Gość: Rozyk IP: *.poczta.poznan.pl 10.08.05, 11:06 Jak ktoś ma dostęp do netu to może sprzedać na aukcjach. Jest kilka serwisów w Polsce w tym darmowy dla sprzedających Swistak.pl www.najlepsi.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:19 tak, to dobry pomysl, jednak troche czasu uplynie, zanim w malych miejscowosciach ludzie przestana sie wstydzic kupowac uzywane rzeczy od sasiadow, albo znajomych "z widzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.08.05, 11:27 A podatek dochodowy od tych 450zł pani Ewa zapłaciła?! Oj, coś czuję że skarbówka powinna sie tym zająć. A jak to sie rzeczywiście w kraju rozpowszechni?! Jakież to straty dla skarbu państwa! Tyle nieopodatkowanych tranzakcji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr podatek IP: *.renicom.pl 10.08.05, 18:53 jaki podatek?? np rowerek kosztował w sklepie 200 zł. sprzedano za 20 zł -strata 180 zł skad jakiś podatek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatkowiec Re: Wszystko na sprzedaż IP: 212.160.172.* 17.08.05, 09:55 Podatku nie płaci się w ogóle, jeśli sprzedajemy rzeczy ruchome, które zakupilismy ponad pół roku temu. Jeśli sprzedajemy wczesniej, podatek płacimy tylko od nadwyżki kwoty, którą uzyskalismy ze sprzedazy nad ceną zakupu - czyli od zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oggi Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:37 No, właśnie, kto mi powie, co mam zrobić ze starym kompem, którego nikt nie chce w prezencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.08.05, 11:38 Wystawic na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.05, 11:57 Zawiez do domu dziecka albo zostaw w jakiejs placowce opiekunczej. Zaden problem, przyjma z pocalowaniem reki, chocby nie nadawal sie do gier, to przyda sie chocby do prowadzenia dokumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liley Re: Wszystko na sprzedaż IP: 83.148.178.* 10.08.05, 15:49 Jest nowa stronka zapozyczona z londynu, tam jest link "oddam za darmo" - jak na razie za darmo oddawane sa tylko kotki i pieski, a nie jak a Londynie samochody i komputery. www.gumtree.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.dsl.teksavvy.com 10.08.05, 11:42 Popieram pomysł wyprzedaży domowych gdyż tak naprawdę nie chodzi tu o zarobek ale dobrą zabawę i tak jest to traktowane w Stanach czy w Kanadzie. Tam odbywaja się one w soboty i niedziele poszczególnymi ulicami, czasem całe osiedle robi wyprzedaż. I nikt sie nie wstydzi, tak jak nikt się tu nie wstydzi kupować w sklepach z używana odzieżą. Tak, tak takie sklepy też tu są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursynownianka Re: jak to zrobic mieszkajac w bloku? IP: *.pwn.com.pl 10.08.05, 12:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jak to zrobic mieszkajac w bloku? IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.05, 12:51 Bardzo prosto, postaw rzeczy obok smietnika (najlepiej z wieczora). Gwarantuje, ze do rana znikna. Ostatnio zrobilem tak z kanapa, mialem wywiezc ja z rana, ale ktos mnie uprzedzil - zniknela po pol godzinie "stania". Takie czasy, ze amatorzy na wszystko sie znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: sprzedaż rzeczy używanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:12 Używane lecz dobre jeszcze różne meble,nawet kuchenne, komputer, krzesła, kanapy, stoły, itp. można sprzedać w komisie meblowym w Warszawie na Woli. Adres:www.komisoferta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: jak to zrobic mieszkajac w bloku? IP: *.snfccasy.dynamic.covad.net 10.08.05, 17:45 Mozna podac w ogloszeniach tych na drzewach czy w gazecie, telefon i umowic sie z konkretnymi osobami. Mozna tez na dole przy wejsciu dac ogloszenie, robia to zwlaszcza ludzie przed przeprowadzka, kiedy wmieszkaniu sa juz tylko rzeczy do zbycia. Mieszkam w San Francisco, jest tu swietny darmowy portal ogloszeniowy craigslist.org. Ludzie oglaszaja kupno, sprzedaz, prace etc. i te wlasnie wyprzeaze domowe, nawet ze zdjeciami. Kupilam na nich za bezcen wszystko, co potrzeba dla dziecka i wyposalylam mieszkanie w piekne, oryginalne meble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strachy_na_lachy Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.inteligo.com.pl 10.08.05, 12:49 w Polsce jak zwykle wszystko moze popsuc urzad skarbowy, bowiem zgodnie z przepisami podatkowymi nawet jednorazowa wyprzedaz moze byc potraktowana jak dzialnosc gospodarcza, szkoda zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiskus Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.ia.agh.edu.pl 10.08.05, 14:14 Pani Ewie gratulujemy pomysłu i realizacji... i zapraszamy do złożenia deklaracji podatkowej i wpłacenia zaliczki... Odpowiedz Link Zgłoś
brain1 Re: Wszystko na sprzedaż 10.08.05, 14:34 Super pomysł! Lumpexy zadomowiły się w Polsce a warto i organizować sklepy /imprezy, spotkania?/ z używanymi rzeczami. Ja np. przy zsypie zanlazłem komódkę o wymiarach, której szukałem 2 lata. Uwielbiam chodzić po pchlich targach / tylko tak ich mało/i mam przez to oryginalnie urządzone mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyk Re: Wszystko na sprzedaż 10.08.05, 15:09 Zazdroszczę Ci! Mnie żona wyzywa po każdym zakupie na allegro jakiejś używanej rzeczy. Nawet książki. Ona wszystko chce mieć nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liley Re: Wszystko na sprzedaż IP: 83.148.178.* 10.08.05, 15:51 hej ! tez uwielbiam wyprzdaze i prawie caly dom i pol szafy mam wypelnione przez oryginalne rzeczy z wyprzdazy!!:)) a moj maz lapie sie za glowe za kazdym razem, kiedy ide na wyprzedaz. Pozdrawiam carbootowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.telia.com 10.08.05, 15:38 Taka wysprzedaz powinna byc unas od dawna!!! Duzo ludzi kreatywnych poszukuje rzeczy z "dusza", ja tez. Komuna powinna sie tym zajac,wyznaczyc plac,ustawic stoly,cena za stol 25zl.? butka z kawa,ciastem domowej produkcji,napoje.(nie piwo) ostatnia sobote w miwsiacu,odpowiada wszystkim,bo po wyplacie.Osboiscie odawalam biednym ludziom,ale nie doceniaja,jak zaplaca kilka groszy,to moze bardzie poszanuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.pckom2.internet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:35 Dokładnie , ja próbowałam rozdawać po rodzinie.ale efekt odwrotny-uważają mnie za nowobogacką paniusie.Teraz mi głupio, bo wcale nie mam za wiele,poprostu mam małe mieszkanie i nie mam miejsca na trzymanie zbędnych rzeczy.Nawet wiedząc ,że przydałyby się po rozbudowie domu z żalem je wyrzucam, bo wiem ,że ludzie jak się im coś daje za darmo,patrzą na ciebie krzywo.A szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma*katka Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.swidnica.mm.pl 10.08.05, 16:50 świetny pomysl z tą wyprzedażą!!! Sama się zastanawiam co zrobió ze swoimi rzeczami, kiedy wyprowadzimy sie z mezem za granice. Prawdopodobnie skonczy sie na upchnieciu ich u moich rodzicow lub brata. Osobom zainteresowanym starymi meblami oraz wszelkimi starociami, polecam targ staroci na rynku w Swidnicy (ok. 50 km od Wroclawia, w strone Jeleniej Gory), w kazda pierwsza niedziele miesiaca. Nie lada gratka, dla prawdziwych zbieraczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Wszystko na sprzedaż IP: 193.129.161.* 10.08.05, 17:54 tak, ale od sprzedanych na aukcjach rzeczy (teoretycznei przynajmniej) sprzedajacy powinien odproawdzic podatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wszystko na sprzedaż IP: 64.162.78.* 10.08.05, 18:16 Mieszkam w USA od kilku lat i akcja zwana tutaj "garage sale" jest bardzo popularna. Mozna czasami znalezc naprawde tanio jakies unikalne rzeczy. Pamietam. ze kiedy tu przyjechalam i mialam tylko pare dolarow w kieszeni na takich wyprzedazach praktycznie urzadzilam swoje pierwsze mieszkanie. Poza tym to dobry sposob dla jednych na pozbycie sie rzeczy juz nie urzywanych a dla innych kupienia ich po bardzo przystepnej cenie. Mam nadzieje, ze ten typ wyprzedazy przyjmie sie w Polsce. To jest akurat jedna z niewielu rzeczy, ktora mozna by skopiowac z USA. Odpowiedz Link Zgłoś