Dodaj do ulubionych

Smieszne ploty o Was.

06.03.23, 18:44
Wlasnie ryczalam z pielegniarka ze smiechu. Mam sprawdzane narzady pod katem wydalania wody, bo cos sie niby dzieje a nie wiedza co. Wiec przez kilka dni siedze w szpitalu, mam pic jak dzika (co najmniej 3 litry plynow i dodatkowo pedza mnie elektrolitami w kroplowkach. Niestety musze nosic caly czas cewnik, bo skrupulatnie wyliczaja ile plynow weszlo, ile wyszlo. Na sali to sobie torebunia wisi przy lozku. Jak chce wyjsc to biore ja pod brzuch, na to gruby sweter i hajda. Wygladam jak babka w zaawansowanej ciazy a na moje nieszczczescie pietro wyzej porodowka. Jesu jakie oburzenie wzburzylam jak zapalilam fajke. 🙄😂 zlowrogim spojrzeniom konca nie bylo. Az mialam ochote spuscic te z trudem zbierane wody plodowe (na wode juz patrzec nie moge 🙄). Zdarzylo Wam byc za niewinnosc oplotkowanym?
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:49
      Smiechom nie ma konca, posmarkalam się a łzy kocem wycieram
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:53
        I tak w tym osmarkanym kocu lezysz?
        • mid.week Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:55
          Przestan juz byc taka zabawna, bo sie posikam ze smiechu
          • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:07
            Ty kup sobie pralke z wiekszym bembnem.
            • mid.week Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:16
              Ela siedzi przy pjaninie,
              gra na skszypcach Jaś,
              Krzyś potrząsa tambórynem,
              w bemben stuka Staś.
      • bywalec.hoteli Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:33
        I kawusia paczek i finito!
    • aqua48 Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:49
      W Polsce w żadnym szpitalu nie wolno palić..
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:52
        Tu mozna w niektorych sa tzw. akwaria (jak na lotnisku), ale zazwyczaj na zewnatrz sa miejsca dla palaczy.
        • gorzka.gorycz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:55
          Zdumiewające. W szpitalu popieranie śmiertelnych nałogów. Brawo. uncertain
          • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:06
            Lekarze i pielegniarze pala jak smoki. Nie wszyscy rzecz jasna.
      • ichi51e Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:00
        Niby nie można a największa chmura zawsze nad pulmonologicznym…
        • abecadlowa1 Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 20:31
          O dokładnie to samo chciałam napisać
    • gorzka.gorycz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:54
      O mnie plotkują, że jem raz na trzy dni… ale się uśmiałam, jak się dowiedziałam…

A poważnie - w Austrii wolno palić w szpitalu?
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:55
        Tak jak wyzej. Albo wewnatrz w akwariach, albo w wydzielonych miejscach przed. Bardzo duzo lekarzy i personelu tez pali.
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:59
        To cie jeszcze rozsmiesze z jedzeniem. 😅 W czwartek zjadlam lyzke stolowa musi z orzechami. W piatek nic. Od soboty podczas badania do czwartku, ew.piatku moge tylko i wylacznie wode lub herbate ziolowa. 😀
        • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:04
          Ahhh i nie mam odzywiania dozylnego, jedynie elektrolity.
        • kk345 Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 21:14
          Pacjent przez tydzien na wodzie i herbacie... Taki jakiś alternatywny ten oddział czy obcięli budżet na posiłki?
        • gorzka.gorycz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 22:57
          Jassssne. A na korytarzu maraton ćwiczysz i fikołki. Wisz, brak pożywienia się na mózg rzuca. I o ile w to, co w szpitalu, mogę uwierzyć, o tyle w te łyżkę muesli we czwartek nie. I w to, że nic nie jadłaś w piątek też nie. Fantazjuj dalej.
        • rosapulchra-0 Re: Smieszne ploty o Was. 07.03.23, 08:05
          andallthat_jazz napisała:

> To cie jeszcze rozsmiesze z jedzeniem. 😅 W czwartek zjadlam lyzke stolowa musi
          > z orzechami. W piatek nic. Od soboty podczas badania do czwartku, ew.piatku mo
          > ge tylko i wylacznie wode lub herbate ziolowa. 😀

Wiesz, że to niemożliwe? Musisz mieć w szpitalu dokarmianie pozajelitowe. Nie głodzi się pacjentów. Gdy miałam ostre zapalenie trzustki, to też nic nie jadłam przez 3 dni, ale byłam cały czas podłączona do kroplówek i też musiałam dużo pić i mierzono ilość płynów. Podejrzewam, że w twoim przypadku jest podobnie. I uważam, że nie chowałaś żadnego worka pod sweter, zdecydowanie wygodniej i higienicznie się go w ręku niesie.

A palenie rzuć. Będziesz mieć więcej kasy i na pewno będziesz zdrowsza. Sprawdź, czy u ciebie nie ma programów wspomagających rzucenie palenia. Dostaje się specjalnie leki lub inne plastry czy gumy do żucia (często nieodpłatnie) i to bardzo ułatwia rzucenie palenia.
    • ichi51e Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 18:56
      W Austrii ktoś na ciebie spojrzał krzywo podczas palenia? Wiejscu gdzie każdy płac zabaw ma wesołego papieroska-popielnice żeby mama nie musiała daleko? Gdzie odbiera się dziecko praktycznie dmuchając sobie w wózek?
      Nie wierze
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:03
        No serio. Az szybko palilam, bo poczulam sie pod ostrzalem. Jakbym chociaz usiasc mogla, to bym worek schowala. Nie wiem moze uznali, ze nie dosc, ze stara i wciazy, to jeszcze pali. 🙄🤔
        • teodor-k Re: Smieszne ploty o Was. 07.03.23, 05:49
          Nie pal szybko bo się zakrztusisz i rak krtani murowany 😰
    • panna.nasturcja Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:07
      Coś śmiesznego widzisz w swoim opisie? Serio?
      Palenie papierosów jest trucizną nie tylko dla kobiet w ciąży.
      Z cewnikami wiele osób żyje na stałe.
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:09
        Tak uznaje to za smieszne, bo Austria fajkami stoi a tu oburz, jak cewnik mam pod swetrem.
        • panna.nasturcja Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:16
          Ale to jest wyłącznie twoje wyobrażenie, że wszyscy byli byli na ciebie oburzeni.
          Oni się zwyczajnie zajmowali sobą.
    • primula.alpicola Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:09
      Ha. Ha.

Nie, nic mi nie wiadomo o żadnych "śmiesznych plotach" na mój temat.
    • mamamisi2005 Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:15
      Lepiej nie rycz, bo bilans płynów zaburzysz i zafałszujesz wyniki
      • andallthat_jazz Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:17
        Moze i fakt 🙄
    • bazia_morska Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 19:32
      Jesteś Jolą-kotką? Ona przynajmniej lubiła pieski uncertain
    • zaczarowanyogrod Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 20:52
      Spojrzenie to nie plotka. Może się człowiek zdenerwował, że na niego patrzysz.
      Dziwne jest to, że ktoś pomyślałby, że jesteś z piętra wyżej, bo to można się tak przemieszczać miedzy oddziałami?
      Nie chce sie czepiać, ale wydaje mi się, że osoba która daje sobie radę parę dni bez jedzenia co jest potrzebne do życia powinna sobie dać radę bez palenia w ogóle, bo to do życia nie potrzebne.
      Może ten problem z woda jest przez papierosy.
    • teodor-k Re: Smieszne ploty o Was. 06.03.23, 21:19
      Ploty to polska specjalność .A papierochy palą do końca na oddziałach onkologicznych ,a później oddają ci szlafrok ,a tam kiep .Tak nic do śmiechu dzisiaj .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka