Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Blaty kamienne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:41
    Podobaja mi się kuchnie z blatami kamiennymi. Czy wiecie w jaki sposób
    najlepiej zorganizować zakup kuchni z takim blatem? Chodzi mi to jak taki blat
    się montuje, jak się zamawia, w jakiej kolejności, czyli najpierw meble, czy
    najpierw blat, czy meble muszą być jakieś specjalne, czy są jakieś
    ograniczenia na kształt lub wielkość blatu? Dziękuję za wszelkie informacje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: piwonia Re: Blaty kamienne IP: *.master.pl 04.01.07, 21:18
        Najprościej spytaj firmę, która wykonuje twoją kuchnię, czy wspólpracuja z
        kamieniarzami.Wowczas wystarczy pójść do poleconego kamieniarza z projektem
        mebli, wybrać kamień,dogadac się co do ceny i innych szczegółów,a sprawy czysto
        techniczne zostawić "kuchcikom".Ja jednak mimo wszystko radziłabym odwiedzic
        kilku kamieniarzy z projektem kuchni,poprosic o wycenę blatu z wymarzonego
        kamienia(polecam sziwakaszi-sama mam taki-jest zawsze piękny i trwały,tylko
        musi zostać zakonserwowany-zrób to sam),wybrać korzystną ofertę i upewnić się
        co do rzetelności kamieniarza(pytać nawet babcie, które stawiają pomniki),
        poinformować kuchcików;po zamontowaniu dołu szafek kamieniarz musi wziąć
        dokladne pomiary na miejscu;gotowy blat musi montować wraz z kuchcikami,aby
        wszystkie szafki były rowne w pionie i poziomie.Płać dopiero po wykonanej
        robocie i nigdy żadnych zaliczek.powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka