Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

słyszę sąsiadów z segmentu obok...

IP: 217.99.1.* 10.01.02, 23:49
    Witam,
    Czy ktoś spotkał się juz z podobnym problemem? Zamieszkałem w domu w zabudowie
    szeregowej i niestety słysze odgłosy dochodzące od siąsiadów przez wspólną
    ścianę. Prosze o poradę, co mozna z tym zrobić... Może ktoś (lub firma)
    wykonuje jakieś wyciszenia, może ktoś zna np. akustyka, który zajmuje się
    takimi przypadkami, może ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził;
    bardzo proszę o pomoc. pozdrowienia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lokator Re: słyszę sąsiadów z segmentu obok... IP: 192.168.3.* 11.01.02, 09:09
        Wprawdzie nie mieszkam w domu ale w bloku. Miałem ten sam problem ponieważ
        ściana mojego pokoju graniczy z łazienką sąsiadów. Dałem na ścianę płyty
        gipsowe i zasłoniłem je meblami, bardzo pomogło.

Pozdrawiam

Lokator
        • irga Re: słyszę sąsiadów z segmentu obok... 11.01.02, 12:22
          Główne pytanie - w jakiej technologii budowany segment i jak dawno? Jak
          izolowane/ocieplane ściany? Czy odgłosy słychać tylko w pomieszczeniach
          sąsiadujących, czy w całym domu? Jakie jest ich natężenie?
          • Gość: sigma Re: słyszę sąsiadów z segmentu obok... IP: *.net.autocom.pl 11.01.02, 13:41
            O kurcze wspolczuje-ja mieszkam w bloku I borykam sie z podobnymi jesli nie
            tymi samymi problemami.U mnie w kazdym pomieszczeniu slychac,ale szczegolnie w
            ubikacji.Te odglosy sa tak wyrazne jakby to sie dzialo u mnie w domu.
            Wszystko...normalnie wszystko slychac(bez zlych skojarzen)
            Nic nie moge poradzic,jedynie uzbroic sie w CIERPLIWOSC.
            Pozdrawiam
            • Gość: Irga Re: słyszę sąsiadów z segmentu obok... IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 15.01.02, 10:59
              Naturalnie - najlepiej byłoby wygłuszyć watą, i postawić kolejną "ściankę"
              (gipsowo-kartonową albo siatka i tynk). Drogo, zmiejsza się powierzchnia, i
              tracimy to, co już zrobiliśmy z przylegającymi ścianami.
              Dobrze izoluje również korek, poza tym jest ciepły. Ale tu również trzeba brać
              pod uwagę zaklejenie scian od góry do dołu. Może wykonasz próbę w jednym
              pomieszczeniu, i sprawdzisz efekty?
              "Młodzieży" poleca się naklejanie na ścianę wytłoczek od jajek (opakowania). Na
              pewno zniekształca to fale dźwiekowe, ale efekt wizualny nie każdemu
              odpowiada :-). Za to - tanio!
        • Gość: tereska3 Re: słyszę sąsiadów z segmentu obok... IP: 192.168.0.* 25.02.02, 13:17
          kto wie ile firmy biora za montaż płyt gipsowych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka