Gość: szukajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 15:37 Witam. Czy ktos z Was mial/ma jakies pozytywne/negatywne doswiadczenia zwiazane z dlugoletnim kredytem mieszkaniowym w BPH. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lkc Re: Kredyt w BPH? 24.07.05, 20:40 Ja mam. Juz siedmioletnie. Jeden w złotówkach (kończę spłacać) jeden w CHFach (zaczynam spłacać). Doświadczenia głównie pozytywne. Poza tym że raz trafiłam na załamanie rynku i podwojenie wysokości raty (dawno temu, jak RPP dopiero raczkowała i robiła eksperymenty), oraz że Panie w banku nic nie wiedzą / umieją i jeszcze niedawno mieli potworny burdel w papierach. Teraz już się zmieniło i traktują mnie jak normalną a nie naciągaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy Re: Kredyt w BPH? IP: *.pjwstk.edu.pl 25.07.05, 10:05 Bardzo dziekuje. Moze ktos jeszcze ma inne doswiadczenia? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: Kredyt w BPH? 25.07.05, 12:43 Kupiec naszego mieszkania brał kredyt 100% w BPH. Całe formalnosci miały trwać dwa tygodnie a wyszło półtora miesiąca choć ciągle byli popędzani. Nasi kupcy narzekali na masę formalności i papierzysk. Brali kredyt na 30 lat i 60.000. Koszty "załatwienia" kredytu z hipoteką (oprócz notarialnych) to prawie 3000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lkc Re: Kredyt w BPH? 30.07.05, 19:45 No to chyba cos z kupcem było nie tak. Najdłużej jak czekałam na decyzję kredytową w bph to 5 dni (od złożenia wniosku (z kompletem dokumentów) do wypłaty). Odpowiedz Link Zgłoś
after_eight Re: Kredyt w BPH? 03.08.05, 23:16 pomiędzy decyzją a udzieleniem kredytu może minąć sporo czasu. A BPH jest znany z przedłużania tego okresu... Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: Kredyt w BPH? 04.08.05, 15:08 Witaj, proponuję zapytać u doradców finansowych typu Expander lub Open Finance, jak oceniają współpracę z tym bankiem. Firmy te publikują też raporty oceniające m.in. współpracę z bankami. zarządzanie nieruchomościami Odpowiedz Link Zgłoś
efilo Re: Kredyt w BPH? 29.07.05, 14:10 Radze się "przejść" na forum: kredyty mieszkaniowe. Tam spokojnie poczytasz na interesujący Cię temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al 9 Re: Kredyt w BPH? IP: *.com / *.teleton.pl 29.07.05, 15:11 Jestem pośrednikiem w obrocie nieruchomościami - uważam BPH za najlepszy duży bank na rynku. Mają zreszta drugie miejsce (po PKO BP) w wolumenie kredytów hipotecznych. Świetna oferta w chf, gorsza w pln, mozliwość kredytowania 100% plus notariusz, plus wycena, plus pośrednik, plus gotówka na remont czy wykończenie. Dość szybka decyzja (szybsza tylko w GE Money), spokojne i normalne procedury. Przy małym udziale własnym - konieczność wyceny. Bardzo szybka - własciwie natychmiastowa wypłata pieniędzy na konto Zbywców. W sumie - POLECAM! Pozdrawiam al Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kredyt w BPH? IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 03.08.05, 14:33 Chcialabym się podzielić swoimi doświadczenia z BPH i kredytem w CHF. Otrzymaliśmy inf., że wniosek zostanie rozpatrzony w 2 tygodnie. Trwało to oczywiście znacznie dłużej - a konkretnie-wniosek złożony 22.03.2005, po tygodniu inf. ustana, że jest wszystko OK.,po 2 tygodniach-okazało sie że trzeba donieść zaświdczenie z WKU (że nie wezmą do wojska), po kolejnym tygodniu inf.,że trzeba zrobić lokatę w wysokości najpierw 5tys., później 7 tys. jako zabezpieczenie kredytu na 6 m-cy.Zgodziliśmy sie sprawa jeszcze trwała do ok. 18.05.2005-Otrzymaliśmy inf. o przygotowanej umowie.Kolejnego dnia mieliśmy ją podpisać. Na szczęście poprosiłam o jej przesłenie e-mailem, żebyśmy mogli ją zczytać. Jakże byłam zdziwiona, gdy w umowie znalazłam zapis o dodatkowym zabezpieczeniu w postaci lokaty w wysokości nie 7 tys.(to zostało uzgodnione) tylko 35.000zł., w dodatku bez określonego 6 miesięcznego terminu. Zaznaczam, ze ubiegaliśmy się o kredyt na 100% wartości mieszkania!!! Niestety my mamy same złe doświadczenia. ale życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kredyt w BPH? IP: *.acn.waw.pl 03.08.05, 19:45 ja wzięłam 1,5 miesiąca temu kredyt w CHF. Wszystko u osoby z polecenia. Genesralnie BPH ma calkiemniezłą ofertę jednak sama papierologia trwała niezywkle długo ok. miesiąca. I myślę zę gdyby nie to ze mam tam trochę znajomych to nie wiem ile bym jeszcze czekała.Nie to żebym była nie obiektywna, sama pracuję w banku, i wiem ile czasu trwa załatwienie czegokolwiek. Ale bez przesady w końcu i mi się cierpliwość skończyła. Z tego co wiem to jednym z doodwtkowych warunków jakie czasami stawia BPH jest kasa którą należy udokumnetować na rachunku tzn. że sie ją ma, przważnie to kowta potrzebna na opłaty notarialne i związane z hipoteką. Podsumowując warunki mają nie złe. Znajomi którzy maja tez kredyty u nich nie narzekają. Potrzeba tylko sporo cierpliwości. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kredyt w BPH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:04 To ja wam powiem coś takiego. Było to trochę ponad rok temu, no prawie 2 lata. Jestem od lat klientem ROR-owym BPH, miałem u nich na koncie sporo oszczędności (grubo ponad 100tys) no i chciałem dostać kredyt hipoteczny na niecałe 300 tys zł. Tak się złożyło że z tych moich oszczędności 80 tys. miałem na takiej ich czarodziejskiej rocznej lokacie bardzo dobrze oprocentowanej, no ale przy zerwaniu traciłem cały zysk za cały rok. A pozostałych oszczędności było na jakieś 10$ wkładu własnego. Do końca lokaty były jakieś 3 miesiące. Poszedłem do tych głupoli i powiedziałem że potrzebuję kredyt, tu macie 10% a jak potrzeujecie więcej zabezpieczeń to macie w końcu moją lokatę u siebie na koncie. I że lokaty nie zerwę bo mi szkoda odsetek. I wiecie co? Nie chcieli mi udzielić tego kredytu, kazali mi przynieść 20% wkładu własnego a to że moje pieniądze i tak leżą u nich nic nie zmieniało. Zaśmiałem się i poszedłem do PKO BP. Dostałem taki kredyt jak chciałem z pocałowaniem w rękę. Im nie przeszkadzało że nie mam w tej chwili 20%. Tyle na temat BPH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki17 Re: Kredyt w BPH? IP: 195.20.110.* 04.08.05, 10:13 A ja nie narzekam. Brałem kredyt w chf na dom budowany przez dewelopera, doniosłem podstawowe dokumenty - info o zarobkach, umowę z deweloperem, kserod jego dokuemntacji prawnej - krs, pozowlenie na budowę, właśność gruntu i po tygodniu miałem podpisaną umowę (dość dużo załaczników) i bez problemu wypłacane transze kredytu. Wcześniej byłem w innych bankach i albo rozśmieszała mnie zdolność w złotówkach przyznana przez bank albo porównywałem cenę kredytu w walutaach innych niż chf. Bo po co mam płacić przez 30 lat 1300 zł w kredycie w euro albo 1 600 zł w kredycie w złp jeśli mogę 700 zł w chf. Odpowiedz Link Zgłoś
carolin0905 Re: Kredyt w BPH? 09.08.05, 13:59 WEJDŻ NA FORUM kREDYTY MIESZKANIOWE TAM DOWIESZ SIĘ WIĘCEJ- JA WŁAŚNIE SZUKAM I CHODŹ MÓJ SĄSIAD BARDZO CHWALIŁ TEN BANK (ALE KUPOWAŁ MIESZKANIE A NIE DOM) TO JA JESTEM ROZCZAROWANA Odpowiedz Link Zgłoś