Gość: wia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 13:50 Pytanko do fachowców - ile potrzeba farby do dwukrotnego pomalowania ścian w pokoju. Powierzchnia ścian 45-50 m^2. Zastanawiam się, czy 5 litrów wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misio Re: Ile farby potrzeba ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:42 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30070 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcarin Re: Ile farby potrzeba ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:14 Wlasnie wczoraj pytalam moja ekipe o to ile potrzeba farby. Powiedzieli mi, ze jesli sciany i sufit maja byc w tym samym kolorze, to powierzchnie podlogi nalezy pomnozyc przez 3 - wtedy bedzie wiadomo, jaka powierzchnia jest do pomalowania. Na farbach jest napisane jaka maja wydajnosc, czyli ile metrow kwadratowych mozna pomalowac jedna puszka - musisz kupic odpowiednia ilosc puszek. Jesli sciany maja miec inny kolor niz sufit, wtedy pow. podlogi mnozymy przez 2 - i mamy ile metrow scian jest do pomalowania, a sufit to wiadomo - jest go tyle, ile podlogi :) Mam nadzieje, ze przedstawione przeze mnie informacje sa prawdziwe, bo nie chcialabym nikogo wprowadzic w blad :) Na wszelki wypadek zapytaj o to jeszcze w sklepie z farbami. Odpowiedz Link Zgłoś