Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TYNK STRUKTURALNY-jaki wybrać?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:11
    Proszę o podpowiedź jaki tynk strukturalny wybrać, żeby stworzyć wzór za pomocą ząbkowanej szpachli, o grubości ok. 3-5mm? Produkty, które dotychczas widziałem w sklepach (Beckers, Tikkurila) pozwalają na nakładanie warstwy o grubości 1-2mm. Mnie chodzi o wzór jak na rysunku (4-te zdjęcie od góry):
    dom.gazeta.pl/dom/1,50810,1401951.html
    Najlepiej proszę o konktetną nazwę produktu
    Obserwuj wątek
      • Gość: volf999 Re: TYNK STRUKTURALNY-jaki wybrać? IP: *.wmc.net.pl 20.04.05, 01:28
        witaj. Nie wiem czy będzie to pasować do twoich potrzeb, ale tynki
        strukturalne - świetne - robi firma Zolpan 9francuska). Niestety ciężko coś na
        ich temat znaleźć nawet necie, a z tego co wiem w Polsce tylko kilka firm
        handluje ich produktami. Myslę, że taki tynk pozwoliłby na osiągnięcie takiego
        efektu. Konkretnych namiarów Ci nie podam, ale wiem, że ich produktami
        handlowała firma z Warszawy, która miała sklep przy ul. Smoczej (adresu
        dokładnego nie podam, ale to mała uliczka - boczna bodajże Żelaznej. Jeśli
        nadal tam się mieszczą - na pewno ich znajdziesz. Sprowadza produkty Zolpana
        hurtownia z bodajże kielc ale danych też nie pamiętam. ja sam kupowałem to
        prawie 2 lata temu i też sporo się naszukałem. W każdym razie - jak dobrze
        poszukasz na pewno znajdziesz.
      • Gość: volf999 ZOLPAN IP: *.wmc.net.pl 20.04.05, 01:30
        aha - tynki Zolpana są barwione w masie, tzn, cały tynk ma tę samą, kolorową
        barwę, dzięki temu można nakładać go grubo i nie trzeba malować po wyschnięciu -
        odrazu ma właściwy kolor. Ewentualne odłamania czy uszczerbienia nie są
        widoczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka