Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

umywalka na 90cm

IP: *.polkomtel.com.pl 19.09.02, 10:55
    Witam,
    Zastanawiam sie nad ustawieniem pralki obok umywalki i przykryciem calosci
    np. blatem z umywalka. Calosc bedzie moze fajnie wygladala, tylko z uwagi na
    wysokosc pralki umywalka bedzie gdzies na 90cm. Wiem, ze jesli ktos jest
    wysoki, to nie ma problemu.
    A czy jest moze ktos normalnego wzrostu, kto tez zastanawial sie nad umywalka
    na 90cm, poczym tak tez ja zamocowal i jest zadowolony?

Pozdrawiam,
    Maciej
    Obserwuj wątek
      • Gość: hania Re: umywalka na 90cm IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 19.09.02, 11:17
        mialam ten sam problem. rozwiazanie jest takie : zdejmuje sie blat od pralki,
        obnizamy w ten sposob pralke o 3-4 cm.
        • Gość: macko Re: umywalka na 90cm IP: *.polkomtel.com.pl 19.09.02, 15:55
          No tak, ale tracimy blat, na ktorym mozna ustawic jakies pierdolki do mycia.

macko
          • Gość: Inga Re: umywalka na 90cm IP: *.acn.waw.pl 19.09.02, 16:09
            Gość portalu: macko napisał(a):

> No tak, ale tracimy blat, na ktorym mozna ustawic jakies pierdolki do mycia.
            >
            > macko
            Nic nie tracisz bo dajesz blat tak jak chciałeś na całej długości, nad pralką
            też, a po prostu w ten sposób obniżasz pralkę. Jest to dobre rozwiązanie, w
            poprzednim mieszkaniu z konieczności miałam pralkę w kuchni i tak właśnie
            zrobiłam.
            • Gość: andyko Re: umywalka na 90cm IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 17:41
              Zaprojektowalem tak swoim klientom w lazience 2 lata temu-wyszlo ok. 85cm- nie narzekaja a sa przecietnego wzrostu i z 2 dzieci.
              arch A.Koczewski
              • Gość: macko Re: umywalka na 90cm IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 20.09.02, 16:02
                Hmm... W jakis sposob polozyliscie blat na pralce (ktora ma 85cm) i blat
                wyszedl na 85cm? Blat ma okolo 3cm, troche trzeba zostawic luzu, wiec wyjdzie
                na 90cm.
                Czy cos pominalem?

Pozdrawiam,
                • Gość: pegaz_ Re: umywalka na 90cm IP: 2.3.STABLE* / 126.17.59.* 23.09.02, 12:40
                  > Hmm... W jakis sposob polozyliscie blat na pralce (ktora ma 85cm) i blat
                  > wyszedl na 85cm? Blat ma okolo 3cm, troche trzeba zostawic luzu, wiec wyjdzie
                  > na 90cm.
                  > Czy cos pominalem?

W niektorych pralkach mozesz odkrecic gorną oslone (blat) pralki - w ten sposob
                  zyskujesz 2-3 cm - wtedy blat mocujsze na wysokosci nie 85cm a 82cm + 3 cm
                  grubosci daje ci wynik 85 cm.
                  Ja obawialbym sie utraty gwarancji, wiec (pomimo ze zona jest niska),
                  zainstalowalismy blat na wysokosci ok. 87cm (co dziwne, miedzy pralka a blatem
                  jest jeszcze luz - bo pralka tak naprawde ma jakies 82cm) i jest OK.

pegaz_
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka