Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 13:21
    Która polecacie ? Jakie są relacje cenowe ?
    Dzięki za wszelkie wskazówki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: automatyk Re: brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ? IP: *.play-internet.pl 30.09.13, 17:16
        Zdecydowanie hormann, polecam jeszcze do tego zrobić sobie przyjemność i zainwestować w napęd do bramy np z www.sklephormann.pl
        • hanwar Hormann 30.09.13, 20:14

• krajovy Re: Hormann 24.11.13, 16:27
            hej, my tez wzielismy hormanna nie tak dawno. powiem Tobie, ze wybor poprzedzilam solidnym researchem ;p, wlasnie zeby zweryfikowac opinie, ze ten drogi, a tamten nie gorszy itp. nie daj sobie wciskac, sprawdz najlepiej na stronach producenta. ja przejrzalam DOKLADNIE pospekty, jakie sa udostepnione na stronie hormanna, wisniowskiego, normstahl, bo tych producentow bralismy z mezem pod uwage. ile mi to zajęlo? dwa, trzy razy w czasie zerkania na wiadomosci posprawdzalam i poogladalam prospekty. porownywalam tez nie tylko ceny, ale i parametry. poza tym obejrzalam dokladnie zdjecia. dla mnie, powtarzam: dla mnie, hormann jest nie do pobicia poki co. nie ma co ukrywac: jakosc a przede wszystkim design. ciekawa jestem tez, czy tylko ja mam wrazenie, jakby inni producenci bardzo... hmmm... inspirowali sie rozwiązaniami hormanna? :D
            • derudy Re: Hormann 12.02.14, 10:57
              witam, szukam wskazowek pomocnych przy wyborze bramy garazowej. nie ukrywam ze zalezy mi pzrede wszystkim na opiniach UZYTKOWNIKOW.
              krajovy - skorzystam z sugestii, zeby przejtrzec prospekty na stronach producentow. dlaczego sam na to nie wpadlem :D i jeszcze jedno-miasz moze jakies uwagi dotyczace bramy, ktora zainstalowalas? nie masz z nia problemow? z napedem? czy brama jest ocieplana? mrozow jakis dramatycznych wprawdzie nie bylo (no chyba ze mieszkasz przy wschodniej granicy) ale to juz jakis czas ktory moze pokazac, czy nie wystapily ewentualne usterki.
              gdybys miala doradzic z perspektywy uzytkownika ,wybor nie uleglby zmianie. a czemu nie wisniowski na przyklad? slyszalem, ze jest duzo tanszy. ale masz racje, zaczne od prospektow, chociaz czy tam podaja ceny?
              • krajovy Re: Hormann 18.02.14, 17:30
                derudy, zadnych problemow poki co, tfu tfu zeby nie zapeszyc. Masz rację, mrozów nie było i trochę nawet mi żal, bo zainwestowaliśmy w drzwi zewnętrzne, też hormann, ThermoProPlusy. Chciałam mieć porządne, no! Miałabym wiekszą satysfakcję wprawdzie, jakby mrozy były jak dwa lata temu pod minus 20,a ja bym sobie spokojnie skręcała we wiatrołapie kaloryfer ;D
                Wracając do bramy: napęd - zero problmow; panele - zero problemow; wszystko szczelne, przylega idealnie - piszę to bo słyszałam głosy, ze np brama nie przylega dokładnmie i liść z jesieni hula po garazu. Więc żadnych usterek nie stwierdzam. \
                dlaczego nie wiśniowski? "słyszałeś, że jest dużo tańszy" - no to ci powiem, że porównaj u dilerów ceny, nie wiem, czy uznasz, że jest faktycznie aż tak duzo tańszy.I tak jak pisałam, diabeł tkwi w szczegółach, nikt mi nie powie, że nie ma różnicy w jakości, w estetyce. żaluję tylko jednego, że się może pospieszyliśmy, bo widziałam teraz nową okleinę duragrain - podpalany dąb albo świerk czy imitacja pordzewiałej stali. po prostu REWELKA! :)
                pozdro, joasia
                • derudy Re: Hormann 25.02.14, 17:11
                  witam
                  no wiec powiem ci, ze przejrzałem ofertę bram i u wisniowskiego i u hormanna. rzeczywiscie jest przedxzial cenowy, gdzie az takich roznic nie ma. Hrmann odbiega cenowo przy ofercie z tzw. "gornej polki" ale za to look jest tu nie podrobienia. duragrain faktycznie niezły :)) szczegolnie wersja imitujaca beton. ja sklanialbym sie wlasnie do tego rozwiazania ale moja lepsza polowa zachwyca sie brama - drewno tekowe. ma argument nie do przebicia: taras ma elementy tekowe, wiec az sie prosi, zeby wybrac ten wariant. na razie szukamy najkorzystniejszej ceny u dilerow, ale chyba zostanie hormann.
                  • 1leszczynka Re: Hormann 29.05.14, 10:43
                    tez uwazam,m ze opinie o tym, ze hormann odbiega cenowo jakos specjalnie - są gruuuubo przesadzone. tak jak pisalam w innym wątku, mamy hormanna drzwi zewnetrzne. zdecydowlismy sie z mezem po przykrych doswiadczeniach na pierwszej budowie, gdzie musielismy, jak to bywa, zaplacic frycowe za nieswiadomośc i brak rozeznania. teraz postawialismy na kogos sprawdzonego na rynku, padlo na Hormanna i nie moge powiedziec zlego slowa, szczegolnie od etapu montazu. nie wiem, jak jest u wisniowskiego, ale tu moge polecac z czystym sumieniem, tym bardziej, ze chrzest bojowy przeszlismy na pierwszej budowie, gdzie drzwi po dwoch miesiącach zaczely sprawiac problem, nie powdam producenta, bo nie o to chodzi zeby mu robic negatywny pr
      • Gość: wikii23 Re: brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 10:58
        Hej, bramy garażowe, ogrodzenia, drzwi, okna może zrobić jedna, porządna, rodzinna firma - ATWDrzwi :)
        • 1leszczynka Re: brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ? 12.06.14, 11:59
          wszystko z jednej rodziny?
          Ale chyba nie napędy?
          W Hormannie od jednego producenta są bramy I NAPEDY! (nie mowie o drzwiach)
          • derudy Re: brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ? 08.07.14, 16:30
            a drzwi swoja drogą hormann tez ma niezłe: mowię tu o ich nowych ThermoSafe. plyta o grubosci ponad 70 mm, bardzo fajny wskaznik termoizolacji, no i ladny look
      • jassmin112 Re: brama garazowa - Hormann czy Wisniowski ? 12.03.16, 10:59
        A tę firmę znacie www.systemo.eu/ ? Planuje niedługo wymienić drzwi garażowe. Możecie polecić ? Ktoś ma ich bramę garażową ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka