Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

adaptacja poddasza/strychu

IP: 2.4.STABLE* / 10.10.12.* 02.09.02, 14:16
    Czy ktoś z Was miał do czynienia z czynnościami dot. adaptacji poddasza na
    cele mieszkaniowe. Mam na myśli adaptację poddasza/strychu jakie jest nad
    moim mieszkaniem, jest to nowe budownictwo. Czekam na waszem wskazówki jak to
    sprawnie załatwić. Dzięki!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: pawec Re: adaptacja poddasza/strychu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.02, 10:35
        Musisz mieć dużo cierpliwości, pieniędzy i czasu. Po pierwsze idź do jakiegoś
        inspektora budowlanego, który powie ci czy można zaadaptować poddasze i powie
        ci gdzie trzeba się udać żeby załTWIĆ FORMALNOŚCI
        Na pewno trzeba będzie uzyskać pozwolenie na budowe, pozwolenie na zmianę
        elewacji (okna połaciowe) opłacić kierownika budowy i inspektora budowlanego,
        uszczelnić i porządnie docieplić dach, zabudować pomieszczenie i jak starczy ci
        sił to zamieszkać. Ja to przeszedłem i mieszkam. I... powiem ci że brakło mi
        jeszcze raz tyle pieniędzy co wyliczyłem na początku.
        Powodzenia
      • Gość: qmaan Re: adaptacja poddasza/strychu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 09:24
        cześć jestem architektem, robiłem kilka projektów zmiany przeznaczenia strychu,
        oprócz samego projektu musisz przejść drogę, która zależy od kilku spraw: 1-
        zgoda właściciela budynku 2-ewentualnie zgoda wspólnoty mieszkaniowej, 3-
        zapewnienie przez właściciela budynku lub administratora mediów dla nowego
        mieszkania, 4-jeśli będą zmiany na zewnątrz a pewnie tak to musisz wystąpić o
        decyzję o warunkach zabudowy do gminy, 5-projekt architektoniczno-budowlany z
        wnioskiem zmiany przeznaczenia pomieszczeń 6- kilka niespodzianek i problemów
        które wezmą się nagle i pojawią... i mieszkasz
        Marcin
        maan architekci
        qmaan@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka