk był taki jakby lądował helikopter. Piszę był, bo pizzeria chyba zbankrutowała i ostatnio jest spokój.
                  Poza tym jedna winda. U nas niestety często sie psuła, chociaż blok jest nowy, a winda niemiecka. Było półtora miesiąca, ze nie dzialała. Wyobraż sobie w takiej sytuacji wnoszenie zakupów, czy wyjscie na spacer z dzieckiem w wózku.
                  A widok rzeczywiście ładniejszy z ósmego. I pewnie ciszej.
                  Pozdrawiam
      • Gość: moje zdanie Re: które pietro 8 czy 4 IP: *.autocom.pl 25.02.05, 11:38
        jest jescze jeden problem który pomijacie.
        w nowym budownictwie nalezy wziąc pod uwage proces osiadania budynku. Na
        ostatnim pietrze jest ona njabradziej zauważalny, parter również.
        jesli wybierzesz ostanie petro to na jakies 2 lata mozesz zapomniec o połozeniu
        płytek w łazience na ścianach.
        • Gość: DOROTA Re: które pietro 8 czy 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:18
          chyba 4 lepsze
        • Gość: bankroot Re: które pietro 8 czy 4 IP: 193.111.166.* 28.02.05, 08:12
          jak za bardzo budynek osiądzie to 8 piętro będzie na 4 a 4 na parterze.
          Wybierz 8
          • Gość: kixx Re: które pietro 8 czy 4 IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 10:16
            ale wtedy beda musieli unieruchomic winde,a wchodzic na ostatnie pietro(co
            prawda juz tylko czwarte) nie kazdemu sie chce,tymczasem stare czwarte bedzie
            nizej
            wybieraj to nizsze
            w
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka