Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.acn.waw.pl 04.11.02, 14:12
    Czy możecie mi polecić dobrą, oszczędną zmywarkę pod zabudowe.Z gory dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: gaga Re: zmywarka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.11.02, 11:38
        Jeśli dobra znaczy skuteczna a oszczędna - niskie zużycie wody i prądu polecam
        AEG sensorlogic (80860 bodajże.
        Domywa nawet naczynia po lasanii czy zapiekance, chodzi cichutko, doskonale
        suszy, ma bogate wyposażenie dodatkowe i w trycie eco zużywa 10 litrów wody!

Udanych zakupów :)
      • Gość: Ana Re: zmywarka IP: 62.233.158.* 06.11.02, 19:44
        Od niedawna korzystam ze zmywarki Ariston LI 68 DUO. Muszę przyznać, że nie
        spodziewałam się, że zmywanie naczyń może być tak przyjemnym zajęciem
        (oczywiście gdy robi to zmywarka).
        Jeśli mogłabym coś polecić to:
        1. kupuj zmywarkę 60. Może jest droższa, lecz jej zakup się opłaca. Moja
        rodzina liczy 3 osoby. Naczynia zmywam raz dziennie, a czasami co dwa dni.
        2. zmywarka Ariston umożliwia jednoczesne mycie brudnych garnków i delikatnego
        szkła, nie niszcząc go. O ilę się orientuję tylko Ariston ma tę funkcję. W
        innych zmywarkach myjąc te dwa typy naczyń jednocześnie narazisz się na
        uszkodzenie delikatnych naczyń ze szkła (po pewnym czasie takiego mycia szkło
        matowieje). Oczywiście inne typy mają specjalne programy do mycia szła - jednak
        wtedy tylko szkła!
        Udanych zakupów. Pozdrawiam;-)
        Ana
        • Gość: arnika Re: zmywarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.02, 14:06
          Według mnie, to czy zmywarka domywa gary zależy głównie od programów z wysoką
          temperaturą np. 65 -70 stopni. Ja tam na 3 osoby mam zmywarkę 45 i "piorę" raz
          na 2 dni. Każdy wie najlepiej jaki jest u niego przerób garów. Poza tym nie
          spotkałam się z tym, żeby mi jakiekolwiek szkło matowiało (używam
          nabłyszczacza), choć trzeba pamiętać że nie każde naczynia i sztućce nadają się
          do zmywarki. Np. te sztućce, które nie mają oznaczenia że można je myć w
          zmywarce, rdzewieją (nawet te nierdzewne z założenia). Moja przyjaciółka mimo
          posiadania zmywarki po imprezach zmywa sama zgrzytając zębami, bo np. wszystkie
          kieliszki ma ze złoceniami. A wymiana całego osprzętu kuchennego nie jest
          tania.
      • kristal1982 Re: zmywarka 01.05.14, 17:34
        Od 3 lat jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki firmy Amica. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Myje doskonale, jest trwała i nie kosztuje dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka